Inlägg

Inlägg som ec96joan har skrivit i forumet
Av ec96joan
Skrivet av Justbecause:

Bankdosor blev ett sidospår pga att någon tog upp det, men förutom det så har du förstått mig rätt, dosan från Blizzard borde ingå med spelet när man köper det...mig personligen kvittar det då jag inte spelar det, men rent generellt, andra spel som t.ex GW2 verkar ju kunna ha gjort en form av lösning och då kostar det inte ens att spela det, Blizzard är bara giriga

Skickades från m.sweclockers.com

Sen kostar också Cubase 5000 kr jämfört med WoW för ca 300. Och som nedanstående person säger, de gör det säkerligen för egen vinnings skull.
Visa också gärna vad GW2 använder för hårdvaruautentisering? Har svårt att tro att de skickar ut den dosa för 50kr till alla kunder utan kostnad.
Och ifall det är bara mjukvaru kan du inte jämföra...för WoW har också gratis mjukvaruautentisering.

Wow kostar inte heller att spela...bara om du vill bli högre än lvl 20..
GW2 tar antagligen ut pengarna genom s.k microtransaktioner. Antagligen för att de flesta inte skulle säga upp WoW för GW2 och inte heller vilja ha 2st MMO att betala för. Är det kanske en tillfällighet att den mindre utmanaren är billigare? Telebolagen sänker sina priser till desperata nivåer när de tappar för mycket kunder.

Av ec96joan
Skrivet av Justbecause:

Så att det står i texten "Säkerhetsdosa: Tjänsten är för närvarande kostnadsfri" säger ingenting heller menar du? Inte heller att den ska lämnas tillbaka när du upphör att vara kund hos dem eller säger ifrån tjänsten

Skickades från m.sweclockers.com

Den är ju kostnadsfri ifall man får låna den. Alternativt ingår kostnaden för den i tjänsten..vilket är rätt självklart.
Du kan få en bil av mig på köpet när du köper denna pennan....som kostar 50 000...men jag lovar..bilen är gratis.
Eller..."du kan få betala x kr för vår tjänst...och dessutom får du denna fina dosan helt gratis.."
Det vore ju rätt fult av dem att säga att tjänsten kostar 200kr i månaden.....sen för att använda den behöver du även dosan för 100kr/mån..då säger de hellre att tjänsten kostar 300kr/mån och dosan är gratis. (exempel bara)

När man sätter ett pris på nåt räknar man ihop olika delar. Vi säljer datorer på mitt jobb. Vi kan lägga på 2000 kr på ett paket och säga att du får en skärm helt gratis på köpet...men det innebär inte att skärmen faktiskt är helt gratis.

Av ec96joan
Skrivet av buddaz:

Rolig tråd.

Det du betalar för är hela internetbank tjänsten. Här i den kostnaden ingår bank dosan. Därefter får andra svamla vidare

Snacka om hårklyverier.
Vi får nästan ringa Swedbank.... får vi låna dosan eller har vi genom att betala för tjänsten redan betalat för den?
Att man får betala 250kr för en borttappad bevisar inget....antingen betalar du en straffavgift för att du slarvat bort deras dosa...eller så betalar du för den nya dosan. Blir ju samma sak egentligen. Bara Swedbank vet svaret..antingen lånar du dosan eller hyr den..men gör det nån skillnad egentligen?

Av ec96joan
Skrivet av Tumnus:

För har med största sannolikhet laddat ner den själv. Tänk lite människa.. Sedan så kan Blizzard sända med authenticatorn med spelet.. men då kommer grundpriset att höjas.. Varför? För då måste det kompenseras för tillverkningspriset. Finns inga krav att Blizzard ens ska ha en authenticator.. Att de ger ut den gratis till smartphones är riktigt bra. Men sedan finns det vissa som ska gnälla för gnällandets skull.. Där har vi bla. de som kom på denna idiotiska stämning. Eller försök till det.

