Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sideburns
Hade 3 Sony Ericson på raken som knappsatserna hela tiden gick sönder på

Det säger nog mer om vilken skittillverkare SE har blivit, än om knappsatser.

Av s.c.s.i.

En dum fråga kanske, men innebär ett ban att man inte ens kommer åt Live Arcade?

Känns lite kontraproduktivt. Förstår att man ser tappad möjlighet till multiplayer som straff, men MS och tillverkarna tappar ju intäkter genom att inte låta bannade konsoller köpa arkadspel. Dessa kan man ju inte piratkopiera, moddad konsol eller inte.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Köpa en ny och sno den och lämna tillbaka din begagnade och bannade konsoll? Rutten moral vissa har alltså...

"Sno"? Nej, nej. Dra en busis/fräckis! "Stöld" låter ju så tråkigt.

Av s.c.s.i.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: iPhone och säkerhet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Mitt argumenterande bygger på att a/ det står om just det (möjlighet till "semesterbilder") i många trådar, och b/ det är inte trivialt att säkra (inte för Apple heller) en dator där allt snurrar på rootkontot.

Det är som vanligt en gissningslek när det kommer till att tolka det du skriver. Jag antar att du med "semesterbilder" menar piratkopierade program. Om det stämmer (så är det första gången jag hör denna benämning), vad har det med säkerheten i telefonen att göra? Och vilka är alla dessa trådar du syftar på? =S

Nej, det är inte trivialt att säkra en dator som kör på rootkontot, men en iphone är heller ingen dator (i ordets _praktiska_ bemärkelse). Som jag skrev tidigare, kravet på säkerhet mellan en dator och en iphone kan inte jämföras. På den sistnämnda kan du inte lika trivialt ladda ner allt möjligt du stöter på på nätet, du kan inte öppna diverse skadliga epostbilagor, osv..

Dessutom, som jag redan har skrivit, ditt argument (av vad jag kan utläsa) bygger på att man installerar opålitliga program från opålitliga källor, något som faktiskt heller inte är trivialt. I Cydia får man dessutom varningar om osäkra och overifierade källor, något som helt klart avskräcker den grönaste användaren.

Och även om faktiskt möjligheten till att vissa av "comunityn" betrodda program innehåller skadlig kod finns, så överväger den drastiska vinsten i funktionalitet den ringa risken med råge, i alla fall för mig. Jag har nu möjlighet att köra vissa utvalda program i bakgrunden (Spotify, etc), jag får upprepade påminnelser för missade samtal, kalenderhändelser osv, jag får min todo-lista direkt på låsskärmen, m.m... iPhonen blir faktiskt riktigt användbar för mig.
Om något av dessa program mot all förmodan plötsligt skulle få för sig att byta ut min bakgrundsbild till en på Rick Astley, eller t.o.m. rensa bort alla mina sms, så är det en (minimal) risk definitivt värd att ta. Det är trots allt bara en telefon, ffs, jag överlever.

Risken att jag får ett skadligt program på telefonen är mindre än att jag glömmer den på bussen.

Av s.c.s.i.

Re: Re: Re: Re: iPhone och säkerhet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Men jag tror alla, nästan förutom någon tydligen, håller med mig om att logga in som root på valfri BSD/Linux och sedan köra lite vad som helst för program är ingen bra ide.
Förutom på iPhone då tydligen.

Att köra "lite vad som helst för program" är väl knappast en bra idé oavsett om det handlar om en smartphone eller t.ex. en Windows-dator.

Ditt argumenterande bygger alltså på att man inte ska jailbreaka, för att inte ha möjligheten till att på måfå installera program som man inte har någon som helst koll på?

Edit: Nog för att säkerheten är en viktig aspekt, men betänk också att vi faktiskt pratar om något så banalt som en mobiltelefon. Hur stor del av användarna tror du har verkligt känslig data på telefonen (med tanke på hur mainstream-inriktad telefonen är)?

Av s.c.s.i.

Re: Re: iPhone och säkerhet

Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
...mellanting är dömt att misslyckas förr eller senare.

Snacka om att överdramatisera.

Om du jailbreakar och installerar ett par program från de verifierade källorna från Cydia, vilket är vad de allra flesta gör, hur är det "dömt att misslyckas"?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av newneal
Dock så är jag osäker på om det installeras av blackra1n eller om det är Cydia som installerar det, kom just på att första gången jag startade Cydia efter att ha kört blackra1n så ville den uppdatera "cydia essentials" eller något liknande.

Enligt Cydia är dock OpenSSH inte installerat.

Av s.c.s.i.

