Inlägg

Inlägg som mYrAns har skrivit i forumet
Av mYrAns

Sitter här och tänkte köpa en PS4 då jag inte ägt en konsol på länge. Vad är do's och don'ts med PS4an? Ska man titta efter något speciellt när man köper eller är det bara att gå in och ta första bästa? Har även dålig uppfattning om hur mycket HDD space man behöver Skulle denna vara något att köpa, plus nåt spel att börja med då såklart.

Av mYrAns

Jag kollar på en 54250 med mSATA. Tänkte köra med 2x8GB Corsairstickor samt en 120GB Crusial m500 samt Ubuntu. Okej kombo? Någon som vet hur CEC fungerar på NUC'ar? Har inte en sådan TV idag men nästa blir definitivt en sådan och då hade det varit schyst om NUC'en fungerade med det Jag behöver även ha en NAS till detta, någon ni kan rekommendera? 4-bay vill jag ha, inget fancy sålänge det går att streama fullhd material från den utan problem

Av mYrAns

Hej!
Jag är sugen på att köpa mig en HTPC/NAS/Backup-dator. Jag tänkte köra Ubuntu på den, slänga in XBMC och bygga ihop mitt bibliotek på den, ha den för att lagra alla mina bilder, dokument etc men även som webbserver för egna små projekt. Jag hade tänkt köra en SDD som systemdisk där mina applikationer är installerade, lagringsdiskarna tänkte jag sätta i RAID5 vilket som jag förstått det är det bästa om man vill ha säkerheten men fortfarande en del utrymme. Vilka alternativ till RAID5 borde jag ha i åtanke? Moderkortet jag kikat på stödjer 0, 1, 5 och 10.

Såhär ser det jag plockat ihop ut, är det OK? Har en befintlig 3TB disk som jag tänkte ha i arrayn, så totala lagringsutrymmet borde bli 9TB med RAID5, korrekt? Den befintliga disken är dock inte likadan och går på 7200RPM men det borde väl inte vara några bekymmer?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/6825298/nas-v3

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6825298-00.png

Hur fungerar förövrigt processen om en disk fallerar? Hur räddar man datan som fanns på den med hjälp av de andra diskarna?

Av mYrAns

Ingen bild från grafikkort som fungerar

Hej!
Har en dator här som, enligt ägaren, plötsligt inte gav någon bild en dag när han startade den. Jag slog ett snabbt öga på den, med grafikkortet urkopplat och HDMI sladden direkt i moderkortets port så gav den bild. Naturligtvis antog jag att det va grafikkortet som spökade och skickade in det. Fick tillbaka det här om dagen, där va minsann inget fel på det.. Så vad kan det vara som spökar? Specsen lyder:

Gigabyte GA-H87M-D3H mATX
i5 4440
16 GB Corsair Vengence 1600 MHz
ASUS GeForce GTX 760 DC2 OC
Fractal Design Integra R2 750w
Samsung 120 GB SSD

Har inte så mycket andra komponenter/datorer att prova saker i just nu tyvärr.. Datorn går igång som den ska, inga missljud/pip eller så. Fläktarna går på normalt varvtal och den går som sagt in i Windows som vanligt om grafikkortet är ute och sladden sitter i den interna porten. Ett trådlöst nätverkskort fungerar i PCIe porten som grafikkortet brukar sitta i.
Tackar på förhand!

Av mYrAns

"BootMGR is missing" - ingen aning om OS..

Hej hej.
Grannen här, en äldre herre, kom över med sin Asus laptop som har BootMGR is missing. Problemet är att han inte har en susning om vilket OS det är, han vet bara att det är Windows och att den har blivit ominstallerad sedan han fick den. Hur löser jag detta? Hittar inte någon startuprepair, och att blåsa den är inte aktuellt eftersom han har känsliga filer på den. Några förslag?

Mvh Christopher

Av mYrAns

Skulle denna uppnå önskemålen? Den stödjer nätverksdelning och intern NTFS. Diskarna han har i dagsläget är WD My book Essential, är där firmware på dessa som kommer vara ivägen för att bara plug-and-playa dessa i NAS'en?

Av mYrAns

NAS för delning av filer i hemmet

Hej hej!
En kompis känner att han behöver ha en "filserver" där hemma, huvudsakligen för film. Har aldrig ägt/provat en NAS så jag vet inte riktigt hur det fungerar, men han vill ha det så att han komma åt diskarna direkt - inte via något interface/FTP. Nätverksdiskar som är delade på nätverket helt enkelt. Har ni något förslag på en billig enhet för detta, med minst 2 diskplatser (ska inte ingå någon disk..)? Den måste stödja NTFS, utan att formatera.. Han har nästan 3 TB filer som han inte kan säkerhetskopiera för en omformatering..

