Inlägg

Inlägg som Feeku har skrivit i forumet
Av Feeku

Enklast borde ju vara att satsa på 15tums modellen med Geforce-kortet. Men jag förstår dilemmat, OS X är så mycket smidigare på en laptop jämfört med W7 tack vare trackpaden och dess gester.

Av Feeku
Skrivet av Robin2:

Håller med Black Zero, och många andra.

Windows 7 är det bäst säljande OSet i historien. Och varför då? Jo, för att det tog BORT allt onödigt från Vista och gav oss det snabba basic som Windows alltid varit och som vi alla vill ha. Du vet precis vad du behöver göra för att nå de program du behöver för att jobba etc när du startar datorn. Så vad hittar de på för att fullständigt förstöra det?

Enter Windows 8!

Windows 8, eller Obstacle som jag kallar det, är så långt ifrån Windows man kan komma. Det är det största möjliga felsteget som Microsoft någonsin skulle kunna göra. Det är en ersättning av det underbara, tomma skrivbordet med Start-knappen som vann världens hjärtan där man bestämma allt själv med en står blå jävla reklam skärm som visar glorified gadgets vid namn Apps som tar din koncentration från det du egentligen startade datorn för för att bombardera dig med all jävla information som internet har att erbjuda och som är det första du ser. Varje gång du startar datorn! Istället för att starta ett tomt skrivbord med all världens möjligheter så startas ALLT på en gång redan från början. Perfekt för oss med åtta hjärnor och sex armar!

Och skulle du vara så dum att du går in i fällan att faktiskt KLICKA på något utav dessa monster så startas de upp i ett helt nytt fönster som täcker hela jäkla skärmen! Och vill du gå tillbaka så får du allt ta och högerklicka, hitta en ful liten knapp som är på olika ställen i varje mini-obstacle så du kan komma tillbaka till huvudvärken igen! MASSVIS utav tid har redan sparats! Och har du en pekskärm kanske? Ja då får du anstränga armen extra mycket för vartenda onödigt klick! Perfekt för oss som gillar tennis arm!

Du hade kanske tänkt att skriva en artikel idag, eller spela lite Skyrim efter en lång dag? Nej, det hade du verkligen inte tänkt! För Metro säger att du ska kolla 15 nya mail, gå igenom all världens finanser och aktieinformation, läsa 100 nyheter var från 30 olika nyhetstidningar, kolla nya Dropbox filer, och planera en RESA innan dess! Inte fan ska du jobba idag, mannen! Nej nej nej. Att VÄLJA vad du vill använda din dator till är bara till för de med EN hjärna! För nu när du startar din dator som en gång var en produktiv maskin med ratt att styra hjulen så ska vi planera en resa till MALDIVERNA! WHohooo!! Vem fan behöver Skyrim när vi kan vandra leden till Mordor på Nya Zeeland för 20k istället!? Win-Win-Win!

Tror de på fullaste allvar att allt detta nonsens skall SPARA tid!? Obstacle kommer att SLÖSA massvis utav tid genom att ge oss hela jäkla internet på vårt skrivbord! Och det enda sättet att komma bort från det är att gå in i det riktiga skrivbordet där du inte kan göra ett skit eftersom de tagit bort knappen som ger oss tillgång till det som en gång var Windows!

Och vad händer om (när) du tar bort allt detta fullständigt överdrivna nonsens? Jo, då har du ett stort, tomt skrivboard kvar (yay!) fast UTAN en Start knapp (suck) ! Ja jag säger då det.

Jag hoppas verkligen att de släpper prestandaoptimeringarna för Direct X plattformen till Windows 7. Jag hade gärna betalat 200 spänn för dessa grymma optimeringar till ett RIKTIGT Windows OS.

Satan vad jag hoppas att Microsoft lagt ner biljoner på utvecklingen utav detta värdelösa experiment och att det säljer sämre än Vista så att de ansvariga för en jäkel till spark! Det här är så otroligt orespektabelt mot världens största fan-base som blivit vana vid Windows i flera decennier. Nu är det på tiden att all denna perfektion som gjort Microsoft till ett av de största företagen i modern tid ska ersättas med bloatware ännu en gång. Jag skäms verkligen över att jag trodde att de hade lärt sig från Vista.

http://www.neowin.net/forum/uploads/monthly_04_2012/post-1259...

