Inlägg

Inlägg som woofes har skrivit i forumet
Av woofes

Jag skulle säga att 2GB är ett minimum för att köra vista 64. Det krävs inte mycket för att vista vill dra iväg över 2GB barriären!

Av woofes

Är det exakt samma version som annars kostar 4500kr om man ej är student??

/Andreas

Av woofes

Det 8600GT kortet skall ha dual-link DVI, iaf en port vet inte om båda portarna har det.
Jag köpte det mindre kortet 8500GT till min 30" och den har en dual-link DVI. Har även för mig att alla nya i 8000 serien skall ha minst en dual-link DVI port. Kollar man i specen för ditt 8600GT så står det där att den skall klara 2560x1600 vilket är vad din skärm skall ha vilket även kräver en dual-link DVI port.

/Andreas

Av woofes

Geforce 1 DDR -> Geforce 8500GT

spelar aldrig och hade ingen nytta av nytt förens jag köpte ny skärm och var tvungen att ha dual-link DVI, samt att nya moderkortet inte hade AGP utan endast PCI-E.

Av woofes

HP LP3065 @2560x1600

Den upplösningen borde funnits för att fånga upp oss som kör 30"

/Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Firkraag
Jag länkade till 2 chassin, vilket av dom menar du?

Och någon som har några svar konkreta till resten av frågorna?

missade den detaljen! menade Lian-Li PC7

Av woofes

Tjena!

Har själv nyss införskaffat just ett sådan chassi du länkar till , ett Asus P5K dlx med ett Thermalright 120 extreme monterad på, och det fungerar kalasfint tycker jag. Chassit har ett stort 120mm utsug baktill alldeles i anslutning till där kylflänsen för CPU sitter så det är lätt att leta ut luften direkt ut ur chassit från cpukylningen.

Lycka till!

Av woofes

Eftersom jag är en nybliven otroligt nöjd ägare till en HP LP3065 så kan jag lägga in några varma ord för denna

Har läst runt i flera månader nu efter information om vilken som är den bästa 30" och kom hela tiden fram till att det är HP:s LP 3065 som gäller tills vidare.

Nackdelen med dessa skärmar är att de inte har några inställningsmöjligheter i skärmen, endast ingångsväljare och ljusstyrka!

Pga det inte går att justera inställningar i skärmen blir man beroende av grafikkortets möjligheter till detta och det skulle visa sig bli problem i vista 64. Tanken var att jag skulle kalibrera med en gretag mcbeth eye-one display, men det visade sig inte finnas drivrutiner för vista 64. Samt att de grafikdrivare som finns för mitt nvidia 8500 för vista 64 inte heller ger något vidare för att justera färgtemp osv.
Detta är en sak att ha i åtanke iaf...

I övrigt en stilren skärm som jag är otroligt nöjd med, värd varenda krona! Köpte min från dustinhome.

/Andreas

Av woofes

Märke/modell Max Min Avg Acc
---------------------------------------------------------------------
Hitachi Deskstar 7K1000 1TB SATA 83,1 41,5 69,4 15,7

http://www.andreas-sandberg.se/temp/HDTune.png

Av woofes

Som produktionstekniker för en stor svensk elektroniktillverkare så är det alltid intressant att se elektronikproduktionsflöden från andra tillverkare.

Måste dock säga att detta såg ytterst föråldrat ut. Våglödning skall inte behöva användas längre. Denna lödprocedur är dyr och svår att få jämn kvalitet på (jämfört med SMD). Dock fungerar det bättre i dessa länder där operatörskostnaden är betydligt lägre. De har alltså råd med mer manuella moment och kan ändå hålla en låg kostnad.

Gör gärna fler reportage från andra elektronikproduktionsflöden! Jag kan nog ordna en guidening hos oss

/Andreas

Av woofes

detta hände även mig precis! synd man inte läste detta innan =/ någon som har en bra idè? Bara att skicka tillbaka eller?

/Andreas

Av woofes

Nej tyvärr verkar det inte vara så enkelt. Han har testat med annan kompis kamera också. Det som händer är att bländarlamellerna hänger sig =/

Av woofes

Tack för svaret!

Det skrevs inget kontrakt. Vi bestämde att köparen skulle sätta över pengar, när jag såg pengarna på mitt konto skulle jag skicka varan. Självklart kontrollerade jag att objektivet var fullt fungerande innan jag skickade det. Var ju beredd på att sälja det mellan fyra ögon om det hade varit så att köparen bott närmre, jag ville alltså ej lura någon!

Jag undviker alltid att göra affärer där jag behöver skicka saker, just pga sådana här problem. Köparen tyckte dock att det skulle vara helt ok att jag skickade det och jag gick då med på det. Jag försökte självklart att paketera objektivet så noga jag kunde för att det skulle klara transporten. Köparen tyckte också att jag varit duktigt med det! Ändå har det uppstått något problem!

Paketet var inte mer försäkrat än det är normalt när man skickar som postpaket.

/Andreas

Av woofes

Strul efter försäljning! behöver råd!

Hej

Fick nyss sålt ett kameraobjektiv till en person på andra sidan landet.

Problemet är nu att han påstår att objektivet jag sålt till honom inte fungerar och han vill returnera det till mig och få pengarna tillbaka!

Självklart var objektivet fullt fungerande när jag sålde det! ( skulle aldrig ha samvete nog att skicka ett ej fungerande!). Jag försökta att på bästa sätt paketera objektivet noga så det inte skulle råka ut för problem under transport. Brukar alltid undvika att skicka känsliga prylar med posten utan försöker alltid möta person och göra upp affären mellan fyra ögon. I detta fallet var det inte möjligt då personen bodde långt bort och absolut ville köpa objektivet ändå.

Alltså:

Jag är 100% säker på att objektivet fungerade innan jag skickade det. Jag gjorde allt i min makt för att packetera det bra för att klara transporten.

Köparen får objektivet och säger att det inte fungerar och vill nu häva köpet!

Vad säger ni? Behöver råd!

Mvh, Andreas

Av woofes
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Intressant, men inte för de flesta här, det är en proffskamera med ett proffspris. Jag vill åtminstone inte behöva välja mellan typ en ny bil och en ny kamera ... men betalar företaget så är det ju ok

18,7Mpix är ju ganska cool, vad har D2X idag? 4Mpix? Nice uppgradering för Nikon-rävarna. Men jag har noterat att ganska många reklambilder man laddar ner från olika tillverkares siter redan idag är 20Mpix+. Vad använder de för proffskameror då tro? Någon Canon-modell eller gör Sony också så högupplösande sensorer? Studiokameror och inte presskameror iofs men ändå. De är inte förstorade i Photoshop för man kan zooma in på dammpartiklarna ...

Det finns digitala mellanformatskameror med betydligt högre upplösning än våra svensson småbildsdigitalare...

/Andreas

Av woofes
Av woofes

Tack!!

Hade beställt icke extremevarianten, men avbeställde den och tog extreme nu istället! Samma levereansdatum.

/Andreas

Av woofes
Av woofes

Som tidigare nämnts så var det självklart en tidsfråga innan Intel går över till blyfritt. Och den hemliga legeringen är inget mystiskt, alla andra elektronikföretag måste använda detsamma. Nackdelen är den höjda lödtemperaturen i lödugnarna. Vilket i sin tur innebär mer energiåtgång och mer utnyttjande av kolkraftverk osv..

Av woofes

Det borde inte bli jobbigare för grafikkortet att driva en större skärm så länge upplösningen är densamma...

/Andreas