Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A.N'doja
Fan vad löjligt rentutsagt. Så många som försöker "röva" saker just när saker går bra som Conroe arkitekturen, då passar det att dra upp sådana här saker. Släng dom i sjön!

Varför antar du och många med dej att Intel har rätt och Universitetet har fel i frågan? Tror ni att Intel har blivit världsledande producenter av processorer enbart genom att "play fair"? De försöker såklart använda sig av andras patent utan att betala i så stor utstreckning som möjligt, går det så går det. Går det inte, som i det här fallet, så är det en kalkylerad risk och man väljer antingen att bestrida patentet och hävda att "vår" teknik skiljer sig nämnvärt från deras eller att definitionen av patentet är för grov och att det bör ogillas.
Tro inte att man kan säga att en part har rätt och en har fel, patentintrång är vardagsmat för företag av denna storlek.

Av Langos

För det priset ska det ingå minst processor och moderkort. Snyggt dock.

Av Langos

Jag har en 74 GB raptor och älskar den, använder den som systemdisk. Självklart kommer du märka skillnad i prestanda på en ny och en 5 år gammal disk. Lagringstäteheten är mycket högre nu, 160 BG på en 5 åg gammal disk ligger säkert på ett antal plattor medan man med nuvarande teknik får plats med upp till 320 BG på en platta.

Av Langos

1700 kr för 500 GB extra, det finfint med apple...

Av Langos

Jag tycker synd om de få kunniga och trevliga säljarna som finns där ute. Själv utgår jag alltid från att säljarna inte kan ett skit (på stora kedjor dvs) förutom i mindre butiker där det är ägarna som själva står i kassan. Då har de liksom jobbat sig upp själva och då kan man ge sig fan på att de vet vad de snackar om. Sedan finns det såklart undantag även hos de stora aktörerna som elgiganten mfl men de är sälsynta tycker jag. De flesta vill bara sälja en 3-års försäkring för 3000 till en vara som kostar 1500.

Bra krönika, peace.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skogsvilden
Nästan lite nostalgikänsla över detta och ja sorgsen blev man ju iaf när 3DFX nämndes och vad hemska Nvidia gjorde...

Hear hear...

Dock på tiden att något sådant här dyker upp, det känns liksom lite onödigt att sitta och surfa med ett 8800GTS på 64 grader C när ett integrerat kort skulle kunna göra jobbet lika bra.

Av Langos

Om jag inte har fel för mej så kan man avlägsna DMR-skyddet från både HD-DVD och Blu-Ray mha AnyDVD (helt lagligt) så man kan kolla på dem på sin dator. Detta kräver ju dock att man har en HD/BR-spelare till datorn men det kommer säkert komboenheter snart och samtidgt måste ju priset sjunka. Det hela löser sig nog ska ni se.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonasz
1X40 hdd
1X120 Nätagget

Resten på vatten

Passivt kyld vattenreservoar eller?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
hur räknade du ut det? jag ser inget sagt om vad 1x-hastigheten är iaf..

Sant sant... när du har rätt, förhoppningsvis går det snabbare än så.

Av Langos

Hur är det med skrivhastigheten då? Ingen vill väl bränna 1TB med 22x hastighet, det skulle ju ta ca 12,5 timmar...

Av Langos

Re: modda = montera?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MetalWolf
jag tycker det börjar bli aningen irriterande med alla som säger att dom har "moddat" sin dator när dom har stoppat i några halvtaskiga fläcktar med dioder i och några sunbeam lysrör i datorn, är det vad folk kallar för modda numera?

och sen dom dära som tycker att dom är "über moddare" för att deras datorer ser ut som julgranar dvs fläcktar som har alla möjliga färger, sällan man ser snyggt moddade burkar numera tycker jag.

näe nu ska jag ut och åka iväg och modda min bil, ska tanka.

Jag håller med, folk som lägger upp bilder på hur de skruvat ihop sin dator är inte att modda enligt mej och Hulten, hur resonerar du när du säger att modda är att byta ut en originaldel? Om man bygger sin dator själv så är ju allt som innebär att öppna datorn och nyta något en moddning, jag köper det inte...

Av Langos

Förstklassig poesi! God jul ppl!

Av Langos

Som nyligen utexad civ.ing utan jobb så kan jag bara säg vad jag hade köpt om jag hade in inkomst, nämligen en 37 LCD-tv med FullHD och lite hårdvara för att bygga en HTPC. Men men.. snart har jag nog ett jobb. Om någon här kan erbjuda ett jobb för en Kemitekniker med Processdesigninriktning så hör av er.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Putto
Inte riktigt klart ännu.

http://img256.imageshack.us/img256/1248/1801xz4.jpg

Hur lyckades du få det så snyggt i den nedre buren, vid hårddiskarna? Jag har 4 diskar där och det ser förjävligt ut, även framför nätagget ser det katastrofalt ut trots att jag har ett modulärt agg.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
"Nvidia förbjuder OC-modeller av Geforce 8800 GTS 512?" står det ju faktiskt så det är ju inget påstående att det stämmer. Det är en fråga och inget annat. Så här står det ju i var och varannan nyhet här nu och det är lite störande när ett påstående hela tiden ska följas av ett frågetecken. Varför inte skriva nyhetens toppic som en fråga istället också då. Det blir ju rena rama skvallerblaska-nyheterna på det här sättet. Påstående = !, Fråga = ?

Håller verkligen med, jag stör mej på alla frågetecken i nyhetsrubrikerna. Antingen får ni väl stå för vad ni skriver eller inte skriva det. Det räcker med att ni skriver i nyheten att det är ett ryckte och behöver alltså inte dubbelgardera er genom att sätta frågetecken på varannan nyhetsrubrik, det ser otroligt tafatt och oproffsigt ut.

Av Langos

Jag håller tummarna, de behövs verkligen konkurrens på marknaden annars får vi säkert ännu en Prescott-tagedi...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HaGgZ
WHO ARE THE CHALLANGE?

Kul att tävlingen är igång igen, blev nästan orolig där ett tag

Har suttit i 2-3 timmar med Chronos nu och funderat, här kommer en liten skiss

http://www.ludd.ltu.se/~js/misc/pkh/tt.png

TURNING TORSO!

http://www.malmo.se/images/18.1dacb2b108f69e3b888000506/tt.jpg

Likheterna är slående!

Av Langos

Man kan inte använda vegetabilisk olja eftersom den kommer härskna för eller senare och då börjar den antingen lukta illa, blir grynig och till slut väldigt tjock så konvektionen upphör. Barnolja tror jag inte heller på, man bör nog hålla sig till olja som är lämpad för ändamålet, dvs transformatorolja.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dosman
Rar, 7z och Zip finns inte med på listan. De är verkligen idioter.

Lol, played....

Av Langos

Vad är poängen? Vad tillför DP som HDMI inte kan? Jag säger inte att det inte tillför något, jag bara undrar.