Jag skulle nog vilja påstå att det du beskriver är det bästa med Windows 8. Istället för att spendera tid på att besöka webbsidor för diverse emailkonton eller gå in på nordnet/avanza för aktieinformation, får jag allt upp när jag startar datorn. Vilket spar tid och tillåter mig att göra annat produktivt istället. Och det nya notifieringssystemet är guld värt.

Hade starka planer på att gå över till Linux/MacOS innan Windows 8 blev utannonserat då både Linux och OS X är betydligt met intergrerade än Win 7. Faktum är att jag skriver detta från Ubuntu 12.04 Men i Oktober åker Win 8 in i burken.

Har personligen aldrig förstått vad ett tomt skrivbord skulle vara bra för, annat en sexig bakgrundsbild

Av Feeku
Skrivet av Chipp!:

Har testat Windows 8 Consumer Preview 64-bit, enligt mig så är det det mest värdelösa OS någonsin för desktop datorer.

Att startknappen är borttagen är inte bara sjukt irriterande, det gjorde att jag personligen inte kunde navigera eller hitta någonting jag letade efter. Att man skulle behöva dra med musen för att unlocka datorn kändes också töntigt. Metro ui kommer aldrig fungera bra för desktop, allting känns så stört o flexibelt och opersonligt.

Eller så trycker du på valfri tangent, valfri musknapp eller scrollar med scrollhjulet.

Tycker personligen W8 är mer personligt än W7. W7 påminner mer om Iphone, mest ikoner och valfri bakgrund medans W8 är mer som Android/WP7 då man får information från hemskärmen/startskärmen.

Har själv gått tillbaka till W7 då ett program jag behövde inte fungerade. Men ärligt talat, det tar emot och använda startmenyn nu

Av Feeku
Skrivet av Aleshi:

Ser verkligen ut som att nVidia och AMD tagit mycket inspiration av varandra på sistone.

GTX 680 satsar på fler shaders, högre klockade minnen på smalare buss, nedprioriterad GPGPU vilket ger ett mindre och svalare chip än konkurrenten, och nu radialfläkt? Låter precis som AMD de senaste generationerna, det värsta är att hittills så verkar varenda beslut utom möjligtvis radialfläkten ha varit riktigt lyckade.
AMD å andra sidan har breddat bussen, satsat på GPGPU, med mer cacher med mera, vilket resulterat i ett chip med sämre shaderdensitet än tidigare, med lite mer i värmeutveckling med bra GPGPU prestanda. Tycker AMD brukar göra rätt designval för spelgrafikkort men denna generationen är det inte konstigt att jag plötsligt föredrar nVidia.

Det beror på att GTX680 egentligen är ett omdöpt GTX660.

Av Feeku
Skrivet av Sh4dy:

Motsvarar inte dagens 680 de äldre 580 modellerna men bättre prestanda?

Nej dagens 680 motsvarar 560ti och skulle ha döpts till 660. Men prestandan blev så bra att den slog HD7970 så de döpte om den till 680.

Av Feeku
Skrivet av Rojpen:

källa på det? blev jag väldigt nyfiken om det du säger

http://www.nytimes.com/2007/11/07/business/worldbusiness/06cnd-samsung.html

http://www.asiaone.com/Business/News/Story/A1Story20110610-283339.html

http://articles.latimes.com/2010/may/10/world/la-fg-korea-samsung-20100510

Sen så har en sydkoreansk vän berättat att enligt honom så mutar och manipulerar Samsung Sydkoreas politiker, och iom att Samsung är så stora är inflytelserika så finns det få som vågar stå upp mot dem.

Jag tror att det är få människor som känner till hur stora Samsung egentligen är, och ännu färre över hur stort inflytande Samsung har i Sydkorea. Men men, bara folk får sina gadgets så är de nöjda. ^^

Av Feeku
Skrivet av dealerovski:

Varför inte de?

Man hör inte så mycket om det här i väst, men Samsung är en av asiens mest korrupta företag.

Av Feeku

Efter att ha lekt runt lite i Win8 CP så tycker jag fortfarande att integrationen mellan Metro och Dekstop är dålig.

Av Feeku
Skrivet av Hennnkee:

Det finns ingen "Startknapp", hur får jag tillbaka den :(?
Googlat runt, men hittar inget som hjälper mig

Dra musen ner till vänstra hörnet.

Av Feeku
Skrivet av jesper96:

Du har ju fortfarande det vanliga skrivbordet, MetroUI-menyn är endast startmenyn.
Det är värt att prova iallafall, jag tycker det verkar ganska trevligt.