Det verkar vara en gnällig privatperson som försöker stämma..
Alltså, han kommer inte komma långt med sin stämning för det är fullt av faktafel.

Det är klart att Blizzard KUNDFE skickat med den gratis..ifall de velat. Men de förtjänar inte att bli stämda.
Folk verkar tro att man behöver denna auth ifall nån skulle hacka Blizzards servrar...men den lär inte skydda mot det ändå.
Auth är till för att ge dig ett extra lager skydd för ditt konto på nätget....dvs den biten utanför Bizzzards kontroll... alltså, den biten där du använder samma login och lösen till ett forum som till Battle.net....de mutar bara nån admin på nåt litet spelforum så ger han dem databasen....sen är det bara att prova. Nej...det är kansek inte direkt DITT fel...men Blizzard har heller inget ansvar att skydda dig mot sådant.. Om du ger ditt lösen till en sida med oseriösa opålitliga administratörer så är det som sagt kanske itne ditt fel....men återigen...ansvaret att skydda dig mot det faller INTE på Bliz...utan du får säkra ditt internetanvändande mer...och Blizzard erbjuder ett skydd som gör att det inte hjälper om de snor ditt lösen...och det är ju bra.

Av ec96joan
Skrivet av Justbecause:

Fast Reason och Cubase kommer ju från 2 olika företag

Skickades från m.sweclockers.com

Sorry...för aldrig hört talas om det...vet inte ens om det är program eller spel.. Trodde det var en mjukvara som hette bägge..

Nu ändrar det ju dock inte poängen..

Av ec96joan
Skrivet av Justbecause:

Vad är det du säger att jag måste betala för i Reason och Cubase?! Den ingår, inget av programmen har blivit dyrare sedan de införde att man var tvungen att ha den.
Om det nu inte ska vara Blizzards ansvar, varför ska de då tillhandahålla den, du ska de ju bara skita i det

Skickades från m.sweclockers.com

Det är väl sjysst av dem att göra det isf.....men bara för att ett företag erbjuder sig att ta den kostnaden innebär inte att man ska stämma dem som INTE gör det.

Av ec96joan
Skrivet av Xburk:

Jo alltså, med att sno applikationen menade jag även algoritmerna för de olika användarna såklart. Och, visst för det mesta håller jag med - men sen är ju faktum att Blizzard blev hackade och användaruppgifter kom på vift.

Som sagt, vill mest påpeka att det verkar som om folk feltolkat stämningens grund. Det handlar inte om att Blizzard ska "ge bort" saker, utan att de inte har rätt att ta extra betalt för att uppnå ett acceptabelt skydd.

Jag kan hålla med till viss del - det är ju dags att det dyker upp krav på användares säkerhet. (Precis som snubben i klippet jag länkade förut säger)

Dock tycker jag att Blizzard beter sig (i vissa avseenden) bättre än t. ex. Steam då de faktiskt erbjuder en authenticator, vilket enbart är norm inom bank- och aktietjänster (vad jag vet i alla fall).

(sen är väl inte tekniken i authenticatorn jätteavancerad - en dosa som skall visa ett nytt nr varannan minut - vilket baseras på en algoritm som också finns på Blizzards servrar)

Visst...ifall de nu lyckas få tag på algoritmen från deras servrar så "brister säkerheten"..det har trots allt inte hänt..och det handlar inte om det ändå. Det är ganska hypotetiskt...och det är ändå inte den säkerheten man betalar för...för Auth hade inte hjälpt då.
Men då är vi inne på ett helt annat problem...Sony har blivit hackade och flera andra. Det är beklagligt...men det är en helt annan diskussion.
(och stämningen är felaktig i och med att man inte betalar extra för ett "acceptabelt skydd"..utan man betalar för extra skydd.
Och tycker du Blizzard brister i säkerheten kan samma argument göras för i stort sett alla andra online-tjänster.... Facebook är ett utmärkt exempel...de borde erbjuda en gratis Auth.. (eller åtminstone en billig Auth..men då hade de väl blivit stämda för att den inte är gratis...på samma grund som Bliz blivit...)