Tack på förhand!

Av mYrAns

3,5mm till ??? adapter till förstärkare

Tjena..
Sitter med en hackintosh, och HDMI ljud vägrar fungera. Jag har dock 5.1 via moderkortets 3,5mm portar (Grön/Svart/Orange). Tidigare har jag kört HDMI -> Reciever (Yamaha RX-V467) -> TV. Men nu verkar det som jag måste köra ljud och video separat. Så jag söker nu något sätt att få dessa tre 3,5mm jack till något som jag kan få in i förstärkaren. Såhär ser förstärkaren ut, jag vill självklart behålla 5.1.. Finns det någon smidig adapter som passar till valfri ingång på förstärkaren från 3,5mm? Optisk fungerar inte heller..

Tack på förhand, MVH Christopher

Av mYrAns
Skrivet av Rocklets:

Cleant! Vackert!

Skrivet av Rstattin:

Jävlar! Snyggt blev det

Tackar och bockar, båda två!

Skrivet av Draim:

Kan inte annat än instämma, riktigt stiligt! Hur fäste du moderkortsplåten om jag får fråga? Jag ser skruvar, men är det gängade hål, muttrar eller någon annan lösning?

Tack!
Jag använde original "tapparna" från chassit, och fäste dem med epoxy. De sitter med epoxy från början också, dock är de lätt försänkta då.
Hela processen:
Bröt loss tapparna, slipade ner baksidan på dem så de skulle bli lite "rough".
Satte i moderkortsplåten och ritade i vilka hål jag ville ha skruvar i, slipade ner den ytan lite också.
Tog ut moderkortsplåten, satte i skruvarna i rätt hål och skruvade fast tapparna på baksidan.
Smörjde in tapparnas fästyta med epoxy, satte försiktigt in moderkortsplåten i rätt position.
På med ~10 kg vikt jämt fördelat över plåten så där blev tryck under hela torktiden.

Av mYrAns
Skrivet av rosencranz:

Tjena, är vädigt intresserad av att göra samma sak, men hur och vart fick du tag på IO-panelen??

Skrivet av spaceslee:

G5:an är så vacker. Har en ståendes som väntar på samma personlighetsförändring. Samma fråga som ovan: var köper man ATX-trayen enklast?

Lian Li tray'en kostar typ 200 kr på Inet Front-panels kabeln kan ni beställa här. Lycka till!

Av mYrAns
Skrivet av Raeene:

Har byggt en nästan likadan för ett antal månader sedan. Använde samma Lian-li bak-platta. Har dock bytt ut den:
problemet var att den hade usla kylmöjligheter. Det enda som fanns bak va en 80mm fläkt som gick dåligt. Inte heller va chassit särkilt tyst.

Funderar på att proppa den full med delar som är passivt kylda och ha den som mer av en media-dator.

Hur fungerar kylningen och ljudnivån för dig?

Trodde faktiskt att 1st 80mm skulle vara för lite men det löser sig ganska bra tydligen, både grafikkortet och nätagget har egna "fack" där dem skickar ut varmluft tillsammans med 80an. Ljudnivån är lite lägre än min R2a, där hade jag dock betydligt fler fläktar i. CPU ligger runt 35c idle, grafikkorten runt 50c. Vad jag märker av är den nya disken däremot, den låter extremt mycket tyvärr..

Av mYrAns

Det är bara referensmodellerna som går att låsa upp.

Av mYrAns
Skrivet av dan k:

Hur har du monterat fast moderkortsplåten mot chassi väggen?

Bröt loss original tapparna och satte fast dem på rätt ställe med metallepoxy efter noggrann rengöring!

Av mYrAns
Skrivet av Ethaan:

Den moderkortsplåten du använder, har du köpt den på Inet eller?

Edit: Den pass-through kabeln du använder till nätagget, fanns den i G5:an sedan tidigare eller den har du också köpt i efterhand?

Jepp, en Lian Li moderkortsplåt från Inet stämmer bra. Pass-through kabeln är en helt vanlig strömkabel som jag klippte av nätkontakten på och satte ihop med sockerbitar med G5ans sladdar.

Skrivet av Dusty Circuit:

Härligt att se någon som använder en Mac till något vettigt!

Skämt o sido, stiligt bygge!

Skrivet av seppeh:

Det blev riktigt nice och tycker om dom lösningarna du hade i chassit!

Skrivet av Azured:

Så jävla avundsjuk! 5P

Skrivet av Goo5e:

Fuck va sexigt! Hade gärna gjort något liknande själv!

