Inlägg

Inlägg som ec96joan har skrivit i forumet
Av ec96joan
Skrivet av Sound Shower:

Aleshi har redan svarat på det mesta så jag svarar bara på ditt första stycke.

6750 har samma BIOS som 5750. Det är exakt samma kort, enda skillnaden ligger i att 6750 har HDMI 1.4-stöd. WOW!

Inte jättekonstigt egentligen. Ja, de har rebrandat kort. Med tanke på ändringen i namnschemat kunde de göra såhär, För 5700-serien var ju typ mellanklass och 6700-serien en lägre klass.

Om man höftar lite så är väl dagens 7800-seie någorlunda likvärd med 6900-serien.

Det är ju inte så att första generationnen har prestanda mellan 1 och 5, och nästa mellan 6 och 10. De överlappar ju rätt rejält. (Den största skillnaden/nyheten är ju toppkorten)
Hur många olika kort finns det i 6000 serien? ingen aning men rätt många..och de absolut fleta har en motsvarighet i 5000-serien. (Då menar jag likvärdig prestanda..inte pris).
7970 är typ likvärdig med 6990. Bara att de lyckats få in samma prestanda på ett singel-GPU-kort istället.

En rolig jämförelse är att mitt förra grafikkort Radeon HD 2600 Pro är nära på jämförbar i prestanda med de bättre inbyggda kretsarna idag.

Men ja...jag har hellre en nyare generation/arkitektur av en lägre klass en ett äldre av en högre.
T.ex hellre ett gefore 660 gentemot ett 580., (höftar att prestandan skulle vara likvärdig. Kanske får jämföra med 570..eller nåt.

Ett Radeon HD 5870 som var toppkortet i den generationen är typ likvärdig prestanda mitt 6850.

Likvärdigt får tas med en nya salt och ibland svårt att jämföra...men ungefär.

Av ec96joan
Skrivet av Beleg:

5750 ersattes av 6750 som precis ersatts av 7750. Fanns ingen motsvarighet till 6800-serien

Den du citerade har rätt. Det är skumt..men de bytte namnschema när de gick från 5000-serien till 6000-serien.

5870 var det snabbaste singel-GPU-kortet i den generationen. (av AMD då eftersom du pratar jag bara namnschema)
6970 var det snabbaste singel-GPU i nästa generaion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_graphics_proce... (5000-serien)
Det 5970 är är dual GPU.

Men istället för att 58xx var snabbaste singel-GPUoch 59xx var snabbast för den hade 2 58xx GPU:er så ändrade de till att x900 (alltså 6900 och 7900 serierna var de snabbaste singel-GPU och slutade på -90 med dubbla GPU.

Hur som helst var 5800-seien flaggskeppet medan 6900 och 7900 sen var flaggskepp.

Av ec96joan
Skrivet av formerself:

Låt äldre personer prova vilket OS som helst för första gången. Det kommer att gå minst lika dåligt. Allt nytt kräver viss träning och vissa behöver mer än andra. För övrigt brukar Windows alltid ha någon sorts guide som dyker upp första gången man startar det. Versionen som finns ute nu kräver faktiskt att man har vissa baskunskaper (kunskapen att ladda ner det och installera) och visst intresse.

Hehe...ja...kan man ladda ner och installera det kan man använda det.
Kan man inte ladda ner och installera så gör det inget att man inte kan använda.
Som någon sa...detta är inte ens en Beta-version, så guider kommer säkert.
Men ja..det är bra att detta uppmärksammas ändå så MS kanske tar en extra titt på det.

Av ec96joan
Skrivet av Aw:

undrar hur detta med sandforce påverkar kvaliteten?

Skrivet av Dahle86:

Känns lite farligt att köpa eftersom det är sandforce, får hoppas folk slipper problem med dessa iaf.

Skrivet av Starric:

vore intressant om det togs upp i artikeln vilken sandforce-krets det är som "alla" tillverkare haft strul med, om det är samma intel nu kör med eller om det är en ny?