MetroUI-menyn är betydligt mer än bara en startmeny.

Ni som testar Win8 för första gången, bered er på att lära er Windows på nytt Jag har använt Win8 DP i ett par månader nu och är positivt inställd till Metro. Tycker att Win8 är betydligt smidigare än Win7, tangentbord och touchscreen är nu på samma nivå som musen när det gäller att navigera in Windows.

Av Feeku
Skrivet av Morkul:

Jag, och jag tror inte jag är ensam om detta, är att okay att ni tar upp lite olika Apple produkter, men öppnandet av en butik? Ska ni skriva om webbhallen nästa gång, eller?

Även så som artiklar om "Amerikansk tv-kanal besöker Foxconn" eller "Microsoft bekräftar ny logotyp till Windows" får mig att börja fundera på va i hellskotta Sweclockers på med.

Kanske dags att börja kategorisera nyheterna och bygga ett system så att användarna kan välja vilka kategorier som man vill ha på första sidan?

http://www.sweclockers.com/nyhet/13856-webhallen-oppnar-butik-i-linkoping

Av Feeku
Skrivet av CENSTRM:

Hacks eller mods visst. Prs-t1 modden är ett bra exempel på det jag menar. Sonys E-ink läsare med eget låst operativ som nu kan köra android.
Det jag menar med en homogenisering av hårdvaran är att de viktigaste komponenterna som processorer och skärmar kommer komma från några få tillverkare. Sedan packas det in i produkter som kommer bli mer diversifierade än tidigare. Men de viktigaste grejerna kommer från samma tillverkare och därför lättare att hacka. Jag tror alltså att vi bara kommer se mer och mer datorer överallt i samhället.

Det här händer ju hela tiden med allt annat också. Storföretagen försöker bestämma och kontrollera vad vi ska göra och folk klurar ut hur det ska fixas. Orsaken till att folk laddar ned är ju inte att folk är snåla utan att företagen försöker bestämma för mycket och inte ge vad konsumenterna vill ha.
-Jag vill betala för den här kanalen. Javisst!
-Då måste du hyra en box av oss i tre år till överpris. Du får inte använda någon annan box.
-Du kan inte ha den kanalen ensam utan den ingår i ett pluspaket.
-För att få pluspaketet så måste du först teckna ett grundpaket.
-Jamen jag vill ju bara ha en kanal.
- Det går inte. Du måste ha och betala för minst 36.
-Ok. Jag löser det på något annat sätt.

Det förutsätter att det blir mindre aktörer inom ARM platformen, vilket jag inte riktigt kan hålla med om.

Ditt andra stycke handlar mer om ideologi, vilket jag tror att jag håller mig utanför.

Av Feeku
Skrivet av CENSTRM:

Visst är det så. Men det kommer säkert komma officiella eller inoficiella lösningar på de flesta större märken. Det är ju samma hårdvara i typ varenda platta. Just nu kommer det ju ju nya plattor hela tiden. Om säg två tre år kommer nog hårdvaran vara mer homogen och då tror jag att det finns fria lösningar för alla plattor till försäljning att installera precis vad du vill.

Inofficiella lösningar kommer säkert, men jag skulle nog klassa dem mer som "hacks". Hur framtiden kommer se ut kan vi bara spekulera kring, men personligen håller jag inte med din sista mening. Ser man hur ARM platformen utvecklats med åren så tror jag inte på en homogen platform, även om det finns dem som tagit initiativet till ett sådant, t.ex. Linaro. Jag tror att i framtiden kommer mjukvara och hårdvara vara betydligt mer sammanflätna, somliga kallar det inlåsning. Men men, jag har haft fel förr ^^

Av Feeku
Skrivet av Swedish Berserk:

Det här med Windows 8 och Android i dual boot låter intressant. Frågan är om Google kan kringgå Microsofts uteslutande av andra operativsystem på ARM plattformen. Jag hoppas att det beslutet inte går igenom så man kan lägga in vilket operativsystem som helst.

Man måste se upp med att jämföra ARM platformen med x86. Även om MS tillåter dualboot så fungerar det inte bara och slänga in linux alt. android. De allra flesta ARM tablets kräver proprietära drivrutiner för att fungera, så såvida inte tablet tillverkaren stödjer android officiellt är det oviktigt huruvida MS tillåter dualboot eller inte.