En fundering bara;

När man jailbreakar t.ex. med blankra1n, installeras (och körs) verkligen en SSH-server? Jag har för mig att man i alla fall förut (då jag höll på med detta med första generationens iphone) var tvungen att installera typ OpenSSH?
Jag använder idag iPhoneExplorer för att komma åt filsystemet, så har inte brytt mig om att kolla upp detta. Och kör man ingen SSH-server borde väl inte lösenordet spela någon roll?

Av s.c.s.i.

Vad har hänt med Playa del Sol?

Jag gillar vanligtvis inte svenska komediserier, men första säsongen av PdS var klockren. Den hade sköna, välskrivna karaktärer, roliga situationer och en bra genomgående handling.
Allt detta är dock som bortblåst i säsong två. Karaktärerna har blivit sjukt överdrivna och totalt orealistiska (Steffen, t.ex. har förvandlats från dum och naiv till bokstavligen debil, åh var roligt), och även handlingen har tappat allt det som gjorde första säsongen så bra. Antar att det är helt andra manusförfattare som skriver den nya säsongen, men det är som om de inte ens har kollat genom den första.

I princip alla jag har pratat med tycker likadant, och många har slutat kolla på serien helt. Jag har sett alla avsnitt hittills, mest i brist på annat, men det är en sjuk besvikelse, och det verkar som att varje avsnitt faktiskt lyckas bli ännu sämre än det förra.

Vad tycker ni? Någon som fortfarande tycker att serien håller?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h0psi
Jag blir hellre smittad och överlever (0,4% risk att dö i dagsläget) än får en gratis injicering biovapen och cancer om x antal år.

Internets mörka baksida.

Av s.c.s.i.

Finns verkligen Aliens inte på blu-ray än?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Slinger
Det kändes som om det var dags för lite amerikansk teenslasher i måndags. Valet föll på Wrong Turn med Eliza Dushku och Emanuelle Chriqui i huvudrollerna ute i skogen i West Virgina, jagandes av vanvettiga rednecks med attitydproblem. Förstås inte världens bästa film, men den gick att se. Ska kolla uppföljarna senare.

Jag gillar verkligen 1:an, men uppföljaren är en _katastrof_. Inte sett trean än dock, men har inte direkt höga förväntningar på den.

Av s.c.s.i.

Re: Öppen källkod i offentlig sektor

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Paer86
Dessutom tycker jag det är en demokrati- och säkerhetsfråga.

Hur är det en demokratifråga? Bör vi ha en folkomröstning gällande vilken ordbehandlare statliga enheter ska använda?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Det är det jag tror dom flesta som röstar också tänker på. "Nu kommer scenen med X!" eller "Yes yes kolla nu när Arnold laddar om shotgunen medans han kör på sin MC!"

För att kunna tänka så, så måste man har sett filmen vid tidigast, säg, 10-års ålder, relativt nära inpå dess release.
T2 kom ut 1991 (Aliens hela 5 (!) år tidigare), vilket alltså betyder att bara de som är födda innan ~1980 borde kunna känna den nostalgi som du syftar på. I någon slags genomsnitt alltså.

Är man född -80 är man som bekant nu snart 30 år. Så vad hände med t.ex. de yngre än 18 år som betygsätter den så högt?

Nåja, detta är rätt slarvig matte, men du förstår säkert min poäng. Filmerna i fråga är helt enkelt för gamla, och imdb är för nytt, för att nostalgin ska kunna påverka betyget så pass mycket (alltså från att egentligen vara medelmåttiga rullar till att ligga på toplistor).

Hur det än ligger till, så är det knappast så absolut som du försöker påvisa;
"Enda skillnaden är att han var först, därför dom höga betygen på imdb. "

Edit: Det är också lite lustigt att båda dina exempel, Arnold som laddar om sin shotgun och Dyson som håller på att dö, inte på något sätt är scener som är särskilt beroende av grymma specialeffekter (de innehåller inga sådana alls). Det är dock ändå häftiga scener - scener som folk gillar. Detsamma gäller även stora delar av hans andra filmer. Det är långt ifrån bara specialeffekter som gör dem.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cloudstone
Jag är faktiskt lite glad att sprucetwig tog upp det för jag håller med honom. Camerons filmer har alltid varit lite mindless blockbuster typ Transformers. Enda skillnaden är att han var först, därför dom höga betygen på imdb.