Skrivet av m0rk:

Är lite orolig över det här med att använda Sandforce kontrollern då alla tillverkare bara verkar ha problem med den.

Skrivet av Yrch:

Det är samma... Intel har typ låtit övriga tillverkar beta-testa den

Skrivet av rmd:

Är inte SandForce-problemen lösta, eller åtminstone väldigt få?

På något vis tycker jag att Intel, som den gigant dom är, borde kunna göra en egen styrkrets för sina diskar. Borde sälja finemang för fanboys och glada entusiaster. Jag menar, Intel gör väldigt mycket annat bra så varför inte.

Skrivet av Zotamedu:

Intel har lagt massa tid på att skriva om mjukvaran till Sandforce-kretsen, det är därför 520 blev så försenad för koden var tydligen ingen höjdare. Sandforce kör tydligen med filosofin att de bara skickar ut en halvt fungerande firmware så får alla andra tillverkarna lappa ihop det bäst de kan själva. Ska bli väldigt intressant att se om Intel lyckats få ordning på Sandforce för de kan ju onekligen göra snabba saker, önskar bara de gjorde som Samsung och Intel och la mer än en kvart på stabiliteten också.

Bara jag som tänkte på Dexter när jag såg bilden?

Jag tror jag kan gå ut med denna infon nu när enheten är lanserad.
Intels ingenjörer har analyserat sandforcekretsen och hittat över 200 buggar som de fixat.
Givetvis går de inte ut med vad de hittat till sina konkurrenter.
Så det är nog ingen fara att skaffa denna disken. Den är rejält testad.

Av ec96joan
Skrivet av Mr Mack:

Utan s på slutat av Transformer, exakt... Dock, så är det väldigt likt med deras animerade serie Transformers Prime och vilken ungen som helst kan lätt blanda Transformer Prime med Transformers Prime.

http://en.wikipedia.org/wiki/Transformers:_Prime

Visst..men finns ignet som heter Transformers Prime att förväxla med. Det finns en "Transformer" som heter "Prime" som titel efter sitt riktiga namn (Optimus)..men det är det närsmta man kan komma.

Av ec96joan
Skrivet av Tempel:

Det är väl dumt att rekommendera nått om man inte har koll? Vill minnas att jag i tråden angående ACE agget skrev flera ggr om andra nätagg i samma prisklass men som var certade för åtminstone Bronze.

Hur många skärmar har vesa-fästet ledigt när dom står på sin fot? Oftast brukar dom vara i vägen. Sen när man har lådan bakom skärmen och det är en väldigt liten låda så är det inte så smidigt att komma åt den optiska läsaren.

Bara för att jag inte känner till alla bra nätagg betyder inte att jag inte kan rekommendera nåt?
Det skulle betyda att man inte kan rekommendera nåt man använder för man inte provat allt annat.
Jag har läst SweC-recensionen av Ace/FSP-nätagget och de rekommenderade den i den prisklassen..och jag litar på dem så jag sprider vidare samma rekommendation. De som inte läst artikeln har troligtvis inte heller läst dina rekommendationer, så du kan skriva där hur mycket som helst. Och de som läst artikeln känner redan till nätaggen ändå. Alla läser trots allt inte alla artiklar och tillhörande forumtrådar här.

Angående att fästa bakom...det chassit man kan fästa bakom har inte optisk läsare ändå.
Det som har måste man inte fästa..kan ju faktiskt stå på skrivbordet. Tar knappt plats.
Nä, alla har inte ett ledigt VESA-fäste.
Eller så har man en USB dvd-läsare under skärmen, eller så kopplar man in vid behov (om man sällan behöver)
Ytterligare ett alternativ är om man har USB-portar/hub på skärmen så man använda dem.
Jag rekommenderar inte alla med alla olika behov att köra en viss lösning. Jag presenterar flera koncept och är säkert flera som tycker en del av dem är intressanta. Folk har olika behov..så är det. Sällan en lösning passar alla.
(Skulle vara GTX 590 SLI i en tändsticksask, med plats för massa hårddiskar, grym CPU och totalt ljudlös isf....ja..plus en optisk läsare)

Av ec96joan
Skrivet av Tempel:

prisjakt.nu Det är inte så knepigt.

