Inlägg

Inlägg som Groggan har skrivit i forumet
Av Groggan

Nej MBY, du måste inte ta alla kommentarer på blodigt allvar. Man måste inte prata docerande och överlägset bara för att man kanske vet lite mer än den man diskuterar med. Hoppas du är mer lättsam i verkligheten än du är här på forumet.

Jag hoppas också att konkurrensen ökar på ssd marknaden. Följden av ökad konkurrens blir onekligen sänkta priser/bättre prestanda.

Groggan

Av Groggan

Cer0n, om du syftar på dig själv; det finns en inställning i msn som jag inte kommer ihåg vad den heter, som gör att du automatiskt får status "upptagen" när du kör någoting full screen. Satt och tänkte på att det för TS kanske är samma inställning, men i och med att "upptagen" inte finns i nya kanske den flippar på något sett? : )

Jaja, jobba på så löser det sig nog!
Antar att du redan kollat igenom allt i MSN, så jag har väl inte så mycket att komma med.

Groggan

Av Groggan

TS, kan vara så att den som försökt komprimera har gjort misstaget att försöka komprimera de komprimerade filerna så det som egentligen automatiskt ska bli en fil, i själv verket blir samma fil som den redan är, men utan referens för att alla ska bli samma fil (dvs "rara" en fil som redan är .rar. Prova ctrl + a och extracta till en ny mapp, om det är som jag tror så kan du nu välja valfri fil.

Groggan

Av Groggan

Matte-elite tycker du är lite ute och cyklar. Det är självklart att allt är relativt, men i sammanhanget är denna skärm faktiskt nästan bland "den billigaste". Det finns skärmar och det finns skärmar. Väljer du att jämföra med en billig TN så go ahead.

Groggan

*EDIT*
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s41140139&o=prod_rank säger det mesta..

Av Groggan

Imo får man inte glömma bort framför allt FF VII och FF IX! Bästa FF spelen imo! : )

Kanske får köpa lite old school spel

Groggan

Av Groggan

Jag vågar iaf helt garantera det för Corsair's 400w agg, kostar på kronan lika mycket!

Har själv bra erfarnehet från det.

Av Groggan

känns lite onödigt att ta allting från komplett, sen köpa nätagg från Inet, även om det är gratis frakt.. Sen så är psun en beställningsvara också.

Groggan

Av Groggan

Vad är det med alla idag?
Man måste inte vara sarkastisk och försöka driva med honom...
Dessvärre så är det lite som dom andra säger, mer än 3000:- skulle jag inte räkna med att få i kretsar som kan datorer skapligt!

Groggan

Av Groggan

Kan komma med lite synpunkter angående min Studio XPS 13.
Jag kan instämma med att det finns en del problem med värmen på den, grafikkortet blir verkligen riktigt varmt! Datorn fungerar annars riktigt bra. Om du inte använder datorn till något grafikkrävande kan man ju alltid stänga av det dedikerade kortet och få ner värmen enormt så.

Är det några funderingar du har är det bara att fråga

Och skulle jag köpt en dator med SSD skulle jag först köpt datorn med den billigaste hårddisken, och sen köpt till den separat.

Groggan

Av Groggan

amd for life bra ide!
Två chassin kan alltid behövas då man kan göra det andra till kylskåp eller dylikt! Med "Intel… fuck you!" som kommentar så är det ingen man ska lyssna på, känns som det hela blir lite subjektivt!

Hur som helst, köpte själv en dator till familjen utan större förhoppningar om att wow skulle gå bra att köra, men det flyter faktiskt på riktigt fint, kostade ca 4000:-
Tror paketet av jesusbarnet skulle göra sitt jobb, även om jag inte riktigt gillar PSU. Du får inte glömma att lägga till ramminnen bara!

Groggan

Av Groggan

du kommer knappast klara att köra wow med allt maxat på en 16" eftersom full hd upplösning i spel är lite mycket för dessa grafikkort.

har precis fått hem min xps 13, ska bli intressant att testa lite hur allt fungerar på den

Valde med p9600 processor, återkommer med lite kommentarer!
Groggan

*EDIT*

Kan säga att worlf of warcraft går alldeles utmärkt med native upplösning, 1280x800!

Trodde det skulle vara lite tungt med en 13" att spela på i början, men tycker det har gått hur bra som helst.

Av Groggan

Funderar starkt på att beställa en med P9600 processor, någon som vet om det finns någon 15% rabatt ute? Känns surt att beställa den om det kommer upp en rabattkod dagen efter eller något.

Av Groggan

Vad jag förstår är kortens specifikationer likvärdiga, men kylningen på xfx kortet är bättre.

angående "Står också nåt om RAMDAC att XFX har 2x400 MHz och sapphire har 400 MHz." Så menar dom antagligen att det är 400mhz på varje port.

Synd att dom tagit bort XFX kortet ur Inet sortimentet, var nästan på G att köpa

Lycka till iaf!

Av Groggan

Det tar sig

Kommer ihåg förut när vi slet för att få ihop 30k per dag!
Har väl blivit "lite" inflation på poängne, men det är ju lika för alla.
Fint jobbat!

Av Groggan

Han lär inte stanna länge här på forumet. Bra att han försöker posta i varenda forumdel också...

Av Groggan

det är iofs inte 2000mhz, men ovärt att lägga så mycket mer när det inte ger så stor skillnad.

Av Groggan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreasK1975
Om det stämmer att det skall vara 3/6 stickor så får man väl gå ner till 6GB och köra in 2*(3*1) Gb = 6Gb...
Kan väl knappast vara värt prisskillnaden upp till 12 GB...

skulle säga att priskillnaden inte är stor alls. kostar ca 650:- för 3gb, 950:- för 6gb och då blir det mao 1900:- för 12gb.
Annars tycker jag paketet ser bra ut. Tycker du kan tänka över chassival lite, men tror det är våligt mycket så att antingen gillar man lite "spexx" eller också vill man ha det stilrent. Bra kylning kommer du nog få iaf.
Tycker du kan lägga på en kylare för processorn, så går den båda kallare och tystare. Lycka tilL!

Groggan

Av Groggan

Minelli, delar några dom första frågorna med dig, men angående din p4 så kan man absolut inte säga att 2.8ghz = 2.8ghz. Olika processorfamiljer är olika effektiva per megahertz. P4 slukade dessutom rejält med ström, men intels P serie har en TDP på 25w och du hittar i princip inte en dator som inte har 2 kärnor, till skillnad från p4 som har 1 kärna.

Angående operativsystemet vet jag inte var du tagit din information ifrån, men Vista har enligt mig fixat de flesta buggar och problem som fanns, så tror inte det är något att vara rädd för nu.

Av Groggan

Tja, kanske 4000-4500:- skulle jag säga, med risk för att din polare blir lite ledsen. Vill han ha mer så tycker jag du ska satsa på en ny istället

Groggan

Av Groggan

fast frågan är hur mycket det skiljer egentligen.
Priserna är ju tagna från prisjakt, och tex moderkortet ska du vara glad om det räcker att lägga på 500:- på, samma sak med processorn. Men känner du att du har råd med det så är valet klockrent

Groggan

EDIT*;
Bra att man läser

Får du loss dom för det priset så är det ännu mer självklart val!