Inlägg

Inlägg som Langos har skrivit i forumet
Av Langos

Awwww, är det inte trevlig när vi kan komma överens? Om nu bara Intel kunde be AMD om ursäkt och samtidigt betala dem typ $1000000000000 så skulle allt vara lugnt och fint.

Av Langos

Haha, kul att komplett just beställt 1000 st Asus Eee 700. Jag säger som joshoa, ge mig wind...

Av Langos

Haha, jag läste "världens snabbaste surfdator" och tänkte, Lönt?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av weedel
Menar du "noise"? Den lilla fläkten lär ju inte vara tyst direkt...

22W är ju inte några otroliga mängder värme men det är ju iofs en väldigt liten fläkt. Det får bli en Ninja på den!

Kan detta tänkas duga till en NAS-server? Räcker prestandan tro?

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
the inc som sagt... Lita inte för mycket på dem.

The inQ heter det. Och vem tjänar på detta i längden? Troligvis inte ens Intel, ingen tjänar på en splittrad standard.

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SiN-ART
väldigt få lär välja linux före xp..

Jag tar Linux före XP i detta fallet, har länge tänkte testa linux och detta känns som den perfekta leksaken för ett sådant ändamål.
3600 känns optimistiskt, jag skulle tippa på närmre 4000 för 10" men vi får väl se, juni är ju inte så långt borta.

Av Langos

Att AMD vinner anti-trust-rättegången mot Intel känns som deras enda chans att överleva, tyvärr. Å andra sidan hade det nog gått mycket bättre för AMD nu om Intel inte hade kört med olagliga fösäljningsmetoder...

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Macatonia
Jo militärens datorer är cp dyra och samtliga nya har SSD. Företagen vet att man kan mjölka militären/staten eftersom folk inte handlar för sina egna pengar.

Hade en bärbar i ett stridsfordon som vi använde för att eldleda artilleriet. Den hade nån typ av shock-protection, varvid datorn inte hängde sig när det guppade för mycket utan bara temporärt frös. Kan inte tänka mig att den datorn kostade mindre än 30 000-50 000:-.

Militär utrustning kostar liiite extra av (för mig) uppenbara anledningar. Komponenterna är handplockade, testade, testade och testade igen. Det är lite skillnad på konsumentprodukter och militär utrustning, någonsin hört talas om "military grade"?

OT: Jag ger inte mycket för dagens SSD-diskar och är inte övertygad om att nuvarande SSD-diskar är framtiden utan hoppas och tror att det finns någon bättre teknik runt hörnet.

Av Langos

NAS-server m. 2 st sata-diskar

Jag har just byggt mig en HTPC och har upptäckt att det är meckigt att hålla koll på var jag har vad i form digital media, lite på PCn lite på HTPCn så jag skulle vilja köpa en NAS-server med plats för 2 sata diskar (7200). Vidare skulle jag gärna vilja att den har gigabit-nätverksanslutning och den måste ha stöd för energisparläge på diskarna.
Om detta inte går att få för under ca 1500 -2000 kr kanske man kan bygga en själv, förslag?

Av Langos

Alla säger att "Om du har rent mjöl i påsen har du inget att vara rädd för."
Detta är bland det mest blåögda jag har hört någonsin. Folk som säger det tror väl att USA störtade Sadam för att Irak hade massförstörelsevapen, att Harvey Lee Oswald sköt JFK, att George W Bush vann presidentvalet utan att fuska, att polisen inte håller de sin om ryggen osv osv.

Av Langos

Jag hade en skitbra grej på gång (imo) men hann inte, 1 vecka var inte nog för min del.

Bra jobbat till er som lyckades producera något i tid. Hoppas det kommer fler liknande tävlingar, jag tror det finns en hel del uppfinnare här på Swec.

Av Langos

Dregel... Shiiiit, jag måste ha en sån!

0,1 cm brukar fö. kallas för en millimeter.

Av Langos

Hear hear Pudeln!

Av Langos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AlbinNdoja
Bara ful race och ingenting annat. Hoppas Ultra kursar, jädrans bönder.

Exakt. Vilken jävla stil.
Får väl se om de kan stå emot eventuella bestridanden av patentet, det kan kosta mer än det smakar att skydda patentet mot en hel industri av nätaggstillverkare.

Av Langos

Bra, då kan jag hålla mitt löfte och aldrig använda Vista.

Av Langos

Anledningen till att jag piratkopierar är att det i mina ögon inte finns några vettiga alternativ. 100-150 kr för en CD-skiva är för mycket och filmer som jag bara kollar på några få gånger är inte värda 200 kr eller mer. Om något företag startade en betaltjänst som man får tanka hur mycket media man vill från, av alla möjliga slag (musik, film, tv-serier), till ett fast pris i månaden så skulla jag genast testa det. Sedan krävs det klart att det är lika smidigt och enkelt som mina nuvarande allternativ och att utbudet är stor mm.

I slutänden handlar det för min del om en kostnad i pengar och tid, den kostnaden måste vara rimlig för att jag ska använda alternativet. Om fildelning var riktigt besvärligt så hade det inte varit värt det, om musik, filmer och tv-serier var billiga och lika enkla att få tag på som piratmaterial hade vi varit i en helt annan situation.

Piratkopiering är i viss mån ett uppror mot priserna men lika mycket en manifestation av hur förlegade skiv- och filmbolagen är. Bakåtsträvare tjänar sällan några pengar i längden, det är dax att de vaknar och ser internet som ny och ypperlig distibutionskanal istället för något som måste bekämpas.

För att återvända till ämnet, IFPIs planer är nästan löjliga i mina ögon. Problemet är att våra makthavare inte är vanligt folk utan människor med en radikalt annorlunda verklighetsuppfattning än vi (eller så får de bara stor summor pengar från "någon" för att göra som "någon" vill). Det skulle inte förvåna mej om IFPI får precis som de vill och vi om några år inte ens kan skicka e-post med en jingle-bells-snutt i till varandra kring jul utan att bli bötfällda stora summor pengar.

Av Langos

Skulle jag köpa nytt idag skulle det klart bli ett 3870 men mitt 8800gts 640mb hänger med ett tag till tror jag. Dagarna då jag spenderade 5000+ kr på ett grafikkor är ett minne blott, nu får man ju grym prestande för en bråkdel av pengarna.

Av Langos

Jag köper det men bara om det är DRM-fritt.

Av Langos

Alla har väl en stereo eller en mp3-spelare med inbyggd radiomotagare eller tom. en mobil med radio i, isåfall ska man redan betala "tv-avgift". Så ni som inte betalar nu men har radio, tv, mobil eller mp3-spelare med radio kapacitet, ni borde redan betala. Det känns som om antalet personer som "drabbas" pga införandet av en regel som denna är försumbar. För övrigt bör vi alla fundera på vad tv-avgiften finansierar och om det kanske inte ändå är värt pengarna. Sedan kan man iofs tycka att de kunde finansiera Sveriges TV och Radio mha skattepengar istället och lägga ner radiotjänst Kiruna och sluta länga pengar på radio pejlare. Det är dock en helt annan diskusion.
.<./end drunken message>

Av Langos

För att återknyta till en tidigare artikell om hur man bygger sin egen brandvägg; kan man kombinera en NAS-server och brandvägg i samma burk? Det hade ju varit det ultimata, server och brandvägg i ett. Har inte läst artikeln ännu dock, gör det när jag kommer hem.