Du har alltså byggt ett system med helt fläktlösa delar och sen hängt på en fläkt? Det är just det som gör ATXnätagg så bra. Du får ett billigt system för det är inga specialare och du har fläkten med från början. Skall man börja kludda med att fästa saker på vesafästen på skärmar så innebär det oxå en speciallösning med stativet. Vill du sen ha en optisk läsare som många ändå vill ha trots allt så blir det en låda nånstans allternativt en slimvariant bakom skärmen och det är inte speciellt smidigt. Så jag skippar det ultralilla och kör något större och mycket smidigare.

Har inte aktivt letat efter ett nätagg för 300kr eftersom jag inte behöver ett. Själv har jag ovannämnda Seasonic i huvuddatorn, PicoPSU i Servern, medföljande i Media Centret etc.

Givetvis har ajg en fläkt på cpu:n...svårt att hitta en passiv lösning utan att tumma på prestandan. (i ett ultralitet chassi). Men som jag också sa (i tidigare posten med bygget)...så hörs fläkten inte ens när jag lägger örat mot datorn.

Angående VESA..ja...skärmen måste ha ledig VESA-plats baktill..och du behöver 4 VESAskruvar....det är allt..inte jättekrångligt faktiskt.

Ja, en del vill ha optisk läsare. Då finns ett annat chassi som bara är lite större.
Men själv har jag ingen optisk läsare i min dator sen jag uppgraderade den (och inte kunde använda min IDE-enhet längre)...använde en extern och installerade Windows...sen dess inte behövt en läsare, och det var 6 månader sen.
Och egentlgein behöver jag inte ens använda läsare till Windows för man kan med "Windows 7 USB Download Tool" lägga installationen på USB-minne.
Men som sagt...finns alternativ om man nu vil ha en läsare. T.ex: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=603167
Jag tror faktiskt inte folk använder DVD så ofta som man kanske tror.
Jag pratade om att min Netbook" inte hade läsare och min kompis sa typ "Det vill man ju ha"..och jag frågade när hon använde sin sist...och hon tänkte..och kom på at hon nog aldrig använt den på de 2 åren hon haft datorn.

Av ec96joan
Skrivet av Tempel:

Men det är ju just det som inte är meningen. Skall det vara svala, tysta, strömsnåla system så är man inte upp på 500W. Då har man missat hela meningen.

Fördelen med ATX-psuer är att dom har en fläkt och kan kyla ett helt system och det finns en del trevliga lådor som är anpassade för ITX med ATX nätagg. Köpte nyligen ett 80+ Bronze 300W för strax under 300kr (från .DE) så varför skall man ens fundera på ACE-nätagg?

Kände inte till några andra bra nätagg för 300 kr.
Att bygga ett hyfsat kraftfullt system i en liten låda är knappast ett nytt fenomen..och rätt enkelt för fol att göra.
Men vill man ha ett ultralitet system duger inte ett ATX-agg. Vill man ha ett rätt litet och tyst system, typ kontorsdator är PicoPSU alt Seasonic Fanless bra alternativ. Dessa är lite av speciallösningar. Speciellt PicoPSU som inte alla känner till.
Själv har jag en förkärlek för små och tysta system och delar därför med mig av vad jag hittat och kommit fram till.
Jag tycker det är en rätt kul grej att bygga ett 192 x 210 x 62 mm stort system som ändå är snabbt och kapabelt (i3-2100, vilken för övrigt är nästan i klass med förra generationens i5, och en Intel 320 SSD vilket är snabbare i Windows än 510-serien pga random 4k read/writes) och dessutom ljudlöst (1 fläkt på 800 varv) och kan monteras baktill på skärmar med lediga VESA 100 fästen.

