Inlägg

Inlägg som Groggan har skrivit i forumet
Av Groggan

Denna dator är ju verkligen tidsenlig, fler cyber värstingar tack.

sen som någon sa om grafikkortet, 17% bättre än 9600m är inte dåligt.

vad den än kostar vågar jag med all säkerhet säga att denna måste vara top10 av de mest värdelösa datorer som gjorts, lär inte sälja mycket.

Av Groggan

Jolde, dom gick typ inte minus.

Dom var typ "lite dyrare, men pålitliga" så dom gick väl +- noll kan jag tänka mig. Det var först när bedrägerierna började som dom sänkte priserna så mycket..

Av Groggan

Sdaniel1, det är DDR3 på den, men problemet med den datorn är att den i princip inte finns tillgänglig

Av Groggan

Trådskaparen, skulle definitivt inte köpa SSD. Tekniken är underutvecklad och att det är överpris som satan på ssd diskar. Dessutom finns det något test på sweclockers någonstans, där det står att SSD inte lämpar sig som systemdiskar som dom är nu.

Samma test visade att om man vill ha snabbare start/avstängning, kommer inte ihåg hur det var i övrigt, så krävdes det att alla diskar i datorn var snabba, även fast systemet låg på V-raptorn.
Vilken upplösning har din skärm?

Groggan

Av Groggan

Du kommer troligtvis uppleva längre batteritid med p8400 processorn iaf. den har bara 25w tdp, så om du prioriterar det, så tycker jag det är ganska givet

Groggan

Av Groggan

som nämnts ovan, kostar ett vettigt i7 system runt 15000:- med ett bra grafikkort. Jag skulle föredra ett 285gtx framför 4870x2 för värme/ljudnivå ska du ha en tyst i7 dator så får du nog köpa en tredjepartskylare till cpu, kanske även grafikkort och även byta chassifläktar.

Groggan

Av Groggan

Precis som markus säger, så kostar ett liknande system runt 15000:- (Med bättre grafikkort dvs).

Sen har man problemet att om man ska få den tyst så måste nog en tredjepartskylare på, och kanske byte av chassifläktar. Jag skulle inte tagit 4870x2 om jag vill ha hyfad ljudnivå, utan geforce 285.

Groggan

Av Groggan

Väl valda komponenter som är i ditt paket för närvarande!
Var rädd att detta skulle vara ännu en tråd om någon okunnig som vill slänga bort för mycket pengar. Det ända jag skulle tänka mig att ändra från egna erfarenheter är till en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=131709 , men tror du blir nöjd vilket som.

Groggan

Av Groggan

LabZ, är du verkligen medveten om att vi pratar om bärbara datorer?
"Billiga" quads existerar inte riktigt, och ännu mindre existerar quad phenom..

Förresten så hade P-serien visst 25W TDP

Groggan

Av Groggan

Ska jag vara ärlig, så tycker jag att man inte ska slänga ut 7000:- bara för att lära sig att bygga. Är man nybörjare tror jag det nästan är lättare att börja tvärt om, dvs ha en färdig, ihopbyggd dator, och montera ner >> upp.
Att bygga dator är inget svårt och inget man ska vara rädd för. Lugnt och metodiskt!

Av Groggan

P är den energisnåla varianten, och T den lite äldre drar lite mer effekt, vågar inte svara säkra värden för TDP på dom båda, men om jag inte minns fel har P en TDP på 45w ( som sagt, tror)

För dina ändamål, finns ett fåtal laptops med quad, men då rör man sig upp mot ~20k klassen..

Av Groggan

Tangentbord, försökte lite krypterat att säga att det är mitt ända krav
"Har väl inte så mycket krav i övrigt"

Aesir, angående hårddisken så tror jag inte det kommer vara så stor skillnad mot vanliga, och framförallt äldre 7200-varvare.

De flesta bärbara har ju trots allt 5400rpm, som medför vissa andra fördelar också

Av Groggan

Multimediadator HDMI

Hallå!

Då har flytten till slut blivit klar, och en bärbar dator står nu på plats #1 !

Hade tänkt mig en dator för runt 15000:- som ska klara av att spela upp komprimerade full HD filmer, helst utan att slita livet ur sig !

Har väl inte så mycket krav i övrigt, och skulle absolut inte tacka nej till att gå ner lite i pris om det är overkill med 15000:-, kanske även flexa upp om det inte skiljer för mycket. Ge gärna exempel, så man ser vad man kan jämföra emellan.

Väldigt off topic, men när kommer/tror man att quads blir mer standardiserat till bärbara? Är det någon gång under vår eller sommar skulle jag kunna tänka mig att vänta.

Tack på förhand!

Groggan

Av Groggan

Om man nu skulle spinna vidare på Johan9360 och hans post;

Tycker det är ganska märkligt beteende ändå. Alla företag köper ju in produkter så de har också ställen att vända sig till om saker krånglar tillräckligt mycket för att inte klara reparation hos dem. Så om de nu inte skulle lyckas laga kortet, så skulle jag tycka att det självklara vore att de skickade en ny av samma modell, eller en annan modell snäppet bättre istället för att skicka två.

Jag hade troligtvis gjort som de allra flesta här i tråden antyder

Groggan

Av Groggan

Jaxc, Jag skulle vilja säga att det inte är så extremt påfrestande för cpu om du inte har hög volt eller att den går väldigt varm. Det kommer antagligen förkorta livslängden på den, men innan den tiden normalt sett går ut, så duger den inte till mycket.

Av Groggan

Anton, då bör han köpa ett nytt, tex corsair 620W. Finns inget bättre än folk som tror att man måste ha så många watt över. Dessutom påverkas inte PSU märkbart med tiden, så har han ett 2 år gammalt på ~600w som är av stabil typ, så ska det inte vara något problem alls. Hade en m12-600w i längre tid och det var inga problem alls till mitt system, och skulle inte vara för honom heller.

Att du skriver "jag tror inte ett skit på att det räcker med 600w med ett gammalt nätagg..." Tyder bara på okunnighet..

Av Groggan

Golflard låt inte så seriös!

Detta är stört asbra, så jobba på !

Groggan

Av Groggan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TKDman
Bra jobbat. Jag gör min andel så länge mamma inte gråter över elräkningen

Du har ju potentialen iaf

Av Groggan

Genom att skicka ett trevligt PM till Toxic Crow eller Kanel, eller tror även övriga moderatorer går. Finns även info om detta i någon klistrad foldingtråd. Värd läsning att rekommendera om man vill börja folda! Ju mer insatt man blir desto roligare är det.

Jag har lagt ner foldingen tills dess att jag köper ny dator, vilket troligtvis kommer att ske i sommar. sitter på en P4 nu och ström/PPD är inte i närheten av optimal och dessutom väsnas den något enormt. Kommer tillbaka med stormsteg när jag väl kommer!

Folda på

Av Groggan

Kan bero på kylningen på grafikkortet också. Hade ett kort som började bete sig konstigt efter lite över-överklockining

Groggan