Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av armind
Jag tror att du är en idiot. Men det är vad jag tror.

Oh the irony...

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zwir
sitter med win 7 på alla mina datorer. inget som jag kan anv där?
är ultmiate om det hjälper nått

Ja, Windows Contacts?

Gå in i iTunes medan telefonen är kopplad, och välj att synka med Windows Contacts. Svårare än så är det inte.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zwir
okej, jag har inte planerat vad nästa telefon kommer bli. men om jag säkerhetskopierat från itunes så räcker det för att sedan fixa det som ni säger?

Synka kontakterna med Windows Contacts ("Windows Address Book" i XP och äldre) genom iTunes. Det kan de allra flesta mjukvarorna synka mot, bl.a. Samsung PC Studio.

Av s.c.s.i.

Jag har alltid gillat Mädchen Amick, från bl.a. Twin Peaks och ER.
Tycker faktiskt att hon är ännu snyggare nu på "äldre dar", än när hon var yngre.

http://www2.pictures.gi.zimbio.com/6th+Annual+BAFTA+TV+Tea+Party...

http://www2.pictures.gi.zimbio.com/5th+Annual+Primetime+Emmy+Nom...

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Hur kränkt bör jag egentligen känna mig på mitt arbete där jag råkar ut för godtycklig kameraövervakning(även filmad i smyg med kamera ute på gatan), gps-övervakning, idkontroller samt drogtester i princip konstant? Eller det är OK för vissa yrkesgrupper att utsättas för allt detta?

Det är enkelt, man ställer bara frågan om det är rimligt att vissa yrkesgrupper utsätts för allt du räknade upp. Om svaret är ja så är det ok.

Edit: @Belga: Jag är inte intresserad av någon diskussion via PM med dig, är egentligen bara less på dessa argument- och verklighetslösa åsikter, och du råkar stå för majoriteten av dem i de trådar jag tycker är intressanta.
Och jag erkänner, det faktum att du bara gnäller när du blir ifrågasatt, istället för att komma med något konkret tillbaka (annat är "jag har inte alla svaren" och det nu vanliga "man ställer sig bara frågan..."), gör mig lite småirriterad, och då har jag lätt att gå över gränsen.

Vad betyder en okänd persons åsikt på ett forum om det inte backas upp med nåt mer? Vad har det för värde för andra som läser den? Är det någon som kommer att få sig en tankeställare eftersom "belga på sweclockers" skrev något så unikt som att han inte tycker att människor ska kränkas?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Man ställer helt enkelt frågan: Är det rimligt att tro att denna person använder sig av droger? Ja eller nej. Om svaret är ja så anser jag att tester är ett rimligt nästa steg, om svaret är nej så ska tester inte genomföras. Och vill man kunna testa även fast svaret är nej, då ska ALLA testas, inte bara specifika individer.

Men då är jag med. Man ställer helt enkelt frågan om det är rimligt. Om svaret är ja så drogtestar man, om det är nej så gör man det inte. Så enkelt men så självklart. Vad som är rimligt och inte är vi ju alla naturligtvis alltid överens om! Genialt!

Det här icke-argumenetet, och framförallt, icke-lösningen, är ett ständigt återkommande moment från din sida. Jag älskar hur du uppenbarligen tror att du har lösningen på alla världens etiska problem. Man ställer helt enkelt bara frågan om det är etiskt eller inte!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Och när jag argumenterar så förutsätter jag att folk kan tänka själva. Det kanske är ett misstag från min sida men jag har inga planer på att sluta med det bara för att vissa inte verkar kapabla till det. Inte heller ska saker bara "fungera" av sig själv. Men att jag kan peka ut vad jag tycker fungerar dåligt betyder inte att jag per automatik vet vad som fungerar bättre.

Ah, så ditt argumenterande går ut på att folk ska tänka själva, därgenom argumentera mot sig själva, och därav brist på egentliga argument?

Du insinuerar i att folk (jag, i det här fallet, förmodar jag) inte är kapabla till att tänka själv, i en tråd som handlar om en fråga där det enda du har bidragit med är du inte tycker att folk ska kränkas i onödan. Wow, vilken provocerande och unik tanke! Speciellt provocerande för alla oss onda kränkare, som ju uppenbarligen tycker att man ska få kränka folk hur mycket som helst, eftersom vi tycker att obligatoriska drogtester, i brist på bättre alternativ är ok. Om vi ändå kunde vara goda humanister som dig själv!

Ser du verkligen inte ironin i att du av alla, kallar någon för inkapabel till att tänka själv?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Tja mellan 600 och 1000 kr tur o retur för en festhelg är ju inte blödigt mycket.
Hur vet man att en arbetstagare kommer att deka ner sig totalt?
Som sagt, jag vet folk som super skallen av sig på helgen och på onsdagen men då alkohol är tillåtet så är det inget missbruk sålänge man inte kommer påverkad på jobb.
När det gäller för sverige olagliga droger så är det direkt ett missbruk.