Av ec96joan
Skrivet av megadunder:

Kan man få spec på Emils burk han bygger till far hans? Känns som man rätt ofta själv funderar på såna surfburkar, hade varit kul, kanske en burk som ens egna farsa skulle uppskatta...

Skrivet av Tempel:

Med tanke på att ni båda verkar vara inne på lite tystare system och kanske inte heller så strömhungriga system så är väl tester av nätagg under 350W intressanta?

Skrivet av magnusericsson:

Under 500W tycker jag låter väldigt intressant dock och till vilka system som är maxat till dessa nätagg. Även kanske något gott test på mellanmjölk-nätaggen (500~800?) och även där se vilka system dessa kan maxa!
Tack ändå Jonas och Emil för ännu mer kunskap inom datorindustrin!
Detta är ett "projekt" som MÅSTE fortsätta!

Kolla mitt förra inlägg.
PicoPSU har agg från 60W till 160W.
Sen finns ju detta: http://www.silentpcreview.com/Seasonic_X-400_Fanless_PSU
Guldcertifierat och väldigt stabilt och bra nätagg. (finns en 460W modell också som jag kör på. Köpte efter research och kan varmt rekommendera det. Kostar en del dock.)
Annars finns ju även Ace of Swedens nya billiga nätagg som ju enligt SweC är riktigt prisvärda. De är nästan i klass med 80Plus Bronze och kostar 300kr typ.

Av ec96joan
Skrivet av Snubbeen:

Detta är helt klart mitt nya favorittvprogram! I detta avsnitt nämnde de i förbifarten externa nätagg men jag undrar var det finns sådan? Ursäkta en dum fråga, säkert jag som är blind :P. Funderar nämligen också på att bygga en strömsnål dator.

Detta har jag faktiskt sysslat lite med och hade gärna sett Emil och Jonas gå in lite mer på.
Jag har byggt en dator åt syrran, för surfande och så.
Chassi: Mini-ITX M350 http://www.mini-itx.se/m350universalchassi-p-133.html
Moderkort: Intel DH67CF
CPU: i3-2100. Kompetent prestanda faktiskt. Räcker för de absolut flesta om man inte tänker köra tunga spel.
CPU Fläkt: Akasa AK-CCE-7106HP http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=597093
HD: Intel 320 SSD 40GB. (ville hålla priset nere och hon har en extern till lagring ändå)

PSU: Här kommer vi till den intressanta biten. http://mini-itx.se/picopsu9090watt-p-403.html?cPath=76_148
Den kallas Pico-PSU och är en riktigt nice LITEN PSU. Den är dock bara DC-DC så måste kompletteras med en AC-adapter, som på laptops. (t.ex http://mini-itx.se/12v80w667aacdcadapter-p-388.html?cPath=76_...)

Denna dator drar ca 40-60w och är i princip ljudlös om fläkten kör på 800 varv vilket jag aldrig sett den varva upp från under vanlig användning.
Jag la till och med örat mot datorn och hörde inget.
Till detta kör hon med ett Logitech Wireless Illuminated Keyboard och en Logitech M515 Mus med 1 Logitech Unifying Receiver.
Dolt i fronten på chassit sitter mottagaren och även trådlöst nätverkskort. Bild och ljud går genom HDMI till en 47 tums TV.

Vädligt nice dator måste jag säga.

Av ec96joan
Skrivet av Lösbonde:

Jag har provat på Phone 7, dock kan man ju konstatera att alla exemplar i butik är laggiga, oavsett om det är iphone,android eller windows phone 7... då de inte är optimerade.

Återigen, du använder dig av massor av widgets på android - för dig är det säkerligen inte en enorm skillnad.

Jag skulle kunna tippa på att jag skulle kunna ta min O2X och få ut 5-6 timmars batteritid om jag fyller den med widgets. Eller så kan jag ha 3-4 dagar utan.