Av Feeku

Jag har för mig att jag läste något för ett bra tag sen att MS ville få ner priset på OS:et genom licensbesparingar. Då bl.a. DVD playback inte är nödvändigt på t.ex. tablets. Dock kan OEM:s licensera Dolby.

Det finns alltså ingen DVD-playback out of the box, så man behöver bara installera något program för det. Fungerar på samma sätt hos Linux.

Obs. Detta är bara vad jag minns från någon obskyr artikel jag läst för länge sedan.

Av Feeku

Fake, logotypen på tablet knappen är photoshoppad.

Av Feeku
Skrivet av icehawk77:

Så med andra ord så blir vi som bor i EU behandlade med mindre värdighet än US då. Eftersom vi får mindre speltid, OCH för att vi har betalat högre pris för spelet och gamecards än US. Om det funkar i WoW så ska det fan funka i SW oxå. Handlar om lite framförhållning, men det är nåt Bioware har failat lite på tycker jag.

Inget med saken att göra. EU och US måste uppdateras samtidigt pga av att man kan spela på EU och US med samma klient.

Av Feeku
Skrivet av klk:

Men snälla, det tror du inte själv på
Bara för att ett operativ har riktig multitasking är det ingen som hindrar att ha events som berättar för applikationer att stänga ner, spara ström mm. Det finns inget motsatsförhållande i de teknikerna.
Däremot är det mycket svårare att göra ett operativ där allt måste vara trådsäkert, bygga in en effektiv schedulerare, prioritet på trådar och så vidare

Säg mig, vilket av dessa saknar WP enligt dig? Okej, jag ger dig trådsäkert om du syftar på att hantera cpu:s med flera kärnor. Vilket vara Windows CE 7.0 gör. (Mango använder 6.0)

EDIT: Vad är det jag inte skall tro på? Jag säger ju att WP stödjer riktig multitasking samt använder events. Det är ju du som påstår att WP använder sig utav events men saknar riktig multitasking.

EDIT2: För att återgå till huvudfrågan, vad är det du inte gillar med WP's implementation av multitasking? Det ska ju inte vara någon skillnad för användaren om utvecklaren gjort sitt jobb.

Av Feeku
Skrivet av klk:

Hårdvaran stödjer multitasking ja men inte mjukvarana (operativet) för annars hade de lagt in det. Vet du skillnaden mellan och bygga ett operativ som stödjer multitasking fullt ut? Att de är tvingade att hantera vissa operationer som normal multitasking är nödvändigt, exempelvis spela musik. Annars går det inte och sälja telefonen.

Har du läst om tombstoning? Jag gjorde det nyss och det står svart på vitt att det handlar om eventbaserad hantering. Finns inte så många tekniker att lösa detta problem på så det var ingen svår gissning.

Ta och läs vad utvecklare skriver, de verkar önska bli av med joxet med för att anpassa för tombstoning. Mango verkar iofs ha någon slags fix där varje applikation får någon slags av agent som kan kapsla in hanteringen åt appen. Då slipper utvecklaren själv hantera händelserna

Självklart stödjer både hårdvaran och mjukvaran multitasking. Tror du verkligen att inte WP stödjer multitasking? För det gör WP, skillnaden är att man gjort ett medvetet val att inte tillåta tredjepartsutvecklare att använda sig utav multitasking hur som helst ala Android. Då majoriteten av alla appar inte behöver köras i bakgrunden. Och de appar som behöver det kan använda sig utav bakgrundsagenter.

Utvecklare är lata, så självklart klagar dem. Visst det är enkelt att göra en applikation som fortsätter att köras i backgrunden om man inte stänger ner den, än att implementera tombstoning alt. dormant stage och nödvändiga background agents. Ur ett tekniskt perspektiv är WP's implementation betydligt mer sofistikerande än att bara låta alla program köras i backgrunden no matter what. Just därför hakade jag up mig på ditt påstående att WP saknar multitasking pga för få programmerare, vilket är ren lögn. I själva verket är det tvärtom, det är enklare att implementera det du kallar "riktig" multitasking.

Av Feeku

Bara jag som får detta meddelande när jag klickar på denna tråd?

Citat:

Warning: Something's Not Right Here!
www.sweclockers.com contains content from filebeam.com, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you've visited this site in the past or you trust this site, it's possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified filebeam.com that we found malware on the site. For more about the problems found on filebeam.com, visit the Google Safe Browsing diagnostic page.