Kom igen nu, tror du inte att allmänheten, och troligtvis också arbetsgivaren, kommer att anse att någon som "super skallen av sig" varje helg, därgenom kommer bakfull till jobbet varje måndag, "super skallen av sig" igen varje onsdag, därgenom kommer kommer bakfull till jobbet varje torsdag, missbrukar alkohol, och har ett gravt problem?

Om du nu verkligen känner folk som super skallen av sig varje helg och varje onsdag, utan att det påverkar deras jobb, så är de antingen arbetslösa, eller så har de upptäckt ett grymt botemedel mot alla alkoholens bieffekter. Tänk om de visste vilken guldgruva de satt på!

Edit: För att förtydliga min ståndpunkt; jag är rätt "drogliberal", och anser att man inom vissa förutsättningar ska kunna bruka vad man vill, men mycket av detta är naturligtvis omöjligt i kombination med ett 7-16-jobb, likaså ditt sunkiga exempel med att supa av sig skallen 3 dagar i veckan. Men arbetsgivaren ska knappast behöva bli lidande p.g.a. detta.

Av s.c.s.i.

En dålig signal, som passerar en bra förstärkare, är fortfarande en dålig signal. Det resulterande ljudet må vara bättre än om signalen istället hade passerat genom en dålig förstärkare, men det negerar inte det faktum att ljudet inte kan bli bättre än vad källan tillåter.

Men som sagt, jag visste inte att premium innebär 320kbps. Jag kan på min anläggning säkerligen inte höra skillnaden mellan lossless och 320kbps mp3, men skillnaden mellan lossless och gratis-spotify-bitrate, vad den nu än är, märker även min fiktivt döva farmor.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Du har missförstått det där med "HiFi" en aning, HiFi betyder inte att hela kedjan MÅSTE vara optimal. En bra HiFi-anläggning lyckas oftas med konststycket att låta njutbart även med mindre än optimalt material.

Om du komponerar en HiFi-anläggning som får komprimerad Spotify-musik att låta i närheten av njutbart, så ska jag buga framför dina fötter.

Dessutom anser jag att du har direkt fel i ditt påstående; en bättre anläggning avslöjar snarare fel i källan, än maskerar dem.

Edit: Din kommentar om din vän och 128kbps mp3 säger inget annat om att folk har olika referenser. Min mamma tycker att deras noname-lcd i köket visar bra bild, när det i själva verket är en analog signal, utsmetad till max av tvns anti-brus-funktion.

Skulle någon med lite erfarenhet kalla detta för en bra bild, trots att det finns folk som tycker att det är bra? Nej, så klart inte.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aMpari
Har man premium får man ut 320kbps vilket bör ge bra ljud. Dock är det ju fortfarande en bit till lossless, men inget som vi "vanliga" användare märker och stör oss på. Det är faktiskt så att lossless kan upplevas som sämre av folk då man är mer van vid mp3-kvalité. Lossless kan bli lite vasst i ljudet tycker jag.

Aha, hade ingen aning om att Premium innebär högre bitrate. Ber the squonk så mycket om ursäkt.

Jag har ingen aning vilken bitrate som används av "gratisabonnemanget", men synar man ljudet lite så märker man att det verkligen inte är vackert.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Med ett par riktiga HiFi-lurar saknar man i princip ingenting ljudmässigt jämfört med en hemmahifi-anläggning. Det låter så bra det bara kan låta rent HiFi-mässigt. Och att Spotify fungerar klockrent på iPhone är inte heller någon nackdel, jag älskar det. Man måste visserligen ha Spotify Premium, men det är värt varenda krona. Alla playlists man har gjort dyker upp på en gång när man startat Spotify, och går att spela på en gång, och det låter grymt. Även sökningen efter nya låtar är riktigt snabb, och man får upp en omslagsbild för respektive skiva direkt. Ftw!

Att du pratar om HiFi och samtidigt nämner att musik via Spotify låter "grymt" bestjäl dig effektivt på all trovärdighet.

Man behöver inte mer än ett integrerat ljudkort och ett par hyfsade datorhögtalare för att höra att det mesta via Spotify är hård komprimerat, och låter helt enkelt rätt dåligt.
(Missförstå mig inte, Spotify har helt klart sina användningsområden, men seriöst, i kombination med "ett par riktiga HiFi-lurar"? Kom igen.)

Så länge Spotify på iPhone inte på något sätt streamar okomprimerad musik, till skillnad från PC-versionen, förstås.

Av s.c.s.i.

Någon som kör Fetch på ett Exchange-konto? Jag gör Gmail via Exchange och vill att den ska kolla efter nya mail en gång i timmen, men det fungerar inte. Även testat att ändra till 15 minuter, men nada.
Går jag manuellt in i mail-applikationen så kollar den efter och hämtar nya mail, men det fungerar inte med automatik.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hultent3
Min fråga löd "Tänkte det kunde vara intressant att veta hur utspridd piratkopieringen är på Sweclockers?"

