Inlägg

Inlägg som fhein har skrivit i forumet
Av fhein
Skrivet av Dockland:

Är det CMSO4GX4M1A2133C15 som artikelnummer på dessa minnen. Denna typ bör funka. Åtminstone CMSO4GX4M1A2133C15

Ja, borde fungera, men jag kan inte komma på vad det annars skulle vara. På Intelforumet är det som sagt var flera som har samma problem, och ingen av de som har problem har sagt att det har ngt annat än Corsair. Den enda som postat som inte har en NUC som låser sig körde Kingston-minnen.

Skrivet av Dockland:

Sant. Vet du vilka SO DIMM på 1.2V 16GB som finns att tillgå? Hittar 2 st olika fast där står inte om det är 1.2V eller ej.

Alla DDR4 ska väl ha 1.2V?

Av fhein
Skrivet av bärplockaren:

Dessa borde funka utan större problem
Corsair Value Select

Tyckte också att det borde fungera, men jag är inte så säker på att det gör det. Jag har en NUC6i3SYH och Corsair ValueSelect och den låser sig, får korrumperad data, etc. Det är flera andra på Intels support-forum som har samma problem med likadant minne. Verkar inte heller göra någon skillnad om det är olika Linux-distributioner eller Windows. Har provat att koppla ur eller byta alla delar utom minnet, så är det inte inkompatibilitet där så vetefan vad det skulle vara.

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZecretW
Min fru vill ha ett USB-minne i nått gummiliknande material (pubertetsskämt, hahahaha) för att det inte ska repa allt annat som ligger i handväskan.

Dessutom ska det vara titan innanför, ihopgjutet med kontakten så det inte går sönder som all annan plastskit om ungarna får tag på det, speciellt om de börjar bryta i det när det sitter i datorn.

Det ska ha en livslängd på 100 år och aldrig krasha. (Hon hatar det hon kallar manliga teknikprylar, där det går åt mer tid att få dem att fungera än att använda dem).

Och! det ska sitta en liten ficklampa i det, på kontaktsidan, så man kan se var man ska stoppa in det (haha igen), precis som på bilnyckeln.

På frågan om vilken färg det ska vara.. skit samma, men lila hade varit fint.

Kan isf rekommendera Corsair Flash Voyager. Gummihölje, omöjligt att förstöra, bra pris per GB, skapligt snabba och för att knyta an till "nyheten" så är de unisex. Håller säkert lika länge som vi har USB på våra datorer. Köp ett sånt och tejpa ihop det med en liten ficklampa Enda nackdelen är att det är tjockt så det inte går att använda USB-porten brevid.

Av fhein

Men det bästa med Apple är väl knappast deras hårdvara?

Av fhein

Dagens Sverige:

1) Makthavare / rättsväsende beter sig fördjävligt på något sätt
2) Det står på löpsedlarna några dagar
3) Folk blir arga som fan
4) I riktigt extrema fall startas demonstrationer som lockar ett hundratal i de större städerna
5) Allt glöms bort efter ett par veckor
6) GOTO 1

Av fhein

Ah, då blir det nog till att vänta ett tag till

Av fhein

Och eftersom jag inte får editera kommer fortsättningen här...

Patriot Extreme Performance Warp SSD 2.5 SATA V.3 128GB är nog den som känns mest lockande för mig för tillfället. Tillräckligt stor, snabb (dock inte snabbast, men det lär ju räcka) och bra pris/GB.

Av fhein

Skulle nog inte investera i en systemdisk mindre än 120GB om man ska ha Windows + ett par spel. Har 74GB Raptor för sånt nu och den är kostant full Spelen slukar ju minst 10-15 GB styck nu för tiden

Av fhein

Ali: Mjo, SSD är väl kanske inte de ultimata lagringsutrymmet om man bara ska lagra sina filmer på den, men då tänker jag mer på pris per GB samt att det inte finns så stora än. Och dessutom, hur ofta flyttar man sina 8GB filer egentligen?

Däremot vore det ju perfa med en snabb SSD för operativsystem + installerade program.

Och som någon antydde, det skiljer rätt mkt från SSD till SSD.. Om någon har en billig SSD som läser i 26 MB/s och skriver i 13 MB/s så är ju personen knappast behörig att uttala sig om SSD i allmänhet eftersom det finns de som läser i 260 MB/s och skriver i 210 MB/s

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av borz
Jag tycker det är oerhört dumt av Banhof att inte spara loggar med IP-adresser. Allting snurrar inte kring Ipred och fildelning! Pedofilerna, spam-sändare, bedragare och annat oärligt folk jublar just nu... tänk efter lite!

Ska man resonera så kan man ju lika gärna propagera för att alla medborgare ska tvingas bära en elektronisk fotboja med gps. Om någon argumenterar emot är det bara att köra med "tänk på alla pedofiler, kriminella och terrorister.. ska vi låta dem springa omkring hur som helst utan att ha koll på var de är?"

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Det är väl dock inte trafiken under året som är intressant; lagen infördes ju för endast ett par dagar sedan. Den där grafen är dessutom för lågupplöst för att man skall se så aktuella effekter, titta här istället: http://stats.autonomica.se/mrtg/sums/All.html

Man kan ju se det som att trafiken dubblerats sedan juli förra året, och nu gått tillbaka till normal nivå.