Tackar och bockar

Skrivet av MSCB:

"förmörkelserna" du såg kommer från OSX, det har en tendens att missfärga metall, döda spädbarn, sno pengar från dom fattiga.

källa: windowsfanboys.com

Hahah irl garv!

Av mYrAns
Skrivet av simme300:

Sjuuukt snyggt!
5p

Tackar!

Skrivet av Gulbanan:

Fan vad man älskar refernskylaren på hd6000 serien
Btw du ska inte flasha kortet med hd6970 bios utan att bara låsa upp shadern med RBE, du kan förstöra ditt kort eller minnet på kortet, hd6950 minne pallar inte hd6970 inställningar/spänning

Fint bygge annars

Hade glömt hur snygg den va, har haft Accelero S1'or på dem ett tag.. Kommer inte ihåg vilket av det det är jag har gjort men de har klarat sig i snart 2 år Tack!

Av mYrAns

PowerMac G5 till ATX

Hej hej!
Min gamla FD R2 har långsamt börjat gå ner sig, jag kan typ dra sönder det med händerna.. Jag flyttar datorn varje vecka från hus till hus så jag behövde något sturdy som kunde ta smällarna.. Eftersom jag generellt gillar Apples produkter så kom jag att tänka på den gamla G5'an, snygg som satan ju. Jag har aldrig gjort något liknande innan, och borde kanske gjort lite mer research innan jag åkte tåg i 4 timmar för att hämta upp en gammal G5a för 700 kr. Hur som helst så kom jag hem och började söka på befintliga moddar och hittade en del inspiration, ingen som hade gjort med en CF konfiguration och vattenkylning dock. Med min oerhört begränsade verktygsarsenal bestående av en 10 år gammal dremel, en halvdan sticksåg, skruvmejsel och skruvdragare och den lokala järnaffären (jag bor typ på landet..) så gick jag på denna best till dator.

Datorn bestod till en början av följande:
Define R2
Asus P6T-SE
i7 930
12 gb ram
2x6950 2gb med 6970 bios
2 Intel x-25 40gb SSD
2 Samsung 1tb diskar
H100 kylare

Under bygget byttes samtliga diskar ut mot en 3 tb seagate och 180 gb Intel 520 ssd.
Några småmisstag skedde självklart eftersom det va mitt absolut första bygge där jag inte bara monterat delar, men överlag är jag riktigt jäkla nöjd. Blev skitbra tycker jag! Komponenttrångt är det ju minst sagt, och kabeldragning är ju allt annat än en dröm men det fungerar. Har försökt bevara så mycket av orginalfunktionaliteten som möjligt, låsmekanism och nätanslutning t ex.

I skrivande stund håller jag på att hackintosha den också, uppdaterar efter hand! Hoppas ni gillare!

PowerMac G5 till ATX

Av mYrAns
Skrivet av Alle22:

Tycker själv ser den för plastig ut men det är vad min smak är.

This.
Gärna aluminium, stilrent

Av mYrAns

Litet, rymligt, snyggt och stabilt chassi

Hej!

Jag flyttar min stationära varje vecka och det har minst sagt tagit sitt på min R2'a som nu trillar sönder. Kan bokstavligt talat vrida hela ramen med händerna, den har ingen struktur kvar liksom.. Nu söker jag ett nytt chassi, som tåls att flyttas rundor på. Behöver inte vara så lätt, men gärna litet. Det ska rymma en ATX bräda, 6950 CF, en H100 kylare, 2 SSD och 3 HDD.. Om det inte finns något bra litet så fungerar det med midi, men då ska det vara jävligt snyggt och stabilt.
Några förslag? Inte hittat några mini som passar mina behov, men tittat lite på Obsidian 650D.. Vet ju att det är kvalitet, men finns det någon liten motsvarighet till detta hade jag blivit sååå glad.. Stilrent, inget vapen-neon-och-konstiga-former stuff!

Av mYrAns

I ärlighetens namn är vegetationen i FC3 bland det fulare i modern tid. Syftar på t ex gräs, där det är sporadiska plättar med uppstickande strå.

Av mYrAns
Skrivet av JoBu:

Jag har provkört Owncloud lite på min server men kan inte säga så mycket mer ännu än att det ser lovande ut.
Jag väntar på den där 2TB USB-disken från CDON som det är så mycket snack om som jag tänkte koppla in till min Raspberry Pi och köra Owncloud på den.
2 TB disk, 599kr + R-Pi, 350kr = 2TB cloud storage för under tusenlappen

Det där lät ju allt annat än fel alltså.. Tror jag gör så också Tack!