Nej, det är ett påstående, i ditt originalinlägg finns heller inget frågetecken, som du har lagt till nu. Och även om det fanns, så är det rimligtvis frågan i pollen man ska svara på i just pollen. Din fråga löd klart och tydligt "Hur ofta laddar du hem upphovsrättsskyddat material ?". Tack vare ditt påstående i tråden förstod alla ändå vad du menade, men det går inte att komma ifrån att du gjorde fel.

Lägg ner nu.

Edit: Bra tråd!

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pscs3
Fast om du sedan skriver i inlägget "Jag vill undersöka hur många på sweclockers som äger en bil" så är det inte för mig jättesjälvklart hur jag ska svara.
Ska man svara på hur många bilar man ägt, hur många svarta bilar man ägt eller hur många bilar man äger i nuläget?

Inget av det här du skriver påverkar det faktum att alla, förutom möjligtvis du själv, förstod frågan och omröstningen.

Ja, man bör vara så tydlig som möjligt när det kommer till sådana hr omröstningar. Tror du att någon inte håller med om detta? Förstår inte riktigt var du försöker bevisa.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Jag tycker inte att det ska vara godtyckligt och helt plötsligt så finns det inga som helst sätt att använda sig av saker som fungerar hur bra som helst inom hur många andra områden som helst...

Vill du ge ett exempel på hur man skulle kunna avgöra om någon ska få drogtestas, utan att det är godtyckligt? Du är ju tydligen väldigt insatt i de många, idiotsäkra, icke-godtyckliga metoder som används inom andra liknande sammanhang.

Eller är det som vanligt när du argumenterar, du tycker att det ska vara på ett sätt, men hur det löses i praktiken är inte relevant? Det ska bara "fungera"?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pscs3
Inte så svårt att svara på för min del, jag laddar ner över 10 upphovsrättsskyddade filmer i veckan. Fullt lagligt.

Vad du laddar ner lagligt är inte intressant i tråden, då den handlar om piratkopiering. Det framgår tydligt av trådskaparens första mening;

"Tänkte det kunde vara intressant att veta hur utspridd piratkopieringen är på Sweclockers."

Men på grund av den bisarra modereringen har vi nu en tråd vars originalsyfte är att ta reda på hur vanlig piratkopieringen är bland forumets medlemmar, men där sådan information inte får framkomma.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Det är skillnad på att inte få ha drogtester och inte få testa godtyckligt. Finns det en anledning till att testa så är det en sak, är det godtyckligt så är det en annan.

Vem ska bestämma vad som är en giltig anledning till att testa? Eller ska det vara godtyckligt?

Din inställning är ju densamma som i en tidigare diskussion vi har haft (och stämmer överens med det mesta jag har läst från dig). Du inser att drogtest i vissa fall måste ske, men alltså inte godtyckligt. Jag antar att du också inser att det är omöjligt att speca direktiv som man kan använda sig av för att bedöma om en person bör drogtestas eller inte. Det faller på alltså på arbetsgivarens (och eventuellt medarbetarnas) misstankar. Men är inte detta i sig också väldigt godtyckligt?
Ska en misstanke räcka? Eller måste ett visst minimumantal av medarbetarna dela misstanken? Hur exakt hade du tänkt dig att detta ska fungera?

(Låt mig gissa, du anser också att att arbetsgivarna i Sverige är rabiata drogtestare?)

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Jag sade väl aldrig att det var ok att rösta hur som helst? Om man funderar på något annat än de två under är det bättre att låta bli.

Detta gör med andra ord omröstningen (och därgenom även tråden) _totalt_ värdelös. Varför inte bara stänga tråden?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Antingen bryter du mot forumreglerna genom att antyda innehav av piratkopierat material eller också snedvrider du trådskaparens undersökning genom att svara på något annat än hans fråga (som gällde just piratkopior). Inget av alternativen är önskvärt; vänligen upphör (ja, det gäller alla).

Huh? Det är alltså ok att rösta på nåt av de tre översta alternativen, men inte skriva ut det i tråden? Vad är skillnaden? Att det ena är anonymt, men det andra inte?

Vänligen upphör hyckleriet.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr.Borka
Om han lämnade tillbaka grejerna till en butik ska man nog inte se det som någon fasansfullt då jag tror de klarar sig ändå. Lite fräck får man vara när man har och göra med företag, men när man har och göra med privatpersoner är den mentaliteten kanske inte lika schysst.

Att köpa en vara, ta ut den ur förpackningen, sätta i en begagnad, och lämna tillbaka den är varken bara "busigt" eller "fräckt", det är bedrägeri och stöld.

Hur vanligt förekommande är dessa "busisar" och "fräckisar" egentligen? Det låter helt sjukt att vissa faktiskt ser detta som en acceptabel handling.