Av ec96joan
Skrivet av shaippen:

Jag menade inte att folk trodde att själva authenticatorn var gratis, de som stämmer blizzard hävdar att när man köper spelet inte vet någonting om authenticatorn, och att authenticatorn är ett måste för att få grundläggande säkerhet vilket blir en extrakostnad. De menar att kostnaden är gömd när man köper spelet.

Återigen...det är inte grundläggande säkerhet. Om du anser att man måste ha Auth för att ha grundläggande säkerhet brister i stort sett varenda online-tjänst.
Det är INTE så att Auth krävs för att Bliz ska komma upp i de andras nivåer...de spelar redan i samma liga...men med denna ökar säkerheten markant.

En sak till, men inte riktat specifikt till denna kommentaren, men Auth skyddar INTE mot keyloggers...alltså...din dator kan ha fullt av dem trots att du har Auth....bara det att de inte kan komma åt din information. (Den externa dosan)

Av ec96joan
Skrivet av Justbecause:

Med tanke på alla pengar de drar in på folk som spelar WoW så är det inte mer än rätt att den ska ingå gratis om den nu behövs för säkerheten i spelet som man redan betalar för, annars får de komma med en bättre mjukvarulösning

Skickades från m.sweclockers.com

Folk som tjänar mycket kan gott betala för oss andra....hmm, men det kvittar vad de tjänar på spelet i sig. Diskussionen handlar om etiken angående säkerheten.
Folk verkar tro att man måste ha Auth för att nå upp till den nivå andra tjänster (läs Facebook, Microsoft, etc) redan har...men så är inte fallet.
Problemet ligger inte i bristande säkerhet hos dem....utan i kunders datorer. Ni vrider och vänder på detta hela tiden genom att t.ex dra in det som hände i augusti med deras servrar, vilket är en separat sak.
Nu pratar vi account theft som beror på diverse saker...men inget av de sakerna är Blizzards ansvar.
Om nån keyloggar din dator, är det blizzards fel? Nej, om du köper levellingtjänster och ger bort ditt lösen...är det då Blizzards fel? Nej..dessa är de vanliga hoten, och där hjälper Auth skydda dig som vill.

Kortfattat..Blizzard brister inte i säkerhet...problemet är internetsäkerhet som är ett extremt stort ämne och som knappast Blizzard är ansvariga för.
Folk vil bara kräva det ena och det andra gratis.

Av ec96joan
Skrivet av GaMeR2K5:

Vems? Ja det borde ju givetvis vara den som är ansvarig för att skicka ut keyloggern. Fortfarande förutsatt att man gjort vad man KAN för att skydda sig. Hm... skulle man applicera den mentaliteten på andra områden vore det ju katastrof. xD

Själv vill jag knappast påstå att det är irrelevant eftersom det inte går att använda den appen utan en smartphone.

Nej. Du behöver inte betala extra för bankdosan när du ansluter dig till en tjänst som kräver den. Du skrev ju själv att den ingår i priset, hur ska du ha det?

Säkerhetsproblemet du syftar på har med internet som helhet att göra..inte blizzard specifikt. Fler borde ta efter Bliz, och kanske utveckla nån standard för internetsäkerhet. Finns ju typ BankID.

Dosan tillkom på senare tid...därför ingår den inte i priset vilket. Priset sattes när WoW släpptes. Dock så har bankernas dosa alltid ingått och därför är priset satt efter det.
Jag tänker inte acceptera en höjd månadsavgift.

Av ec96joan
Skrivet av GaMeR2K5:

Jo men att man får in en "keylogger" på datorn kan ju knappast vara ens eget fel... ifall man nu har gjort vad man kan för att skydda sig givetvis. I annat fall så förstår jag ju precis.

