Inlägg

Inlägg som Mr.Swede har skrivit i forumet
Av Mr.Swede

Låter inget vidare... Jag som precis uppgraderat och stödköpt en AMD6400+ och ett ATi3870! Hoppas det hjälper lite

Av Mr.Swede

Ett tips kan ju vara 9800GTX som just nu säljs för 2295:- på Komplett...

Av Mr.Swede

Som nvmuppen skriver:

PUSHPINS SKA INTE VRIDAS EFTER ATT MAN TRYCKT NER DEM!!

Av Mr.Swede

Då låter det definitivt som om nätagget bråkar med de... är ju inte helt omöjligt att det faktiskt är defekt.

Av Mr.Swede

Tänker inte skriva på. Var tvungen att kolla på 'Alone In The Dark', som jag haft ett tag men aldrig tittat på Mästerverk eller genialisk skulle jag nog aldrig kalla den men jäkla ös var det. Lagom hjärndöd action att roas av helt enkelt Perffa med lite chips å några bira ju. Har iofs aldrig spelat spelet så jag kan inte jämföra hur lika/olika de är men som film är den helt ok!

Av Mr.Swede

Hur definierar du 'neråt' då? På atom/kvant-nivå finns varken uppåt, neråt, förr eller sen! Om du menar rörelse vinkelrätt mot gravitationscentra så uppstår ingen sidokraft, nej. Förutsatt att det teoretiskt bara finns ETT gravitationscentra i närheten av atomen...

Av Mr.Swede

Nya modet? Kommer ihåg att det var inne redan mitten på 70-talet, juh!

Av Mr.Swede

Varm choklad med en skvätt singelmalt-whisky i är både gott och värmer otroligt skönt efter en kall dag

Av Mr.Swede
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Furir
Är inte gravitationens påverkan på ljuset så otroligt minimal så någon skillnad är ej märkbar?

Nej! Gravitationen påverkar i allra högsta grad såväl ljus som tid och rum. Men det räcker inte med en planets gravitation för att göra någon större påverkan. Exempelvis så används galaxer som 'gravitationslinser' för att se objekt som ligger bakom och bortom galaxen i fråga. Och eftersom gravitationen påverkar ljus och ljus används som tidsmått så påverkas ju även tiden i starka gravitationsfält. I synnerhet i närheten av svarta hål.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av spacemarine
Enda jag inte fattar: Hur kan en atoms rörelse påverkas av gravitationen?

Eftersom atomer har massa (om än mycket liten) så påverkas även de av gravitation. Dock krävs ganska mycket gravitation. Se ovan

Citat:

Ursprungligen inskrivet av spacemarine
Jag snackade nyligen med min fysiklärare (varför jag inte frågade honom tidigare vet jag ej) och han svarade att, det han visste var att beroende på hur snabbt man rör sig så påverkas ens uppfattning av tid.

D.v.s. om man färdas i nära ljuset hastighet så kommer man att verka åldras i normal takt, medans alla andra (som rör sig i våra hastigheter) att åldras i slow-motion.

Kan detta ha något att göra med varför tiden går snabbare för våra satelliter? eftersom de rör sig snabbare? (de har ju en hög hastighet i omloppsbanan)

EDIT: frågade min brorsa om detta och han läste precis fysik B så han hade svaren och ett bra sätt att förklara det på:

Tänk dig att det studsar en foton (i ljuset hastighet) mellan två speglar. Det tar ju då en bestämd tid beroende på distansen mellan speglarna. Tänk dig nu att speglarna rör på sig parallellt åt sidan. Nu måste ju fotonen studsa längre sträcka; eftersom den rör sig i zick zack nu.

Så lyckades jag få det förklarat, varpå jag förde över detta till vår egna kropp; våra atomers hastighet är ju konstant , sträckan ( mellan speglarna som i exemplet) är ju också en konstant , tänk dig att hastigheten du rör dig i påverkar hur långt dina celler måste gå (hur snabbt speglarna rör sig åt sidan).

Alltså beror det inte på hur nära gravitationscentrat man befinner sig utan hur snabbt man rör sig (vilket ibland är relaterat)

Hastigheten påverkar även den men då måste man komma upp i minst 3/4 c för att kunna märka stora mätbara skillnader. För ju högre hastighet desto större massa! Och ju större massa desto större gravitation. Därför kommer ex. vis enbart vissa partiklar upp i, om inte 1,000 c så åtminstone 0,999 c. Allt annat får helt enkelt för stor massa för att kunna accelereras högre. Massan ökar nämligen exponentiellt med hastigheten, dock märker man inte mycket av det förrän man närmar sig 3/4 c

Av Mr.Swede

Hade samma problem även jag. Bytte från ett nVidia7600GT till Radeon3870 och skulle kolla hur mycket snabbare det blev. Trots avinstallation och rensning med DriverCleanerPro så ville inte nån 3DMark fungera med Catalyst8.4. Men... hittade en liten fil som heter Futuremark_SystemInfo_Hotfix_Feb08_installer.exe på deras hemsida och efter det fungerar det felfritt! Testa den och se om det kan lösa ditt problem. Löste mitt i alla fall

Av Mr.Swede

Ta 'gamla sladden' som är en 80-pins IDE-kabel och koppla in båda enheterna på. Bygla HD'n som Master och dvd'n som Slave alt. sätt båda på CS (Cable Select). Hårddisken ska sitta på kontakten längst ut och dvd'n på den andra.

Av Mr.Swede

Mycket tråkig nyhet =( Undrar hur många fler tillverkare som kommer följa i samma fotspår? Jag kör TwinMOS minnen nu och de funkar klockrent med sänkta timings!

Av Mr.Swede

Men... om de fått patentet först NU, hur kan de stämma företag som redan använt det i åratal? Det skulle väl på sin höjd kunna ställa till problem för nätaggstillverkare som inte redan implementerat modulära kablar... eller är jag helt fel ute nu?

Av Mr.Swede

Nej, har inte gjort det. Tänkte först göra det men sen, som du sa, kändes det lite drygt och plojigt! Vad vinner man egentligen på att släcka bara en timme? Är det inte bättre att tänka igenom sin vardag och kanske släcka en extra lampa varje dag istället? Skulle bli bra mycket större vinster på det sättet!

Av Mr.Swede

Nexus-'pinnarna' är mycket bra. Vart lite skillnad när jag satte fast fläktarna med gummipinnarna mot att skruva fast de direkt i chassit

Av Mr.Swede

Skrapade fram 1000:- på Triss för några år sen. De försvann samma kväll på Kåren

Av Mr.Swede

Salt lakrits + öl är ingen höjdare :-/

EDIT: Kan lägga till en 'desperat-grogg-blandning' som uppkom i samband med en fest när det inte fanns något annat: ljummen Jägermeister + avslagen PåskMust... det är äkklitt!!!

Av Mr.Swede

Det saknas några kort i leken

Elkabeln når inte ända fram

Hjärnkontoret är låst och nyckeln borta

EDIT: ''Inte alla rarar i releasen'' är bäst hittills Kommer att användas frekvent hädanefter!

Av Mr.Swede

Everest skulle jag rekommendera, det visar allt man vill veta

Av Mr.Swede

Hur faen har du satt fläktarna? Inkonsekvent luftflöde minst sagt... sätt den översta som in och den bakre (ovanför nätagget) som utblås! Så kommer det bli svalt å fint