Svar på din edit 1 : En person som tävlade i bilsport, valde att köra manuellt för att det gav högre prestanda. När detta inte längre var falet så stämde inte heller det påståendet. Likså en person som kan välja att inte ha massa skit på home-screen kommer att välja det för att undvika prestanda förluster, men inte på exempelvis en dator då prestandaförlusten är försumbar, och nu handlar det endast om design. - Därav påståendet att UI't passar bättre för produkter som inte går på batteri.

Svar på ditt edit 2:Vi är de som du beskriver som ni i ditt första inlägg.

"För jag kan säga direkt att Live Tiles inte segar ner telefontiden och batteritiden på den Optimus 7 jag fick testa under ett par månader..."

Helt orimligt, som att säga att.. "Jag kan säga direkt att springa maraton med en ryggsäck fylld av tegelstenar varken påverkade min sluttid, eller min ork"

Det som skulle ha varit rimligt vore att påstå att du inte kände av skillnaden, vilket är lite i stil med att vissa inte ser skillnad mellan 480p och 1080p.

Liknelsen med maraton och ryggsäck med tegelstenar funkar inte i sammanhanget.
Givetsvis använder live tiles prestanda och batteri, men om WP7 med Live Tiles har bättre batteritid än en Android med motsvarande Widgets skulle ju WP7 vara bättre. Du kan ju inte påstå att den har sämre batteritid än de andra bara för att "live tiles måste ju dra prestanda/batteri och då sega ner telefonen".
WP7 har lägre upplösning än flera andra och inte de snabbaste processorerna. (inte ens 2-kärniga för den delen) vilket innebär mindre batteri-drain.
Sen å andra sidan KANSKE den uppdaterar oftare med Live Tiles så det kanske tar ut varandra? Och vad gäller prestandan...bara för att ett OS flyter bättre betyder inte att det drar mer ström. Det kanske är bättre optimerat?

I stort sett alla som skrivit här SOM HAR en WP7-mobil berättar att det flyter på bra och allt sånt.
Nästan den enda kritiken mot WP7 kommer från folk som antingen inte testat det eller testat det i en butik.

Sen undrar jag hur ett UI som består av enfärgade rutor kan vara "kladdigt"? Då är ju random widgets i olika färger med olika info plottrade över en skärm är ju i så fall mer kladdigt.

Sen handlar det inte alltid om ifall WP7 är BÄTTRE än Ios/Android utan ifall det är iaf lika bra?
Och varför behöver vi ettt 3:e "lika bra"? Jo, för att de är ibland bra på olika saker.
Även om jag tycker att med Ios5 och Android 4.0 (ICS) börjar de smälta ihop en del.

Känns som folk har attityden "Ser det inte ut som Iphone eller Android är det rörigt och fult."
Ja, sakerna är inte helt i den ordning som man är van vid. Men vissa av oss tycker om att prova nya saker, medans vissa är väldigt konservativa.
Ofta är det äldre som har svårare med förändringar. Får de en ny TV får de ofta problem. (Ja, jag vet..det finns äldre som är värsta teknikfreaksen)
Men så finns det yngre som tycker Iphone är komplicerat.
Såg en kille på en busshållplats som frågade "är det nån som vet hur man skickar sms med Iphone?".

Microsoft är vana att göra OS och de har faktiskt blivit markant bättre de senare åren.

Poängen är inte om det är bättre än konkurrenterna..utan bara det är lika bra (trots annorlunda) och DESSUTOM har inbyggt stöd för Outlook/synk och allt sånt. DET är väldigt viktigt för mig. T.ex...outlook har inte stöd för jobbmobiler men Nokia har...så vissa nummer försvinner i synk.
(Vet inte hur det är med Ios och Android) men jag litar på att synken av kalender/kontakter etc kommer funka mycket bättre när jag kör WP7 på mobilen och Windows 8 på min tablet t.ex.