Visst är 2-års-grafen inte så detaljerad men iaf jag tycker det ser ut som en snabbare ökning senaste tiden jämfört med tidigare. Är väl inte helt omöjligt att alla skriverier som Pirate Bay och nedladdning har inspirerat många nya att börja med det

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris_Kadaver
Jag undrar om det finns någon människa där ute som inte tillhör film/musik/spelbranchen, som står helt opartiska i frågan, och anser att dessa människor förtjänar mångmiljonbelopp i skadestånd och långa fängelsestraff?

Ja det finns det. Nu har jag iofs ingen garanti för att dessa människor inte har ngn koppling till nämnda brancher, men det är bara att läsa kommentarerna till liknande nyhetsartiklar i mainstreammedia. Har även hört folk säga på fullaste allvar att man borde få skjuta någon som stjäl navkapslarna på ens bil :\

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chris_Kadaver
Samtidigt måste ändå film/musik/spel industrin få in pengar... Och där har vi dilemmat.

Varför måste dom det? Visst kan artister få tjäna lite pengar på sina kreationer, men musikindustrin känns lite onödig nu när man inte är tvungen att köpa en fysisk produkt för att kunna lyssna.

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blomkungen
hehe
jaja går hyffsat att ha den i fickan iaf
walkmate får man väl se om man får igång den

EDIT:
funkar fint men den tar lite tid på sig att uppdatera
verkar räkna 10 steg innan den börjar sen
men ha den igång hela dagen orkar ju ingen
tyvärr :/

Du kan även köra programmet som bakgrundsbild..

---

Lite skumma saker jag märkt av är att back, forward och stop (knapparna på sidan av telefonen) fungerar trots att knapplåset är på. Råkar man trycka på stop så måste man dock låsa upp telefonen för att slå på musiken igen.

Dessutom så slocknar inte de oranga lamporna under displayen när man kör walkman och slår på knapplås utan att minimera.

edit: ibland fungerar det som det ska, ibland inte. har inte lyckats hitta ngt direkt mönster :\

Av fhein

Liknande hände mig (för ungefär 2 år sedan) så jag lämnade tillbaka det och fick ett x1950xtx ist

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lk999
Jo men nu är det ju inte bara 3dmark som flyter dåligt, när jag kör crysis på medium i vista så laggar det, kör jag crysis på high i xp så går det helt ok. Samma upplösning förstås. [/B]

Som ngn annan sa, köp mer minne ifall du ska ha Vista.. Blir minnet fullt står Windows och swappar konstant så då laggar det oavsett hur bra dator du har.

Av någon skum anledning händer det dock för mig också, trots att jag har 4GB och har Vista64.

Av fhein

Om du går in i BIOS, vad står det att Vcore är på sidan PC Health?

Gissar att även ditt moderkort har en massa status-leds. Är det ngn av dessa som lyser? Kolla manualen för att hitta dem

Av fhein

Strömförbrukning för E8400 OC, HD4850 mm

Eftersom det alltid är en massa diskutioner om strömförbrukning och vad-behöver-jag-för-nätagg-för-det-här så tänkte jag posta min strömförbrukning. Mätte med en halvbillig elenergimätare från Clas Ohlsson som jag hoppas är någolunda tillförlitlig Kanske finns en tråd för sånt här redan, men jag har iaf försökt söka efter den!

E8400 3600MHz (1,28V)
Gigabyte GA-EP45-DS4
2*2GB Corsair DDR2 800MHz (2,08V)
Radeon HD4850
300GB hårddisk (Halvgammal Seagate tror jag)
DVD-brännare
2st Yate Loon 120mm
1st TriCool 120mm
1st Nanoxia 120mm (cpu)

Antec EarthWatts 500 som enligt hardwaresecrets har en effektivitet på ca 87-88% vid den här förbrukningen, så om ngn undrar vad själva komponenterna drar är det bara att multiplicera med 0,87.

C1E på men EIST och DES inaktiverat.

idle 109W
cpu 156W (Prime2004 Orthos cpu stress)
gpu 203W (Furmark)
max 240W (Prime2004, Furmark, Everest HD benchmark)
Crysis 200W

Och för att vara extra tydlig så är det alltså datorns totala strömförbrukning, från eluttaget som mäts

Av fhein
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cHeLo
På den här bilden kan man se att 4 pin ATX +12 volt strömkabel från psu är tyvär lite för kort, så lösningen fixade polaren med att köra denna kabel under grafikkortet och samtidigt var vi tvungna att lägga PSU upp och ner för att kunna genomföra detta (lite pill fattas aldrig ).

Kanske lite sent svar, men det finns förlängningssladdar för sånt och dessa kostar inte allt för mkt. Själv råkade jag köpa en som var lite väl lång (ca 30cm) men det gick att mula in extrakabeln på baksidan.

Av fhein

När du kollar cpu-z, ligger spänningen stabilt eller håller den på och fladdrar?

Hade det varit en nyare dator skulle jag gissat på EIST, DES, EPU eller liknande, men det fanns väl inte på den tiden?

Av fhein

Jo jag har också funderat lite på en Kama bay och ha fläktar i fronten men jag hade hoppats slippa

En sak jag tänkte på ifall man skulle vända cpu-kylaren 90 grader är att glidlagrade fläktar inte brukar tycka så bra om att hänga på det sättet. Satte in en Yate Loon i ett nätagg och den pajade efter ett halvår så nu kör jag med Scythe S-Flex när luft skall blåsas uppåt, men de är så dyra..