Håller inte med om något av det du skriver, speciellt inte det fetstilta. Varför skulle det faktum att han var först påverka imdb-betygen? Imdb fanns ju inte förrän långt efter dessa filmer kom ut. Visst kan man argumentera att många ger höga betyg av nostalgiskäl, men tror du verkligen att antalet så pass gamla användare är så stort att det faktiskt påverkar betygen så mycket?
(Notera att det faktiskt inte handlar om en halvpoäng hit och dit. Ta Aliens, t.ex., hundratusentals människor, 80% av alla som har sett den, har betygsatt den 8+.)

På vilket sätt är hans filmer "mindless blockbusters"? Genom att de helt enkelt är actionfilmer? Eller är påkostade actionfilmer per automatik "mindless blockbusters"? Finns det enligt er någon sådan film som inte är det?

Personligen tycker jag att hans rullar (främst Aliens och T2, som är två av mina absoluta favoritfilmer) har något extra, som faktiskt är svårt att sätta fingret på. Transformers-filmerna är effektkavalkader som visuellt totalt _utklassar_ både T2 och Aliens. Ändå anser faktiskt de allra flesta att Camerons rullar är bättre filmer. Hur kommer detta sig?

Edit: Kolla på röstningsstatistiken för t.ex. T2: http://www.imdb.com/title/tt0103064/ratings
De som har gett den bäst betyg är de yngre än 18. Varför skulle dessa ge den högre betyg bara för att den var "först"? Det är ju ett helt ologiskt påstående.

Edit2: Inte helt oväntat gäller samma statistik för Aliens: http://www.imdb.com/title/tt0090605/ratings

Av s.c.s.i.

Moon - 7/10

En riktigt trevlig film, men en härligt tragisk historia och fin miljö. Dock stör jag mig på

reaktionen, eller lättare sagt avsaknad av reaktion, när han/de får reda på att de är kloner, och sedan igen när de får reda på att dottern redan har blivit vuxen, osv.. Denna insikt borde nästintill krossa en människa, medan han förblev så gott som oberörd. Det kändes helt enkelt orealistiskt och onaturligt.

Dold text

Även slutet kändes lite väl simpelt.

Med ett lite bättre manus hade det klart kunna bli en 8:a. En av de mer intressanta filmerna på sistone.

Av s.c.s.i.

Nej, jag har en hdmi-switch som alla enheterna är kopplade till, och en lång kabel från den till projektorn, som är fäst i taket på andra sidan rummet. Är inte sugen på att dra ytterligare kablage bara för en konsol som jag troligtvis kommer att använda rätt lite.

Av s.c.s.i.

Wii med hdmi?

Finns det några vettiga adaptrar som gör det möjligt att få en hdmi-utgång, som inte kostar lika mycket som själva konsolen? Var inte enkelt att googla fram denna info. Adaptrar verkar det ju finnas, men någon billig man kan få tag på i Sverige?

Funderar på att köpa en begagnat Wii då jag är sugen på ett par spel som finns till det (bl.a. New Super Mario Bros) med behöver möjligheten att ansluta det via hdmi.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
Jag har aldrig haft rent mjöl i påsen och kommer aldrig få, övervakare är mina fiender och alla som säger sig vilja mig gott får räkna med att bli ifrågasatta och avklädda.

Nu är du lite väl negativ. Oftast brukar den här inställningen försvinna när man blir vuxen.

Jag kan för din skull bara hoppas att du fortfarande befinner dig i någon slags tonårig trotsålder. Tanken på en vuxen man som springer runt och vandaliserar övervakningskameror (och faktiskt har med sig en sprayflaska för detta ändamål) är bokstavligen skrattretande (dock såklart på ett tragiskt, nedsättande vis).

Klär du dig på något speciellt sätt när du ger dig ut på uppdrag? Jag försöker bara visualisera det hela.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frantic
Vart i norrland bor du? Jag kommer att kunna se den i Umeå eftersom de kan visa 3D film där. Dock så hoppas jag att de ger ut en version otextad eftersom det kommer annars förstöra en del av filmupplevelsen.

Bor i närheten av Östersund. Jag har faktiskt ingen aning om biografen där är kapabel till 3d, men tvivlar starkt på det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Cameron har ju inte gjort något intressant på 10 år, och innan dess har han bevisat att just det visuella är det enda han kan.

Oj, så provocerande.

Men du kanske bara har en mycket djupare syn på film än alla de som anser att han faktiskt har regisserat en av de bästa actionfilmerna i moden filmhistoria, eller alla de som har sett till att i princip alla hans filmer har ett minimumbetyg på 7/10 på imdb, och att flertal av dem ligger på sidans top-250-lista? Eller tänker du på något annat "bevis"?

Att han inte har gjort något intressant på 10 år håller jag dock absolut med.