Nej egentligen så finns det ju inga "säkra" lösenord när man använder sig av datorkraft för att knäcka dem. Det jag menade var ju t.ex. folk som använder sig av enkla lösenord som man kan "gissa" sig till... eller som är uppskrivna på en lapp i närheten av datorn. DET är ju osäkra lösenord eller hur?

Nej klart man inte köper en smartphone av endast den anledningen. Jag menade bara att den där appen inte är gratis eftersom man måste köpa en smartphone först för att kunna använda appen.

Ja men det var ju givetvis den "fysiska Authenticatorn" som jag syftade på... det är den man får betala extra för.

Blizzard hjälper dig att skydda ditt konto. Och de tar inte ens betalt för tjänsten. (som kostar/kostat dem)
Men varför ska de betala extra för det dessutom?
Skilj också på "inbakat i priset" och "gratis". Bankdosan är inte gratis. De redogör bara inte nödvändigtvis vad de olika delarna i avgiften för tjänsten är.
Isf hade folk kunnat säga "men jag vill inte betala för dosan..vill inte ha den.." Och "va? Måste jag BETALA för dosan som ni KRÄVER att jag har?" Men är ju klart som fan att elektronik och andra fysiska saker kostar pengar.

Och nej...om du måste köpa en smartphone är det inte gratis. Men kostar mer än 120 i månaden att spela wow också...glöm inte bredbandskostnaden..och kostnaden för att köpa dator? Och sen elräkningen....och ev förlorad arbetstid..

Av ec96joan
Skrivet av GaMeR2K5:

Jahopp... så ifall jag har ett antivirusskydd (någon betalversion dessutom) installerat på min dator och använder ett "säkert" lösenord (som endast är lagrat i huvudet) och någon sedan hackar sig in på mitt konto är det alltså mitt fel?

Är det Blizzards fel? Det är egentligen det det handlar om.
Det kanske inte är ditt FEL, men din dator är DITT ansvar.

Om din hund har sönder nåt hemma hos en vän...är det ditt fel? Nej, du tvingade inte den att förstöra nåt, men är det då din väns fel som inte skyddade sitt hem tillräckligt?

Av ec96joan
Skrivet av MugiMugi:

Finns inte så mycket mer att tilläga än http://www.cinemablend.com/games/Blizzard-Admits-Accounts-Wit...

Samt de som läser lite mer så är denna pryl totalt VÄRDELÖS.... Bara för att lura på dig mer pengar. Det enda den ger är att du har 2 inloggningar extra på dig att upptäcka keyloggers o.s.v.

ja för att bryta nyckeln du har så behövs enbart 3 st kod & datumstämpel sedan är dosan totalt värdelös den också. Förvisso bättre en ett om du nu har en keylogger. Dock har du en keylogger så är det ganska så sak samma redan där.

Den skyddar dock mot det vanligaste sättet, folk som har samma lösenord/namn på flera hemsidor (inte bara suspecta sidor utan riktiga som t.ex. Curse, ja även de har blivit hackade ) som samlas upp och används.

Hänvisar dig till mitt svar ovan. Jag vet hur Auth funkar...speciellt dosan..och kan inte föreställa mig hur man hackar den....online alltså. (klart du kan stjäla dosan och kanske ta dig in i den genom att lista ut pin-koden...men nu snackar vi online/digitalt.)

Av ec96joan
Skrivet av Xburk:

Nu har jag inte använt Blizzards authenticator, men jag antar att om du har den så kan du inte logga in med enbart lösenord (eller i alla fall inte med samma behörigheter). Om nu någon lyckas cracka Blizzards krypterade lösenord (som crackern fått tillgång tack vare dåligt skyddad databas), kan denne inte logga in utan authenticator - då ett eventuellt lösenord som crackern kommit över inte kan användas till något vettigt? Däremot om hackern fått tillgång till authenticator-applikationen som körs på Blizzards servrar är det ju en annan femma.