Av ec96joan
Skrivet av Bluestreakfus:

Tillbaka till dual channel? whyes? och varför "bara" 1600mhz... >.>

Dual Channel räcker bra till i stort sett alla utom de mest extrema. Återigen blir folk prestandablinda.
Är lite som att lägga 100 000 kr extra på en Volvo för att den har en toppfart på 280km/h gentemot den vanliga på 240 eller nåt.
Vill du lägga massa extra på att ha det värsta bara för sakens skull (eller för att du verkligen behöv er det till din 3D-film du gör) så finns redan SB-E.
Över 1600mhz och Triple/Quad-channel är rätt så meningslöst för kanske 90% av användarna...så varför tvinga dem betala mer för funktionen som redan finns hos de som kräver prestanda? Sitter du med en C2D och fick 2200mhz Quad minnen till den skulle du inte märka nån skillnad annat än i tester.
Och jobbar du med 3D-rendering tjänar du mer på att skaffa bättre system. Vi får liksom inte Sportbil-växellåda i våra vanliga personbilar..
(Är dålig på bilar så svårt att dra en bra liknelse).

Skrivet av EntropyQ3:

Jag skriver detta på en 45nm Nehalem, i standardutförande 2,8GHz, 4 kärnor, 8 trådar, 8MB L3, med 16GB 1333MHz minne.
Om ett halvår kommer Intel att börja leverera sina 22nm Ivy Bridge, där toppmodellen erbjuder 3,5GHz, 4 kärnor, 8 trådar och 8MB L3 med stöd för upp till 1600MHz minne.

Så på två processgenerationer har CPU:ns hastighet ökat med 25% och minnet (i bästa fall) 20%. Så små förändringar är omärkbara. På TVÅ processgenerationer!!.

Visst..specarna ser lika ut.men IB kommer vara iaf MINST 3-4 ggr snabbare än det du sitter på nu.
Kolla Passmark-testerna och se att de flesta C2D liggger på mellan 1300 och 2500 poäng där SB 2500 ligger på kanske 6-7000.

Av ec96joan
Skrivet av Palme_570:

Byt. Var ingen jävla Väntare! Det enda folk gör på de här forumet...

Ja, då kan du lika gärna vänta till den nya arkitekturen Haswell efter IB, eller krympningen av HAswell till 14nm eller till nästa..osv..
IB ser ut att bli riktigt nice..men inte för att den skulle bli ett prestandamonster utan pga flera anledningar. Tri-gate som det pratats om här, bättre 3D och t.ex stöd för 3 skärmar med inbyggda grafiken. Sen är 2500k redan bra prestanda och räcker för de abdolut flesta..inklusive större delen av entusiasterna.
(Är först om man börjar med workstation-saker..som t.ex hollywood 3D-rendering eller nåt, som man faktiskt utnyttjar de extra kärnorna SB-E ger. I de absolut flesta fall ger SB-E likvärdig prestanda mot 2500/2600, men folk blir prestandablinda, eller har det som en sport, vilket är ok i sig, men då har man det för sakens skull, inte pga att man "behöver" den prestandan i det man gör på datorn). Te.x kan man inte ens flaska en 2500K med ett 6990 idag.

Lite lång blev det.. Men iaf...jag tror att IB är en solid uppgradering. Men att stirra på prestanda är som att stirra på hästkrafterna eller toppfarten på en bil...är lite mer än så som avgör om man bör köpa eller inte.
Vill du uppgradera nu kan du ju skaffa en 2100. De är rätt bra prestanda ändå och inte dyra. Och då kan du dessutom bara byta ut processorn till IB sen utan att byta MK.

Av ec96joan
Skrivet av Palme_570:

Nej precis det är bästa fall siffror vilket är både tydligt och uppenbart vi inte får förutom i kanske nån low-end cpu.

Well, Med tanke på vad transistorn(rätta mig om jag har fel) gör borde det inte höja prestandan mer än p/w det som gör att vi har högre prestanda idag vid samma frekvens är som du säkert vet högre iops pga andra faktorer.