Jag håller dock med om att det är individens skyldighet att ansvara för sin egen dators säkerhet. Och inte heller "tror jag på allvar" att många konton är på vift p.g.a. hacket mot Blizzard, då jag inte är insatt i detta fall. Om dock fallet skulle vara så, skulle en authenticator skydda användaren - inte Blizzards databas (om jag förstått dess funktion och syfte rätt). Vilket gör att det skulle kunna ses som hyckleri att Blizzard tar betalt för denna extra säkerhet (i detta exempel). Jag menar inte att det är så, försöker snarare förstå stämningen och belysa att authenticatorn kan användas som en extra säkerhet - ifall säkerheten på Blizzards sida (databas t.ex.) är bristfällig.

Förstår också att authenticatorn skyddar användarens inloggning, och inte Blizzards servrar och databas.

Det jag ville säga var egentligen att:
1) Det är väl ingen som menar att Blizzard skall ge ut säkerhetstjänster gratis, utan att det bör ingå i tjänsten. Man bör skilja på dessa två.
2) Vi borde ställa högre krav på säkerhet hos våra leverantörer.

--

Sen förnekar jag inte att den vanliga användaren i regel är dålig på säkerhet (och att det är den enskilda användarens ansvar), tvärtom vill jag belysa detta (till mina icke IT-intresserade vänners förtvivlan?). Tar ett bankexempel igen: Om man skaffar sig ett bankfack förväntar man sig att ingen annan än du själv har åtkomst till det. Men om man kopierar sin nyckel och ger ut till folk på stan får man skylla sig själv. Tråkigt att folk inte förstår att i stort sett samma sak gäller i datorvärlden.

(Rätta mig om jag har fel ang. authenticatorns funktion och ifall den skyddar användaren mot en databas på vift)

Du har rätt i att ifall databasen är på vift så skyddar Auth mot det (tror jag).
Jag ser din poäng med hyckleri, men problemet är att det är i stort sett bara i teorin det händer.
Dvs IFALL informationen skulle läcka ut. Sen är problemet att alla auhtenticators är olika, så räcker inte att ladda sno en applikation från deras server.
Det är extremt invecklat och som jag sa ett teoretiskt problem. Se till hur verkligeneten är...Auth skyddar användare.
Den funkar som sådant att den har en inbyggd timer (t.ex datumet för WoW:s lansering säger vi) sen räknar den sekunderna och när du trycker på den kör den det värdet genom en algoritm (som säkert är olika för alla Auth) och får ut ett värde som du anger vid inloggningen. Inloggningsservern som vet vilken Auth du har vet därmed vilket värde den borde ange). Men värdet ändras varje sekund, därför är koden giltig i 2 min. (Så i teorin finns ca 120 olika koder som fungerar för ett konto en given sekund...fast en av dem byts ut varje sekund.) Och när du har loggat in avaktiveras koden.
Alltså kan du inte med en keylogger få ut nåt, för då är koden redan använd. (om du inte hinner läsa av informationen och skriva in den innan ägaren ens hinner försöka logga in.)

Jag har ingen Auth. Aldrig blivit hackad på 7 år, och har uppdaterade skydd och "common internet sense", men jag förstår att de som har svårt för en del teknik gärna vill ha ett extra skydd. Auth är jävligt billig med tanke på den teknik som finns i sen så har svårt att tro att Bliz tjänar några större pengar på det.

Av ec96joan
Skrivet av shaippen:

Blizzard stäms för att authenticator är en "gömd avgift", inte för det kostar att köpa en.

Anser inte att den är gömd. Jag har sett att den kostar när jag läste om den.

Av ec96joan
Skrivet av Segas:

Jag menar på att Blizzard ligger på latsidan gällande möjligheter till lösenord, utan höjer sig till skyarna med en authenticator man måste betala för, att vi inte delar åsikt får stå för sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Visst hade de kunnat expandera möjligheterna...vet inte hur stora de är nu, men nån nämnde 14 tecken t.ex.
Dock är Authenticatorn oändligt mycket bättre. Det är i princip omöjligt att hacka ett konto med authenticator. (utan tillgång till den dvs).
Så jag ser hellre att de erbjuder denna lösning än extra tecken i lösenordet, vilket jag nämnde innan i stort sett inte höjer säkerheten alls. (Bara i teorin)
Har du blandade typer av tecken i ditt lösen så får du sjukt många kombinationer på bara 4 tecken.
Säg att det är 100 valfria tecken...så 100*100*100*100 skulle innebära 100 000 000 olika lösen. Om teckentabellerna är mer än 100 tecken så skulle det bli massa mer. MEN detta gör ingen som helst nytta om folk sätter 1234 som lösen ändå.

Kortfattat...ja, det skulle kunna erbjuda mer komplexa lösen, men jag ser inte nyttan med det. Det hjälper endast mot brute forcing, vilket nog är nära 0 fall, men det som authenticatorn skyddar mot till i princip 100%, inträffar dagligen.
Så visst har du rätt, men i en sak som är irrelevant i denna diskussion.

Av ec96joan
Skrivet av Segas:

Du missuppfattade precis allt. Jag anser inte att det ska behövas en authenticator, den klena tekniken på lösenord Blizzard har är ett skämt. Kan inte ens använda specialtecken!

Skickades från m.sweclockers.com

Inte? Jag har specialtecken i mitt lösen. Sen från vilken teckentabell vet jag inte.
Sen kvittar det hur jävla invecklade lösen man har om man har en keylogger, eller lämnar ut lösen. Läs mitt inlägg....invecklade lösen skyddar inte ett skit mot de exemplen jag angett. Och blir man hackad för att man inte angett ett för komplicerat lösen är det troligtvis knappast Blizzards fel heller, för då har personen nog använt namnet på sin katt eller nåt. Kan lova att du inte listar ut min lösen av blandade siffror, specialtecken och bokstäver.
Tips..jag har 8 tecken, 2 är special, 1 siffra och resten små bokstäver.....så, hacka det nu. Har ändå hjälpt till en del.
Tvivlar på att det är några som faktiskt blir hackade pga "begränsningarna i Blizzards lösenordshanterare.

Av ec96joan
Skrivet av Xburk:

Det är väl ingen som påstår att den skall ges bort gratis? Den skall ju ingå i den produkt man köper? Stämningsansökan ser det väl som att man köper en produkt med bristfällig säkerhet och erbjuds betala mer för att nå en acceptabel nivå. Skulle kunna jämföras (hårddraget) med att man ska behöva betala extra för säkerhetsbälte till en ny bil. (Vet att det är en extrem jämförelse)

Sedan berättar ju artikeln att: "I augusti lyckades angripare komma över en databas med krypterade lösenord till nordamerikanska användarkonton..."
Det är väl inte den enskilde användarens fel?

Kan dock hålla med om att folk skall lära sig lite Internet-vett och inte tro att man kan installera vafan som helst på sin dator eller ha "fotboll" som lösenord. Kan också hålla med om att en stämning är lite väl att ta i. Dock ligger det något i det, alldeles för få (stora) företag tar för lätt på IT-säkerheten.

Och som påpekas ovan, tycker jag det är duktigt av Blizzard att överhuvudtaget erbjuda denna typ av säkerhet. Men precis som man kräver att banken låser in dina pengar, skall man kräva att IT-företag skyddar dina uppgifter och användarkonton.

Tycker det ligger något i vad denna snubbe säger: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=LhUi...

Anser också att man borde starta en nationell kampanj för att upplysa allmänheten om vikten av säkerhet på sina datorer. Tänk ifall alla hade ett uppdaterat system med virusskydd, brandvägg och vett att inte installera skit. Då hade man antagligen kunnat utrota botnets (eller? de flesta består väl av infekterade privata datorer? rätta mig om jag har fel). IT-säkerhetundervisning borde ingå i grundskolan, i alla fall beröras.