Nej det är det inte är olika beroende på tillverkare tror det är maxförbrukning i intels fall men tidigare tdp är baserad på samma förutsättningar och det är helt klart inte 50% med dessa modeller.

http://www.youtube.com/watch?v=oWSPDoIEyfs&feature=fvst
Kolla från ca 2.40 till 3.50.
Verkar som det går åt bägge hållen. Mindre ström när cpu:n inte jobbar och mer när den gör, eller nåt.

http://www.youtube.com/watch?v=_zldnUY0t1M
Också intressant. Där ser man även grafen med 37% förbättring.

Av ec96joan
Skrivet av 14ccKemiskt:

Frågan är varför de bara sänker de högsta TDP:erna. Borde inte en genomgående sänkning varit mer rimlig? De som köper toppmodellerna är väl de som bryr sig minst om strömförbrukningen.

Skrivet av Vatten:

Hur är det med Ivy Bridge för bärbara marknaden? Det hade varit bra med en 36W 2760QM eller 28W 2640M istället för 45W och 35W. Framräknat via skillnaden mellan 95W och 77W.

Kallare processor, tystare kylning. Eller så snålar tillverkarna in på kylaren för att få datorn mindre så dom ändå låter lika mycket som vanligt.

Kan man införskaffa en Quad Core för att sedan stänga av två kärnor för att då få mer processorns effekt med hälften och då mycket tystare kylning? På så vis som gångerna riktig kraft behövs så kan extrakärnorna aktiveras för att på så vis få en varmare processor och fläktar som låter mycket. Önsketänkande...

Skrivet av Palme_570:

Nej precis det är bästa fall siffror vilket är både tydligt och uppenbart vi inte får förutom i kanske nån low-end cpu.

Well, Med tanke på vad transistorn(rätta mig om jag har fel) gör borde det inte höja prestandan mer än p/w det som gör att vi har högre prestanda idag vid samma frekvens är som du säkert vet högre iops pga andra faktorer.
Nej det är det inte är olika beroende på tillverkare tror det är maxförbrukning i intels fall men tidigare tdp är baserad på samma förutsättningar och det är helt klart inte 50% med dessa modeller.

På Intelkonferensen berättade de om 17W TDP-CPU:er.
De kommer användas till bärbara marknaden...eller mer specifikt till Ultrabooks andra generation har jag för mig.
Om du halverar strömförbrukningen..men sen pushar den till samma förbrukning får du mer prestanda..det är en avvägning det där.
Tror det är därför toppmodellerna inte drar markant mindre ström...för de använder den sparade strömmen till mer prestanda.

Givetvis får man ta alla siffror med en nypa salt. Typ "i snitt" eller "bästa fall"..men jag tror ändå att det kommer vara en markant förbättring..även om det inte blir exakt de siffrorna.

Av ec96joan
Skrivet av Aleshi:

Tri-gate och 22nm påverkar inte prestandan per Hz, alltså, IB blir precis lika snabb vid 3GHz oavsett om den görs med Tri-gate eller inte. Däremot kanske den klarar mycket högre frekvenser.

KAn inte uttala mig om det. Men jag har fattat det som att det borde ge mer prestanda. Speciellt med tanke på att jag inte tror att de kommer höja klockfrekvensen markant i IB. Det var rätt lägne sen vi nådde 3.6-3.8 (ungefär) i cpu:er....de har liksom inte ökat på flera år.

Skrivet av Palme_570:

tdpn säger tydligt att vi inte pratar om 50% vad gäller desktop även om jag inte vet prestandan än och upptill 37% innebär nog snarare 10% i verkliga siffror.

TDP:n är ju inte exakt vad cpu:n drar..kommer inte ihåg förklaringen men googla.
Dessutom kommer 50/37-siffrorna från Lars Sandrén på Intel på en Intel Channel Conference i Malmö den 9:e November i år.
De måste ju betyda något. Enklaste är väl att senare testa en IB och jämföra mot en SB vid samma prestanda-värde.

Skrivet av Kilroy:

Ja, Ivy Bridge är Tick.

Vad får dig att uppfatta det som att Sweclockers menar att det är Tock?

Jag hittar det inte nu..kan ha varit i en fredagspanel de nämde att IB är ett Tock.
(Fast vad gäler denna artikeln misstolkade jag lite, så det tar jag tillbaka)

Av ec96joan
Skrivet av Kilroy:

Jag tror du har skrivit fel här?
Det gör iaf ditt inlägg än mer rörigt än det borde varit.

Ja, det skulle ju vara Tick..

Av ec96joan

Vill passa på att klargöra en sak om Intels "Tick-Tock" metod.
I nån tidigare artikel sa Sweclockers att Ivy Bridge är ett "Tock". (Kan ha varit en fredagspanel. Kommer ihåg att jag reagerade på det)
Men i själva verket är det ett "Tick". Har varit på Intelkonferens och de nämnde följande; normalt sett är ett Tick en krympning och ett Tock är en ny arkitektur. IB är alltså ett "Tick", en krympning till 22nm och inga större arkitekturförändringar, Men i detta fallet kallar Intel det för "Tick+" pga 3D-transistorerna (Tri-gate) som de anser är en betydligt större sak än folk inser. 50% mindre energiförbrukning och upp till 37% mer prestanda.
Egentligen är IB också Sandy Bridge för det är i stort sett samma arkitektur i grunden.

http://www.intel.com/content/dam/staging/image/Kim/ticktock_info...

http://www.intel.com/content/www/us/en/silicon-innovations/in...

A tick advances manufacturing technology

With a “tick” cycle every couple of years, look for Intel to advance manufacturing process technology and continue to deliver the expected benefits of Moore’s Law to users. The typical increase in transistor density enables new capabilities, higher performance levels, and greater energy efficiency—all within a smaller, more capable version of the previous “tock” microarchitecture.

For example, a “tick” will coincide with the Intel introduction of Tri-Gate transistors for the 22nm manufacturing process technology. Among its many benefits, this new technology will deliver better performance and extend the battery life of smartphones, tablets, and the new, incredibly slim Ultrabook™ devices.

A tock delivers new microarchitecture

In alternating “tock” cycles, expect Intel to use the previous “tick” cycle’s manufacturing process technologies to introduce the next big innovation in processor microarchitecture. Intel® microarchitecture advancements seek to improve energy efficiency and performance, as well as functionality and density of features, such as hardware-supported video transcoding, encryption/decryption, and other integrated capabilities.

These features mean better experiences for users. Advancements in microarchitecture have enabled a range of new capabilities, including built-in digital video processing with Intel® Quick Sync Video; faster, simpler connections between computers and other devices with Intel® Thunderbolt™ technology; and enhanced entertainment with Intel® Insider™.

Av ec96joan
Skrivet av loaded1mbimage:

När man har tappat 100% av produktionen så producerar man ju inte längre någonting. Hur kan man då tappa 150% av produktionen?

Reagerade på det med. Man kan ju inte tappa MER än HELA produktionen.. Man går baklänges och plockar isär häften av vad man producerar..

Av ec96joan
Skrivet av JockeII:

Man får ju komma ihåg att det nästan bara är folk som är missnöjda som skriver, de som är nöjda känner oftast inget behov av att kommentera.

Jag har skickat tillbaka min platta då jag var missnöjd med skärmen, dock så var det mitt ex. som var dåligt och alla är inte alls så. I övrigt har standby blivit lite batteridragande, men möjligt att det är någon applikation. Det var inte så från början i alla fall. Men jag skulle fortfarande rekommendera plattan.

Jag väntar i alla fall tills november och köper Transformer Prime så fort den kommer.

Min drar bara några procent i standby på en natt typ. Tack vare Juice Defender..men man kan även sätta din i flygplanslge över natten. Det stoppar dock inte vissa program från att draina..så gäller att ha lite koll på vad man isntallerar och så.