EDIT: Förtydligande/syftningsfel/stavfel

Läs mitt inlägg.
Vad authenticatorn ska skydda mot är inte hackandet av blizzards servrar.. (även om den nog gör det med).
Tror du på allvar att det är många konton på vift pga att Blizzard blev hackat? Det tvivlar jag på...de har krypterad information. Konton på vift har funnits i 7 år....dvs....flera år innan servrarna blev hackade..och tvivlar också på att det blev ens en uppgång av stulna konton i augusti.
Så nej...man ska inte betala för att skydda sig ifall de blir hackade....utan det handlar om din egen säkerhet. Återigen...läs mitt inlägg...det täcker i stort sett allt.

Av ec96joan
Skrivet av Mnex:

Väldigt intressant att där står "Pris säkerhetsdosa" på mitt kontoutdrag
när vissa här hävdar att man inte betalar för säkerheten hos sin bank.

Och det ännu roligare är att den är några tior i månaden.-..när authenticatorn är en engångsavgift..

EDIT:
1. Anser att när det gäller banken kan man hävda att det är "nödvändig säkerhet". (inte på ett spelföretag..)
2. Banken tar ofta ut en avgift för dosan.

Så...men ovanstående 2 argument borde bankerna stämmas också..
Dessutom finns det ett tredje...de tar betalt för dosan om och om igen..varje månad...

Av ec96joan

Herregud vilket tjafs.
Till skillnad från i stort sett alla företag (utom banker) erbjuder Blizzard ett extra skydd till de som vill, och nu stäms dom för att det är till självkostnandspris? (tillverkning av dosan)
Borde dosan ingå? isf kan de höja månadsavgiften för att täcka kostnaden. Kan ju lova att dosan till din bank inte är gratis utan ingår i avgiften för tjänsten.
Nån sa att de borde ha bättre säkerhet...sen när ansvarar Blizzard för säkerheten på din dator?

Det finns lite olika sätt att bli av med lösen.
1. Du ger bort det till kompisar. Inte Blizzards fel..hur ska de veta att det inte är du som sitter vid datorn? DNA-scan?
2. Du ger bort det till level-tjänster på nätet. (De flesta är menade att stjäla ens uppfigter). Återigen, hur är det Blizzards fel?
3. Du har inte (uppdaterat) skydd på din dator så du får en keylogger som loggar allt du skriver. Hur är det Bizzards fel?
4. Du loggar in på en väns dator eller på ett internetcafé och den är infekterad...hur är det Blizzards fel?
5. Nån hackar Blizzards servrar. Det är dock Blizzards ansvar, men än så länge tror jag inte ett ena konto blivit stulet på det sättet. De har fått information..men den har varit krypterad, och troligtvis inte crackad.

Till skillnad från Microsoft (Hotmail/msn), Steam, Spotify, Facebook osv så ERBJUDER Blizzard ett skydd mot allt ovanstående. (Ja, Authenticatorn bör funka även mot 5:an). Och de gör det gratis. (Via app, men vill man ha en fysiskt producerad dosa som kostar att tillverka så kan man få det, till självkostnadspris)
Blizzard ska ha cred för att ens erbjuda det, och så billigt/gratis t.o.m. De ska inte ha skit för att de inte vill gå back på det. (Vilket de nog gör ändå, bara inte lika myclet)
Andra företag borde ta efter och erbjuda authenticators. Speciellt för mail...för kommer man åt nåns e-mail kan man vanligtvis komma åt alla dess konton online genom att välja "glömt/återställa lösen"

Det finns inget sätt för Blizzard att realistiskt garantera att din dator aldrig kapas..och de är inte mer ansvariga för det än nåt annat företag.
DU och endast DU ansvarar för säkerheten på din dator. Visst..är du okunnig och råkar bli få en keylogger är det inte ditt FEL...men du kan inte lägga ansvaret på nån annan för det. (På sin höjd kan du lägga ansvaret på den som hackade dig...men verklgien inte på ett random företag vars tjänst du använder.)