Inlägg

Inlägg som s.c.s.i. har skrivit i forumet
Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Och eftersom det bara berör ett av sex ljud så borde det ju vara skitlätt att fixa medans man väntar på mjukvarulösning.

Jag har faktiskt googlat efter sms-received1.caf för att testa ersätta min nuvarande, men har inte lyckats hitta en original-version av den. Så skitlätt att fixa är det ju inte.
Har även testat att döpa om den till sms-received2.caf, men även då blir det förvrängd.

Ljudfilen låter som sagt normalt om man spelar upp den via Inställningarna, eller via datorn, så jag är ändå rätt skeptisk till att det är själva ljudfilen som är problemet, även om det ju onekligen verkar så, eftersom inga andra ljud spelas upp sådär dåligt.

Det är faktiskt rätt svårt att hitta bra ljud för mail/sms (som dessutom låter ok med en lilla högtalaren), om man inte vill ha något i stil med en löjlig röst som säger "öööh, du har fått ett sms" eller en clown-tuta. Använder just nu en ljud från HTC Hero, men skulle ändå gärna vilja få Tritone att fungera, eftersom det i mitt tycke är ett finare ljud.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jojej
Hur går man tillväga för att använda exempelvis fet stil? Ctrl+B/Ctrl+I vore trevligt också

Du markerar bara texten du vill ändra, så dyker det upp en liten panel där du kan välja mellan fet, snedställd och genomstruken text (se bilden i mitt förra inlägg). När du har markerat en text fungerar även ctrl+b osv.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Som jag sa, givetvis finns det vissa saker man inte borde få heta, men utgångsläget borde ju vara att ens namn ska få vara vad man nu vill. Om det är att barn blir retade som är oron så sätt en åldersgräns på tveksamma namn då så kan ungen välja själv efter ett tag. Eller ännu bättre, börja tillåt mer än 1 förnamn varav minst 1 måste vara "normalt" så är problemet löst.

Så du tycker att det finns vissa saker som man inte borde få heta, och samtidigt att föräldrarna ska få döpa barnen till vad som helst? Vem ska få bedöma vilka namn man "givetvis" inte bör få använda då? Du har uppenbarligen ett problem med att skatteverket gör det. Blir det mindre "löjligt" om någon annan instans gör det?

Jag förmodar att du inser det omöjliga i att försöka formulera någon slags lista över dessa "givetvis" förbjudna namn.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Det bästa vore om man bara fick heta vad än ens föräldrar vill och sen får man väl byta om det är jobbigt.

Precis, är ju bara för för 8-åringen som blir mobbad för sitt löjliga namn att kontakta Skatteverket och ändra. Varför gnälla liksom?
Sedan allt det här med identitet, existerande bekantskapskrets som också måste börja använda det nya namnet, osv... Överskattade problem!

Av s.c.s.i.

Re: Trodde hon var en häst

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cable
Jag har inte läst artikeln. Endast kollat igenom den drastiskt.

Det var en drastisk artikel!

Dold text
Av s.c.s.i.

Jag gör en fet bump här, och hoppas på att situationen ser lite annorlunda ut än för ett år sedan. Eller fasas snäckorna bara ut mer och mer?

Jag beställde aldrig Sennheiser-snäckorna (http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=1470657&ref=prisj...) eftersom behovet passerade, men nu är det tillbaka, och funderar igen på att beställa dem, men skulle gärna gå upp en prisklass till något bättre.

Någon som har några förslag?

Edit: verkar finnas ett liite större utbud idag. huvudsakligen AKG K 317 och AKG K 319. Sennheiser MX90 kan också vara intressanta, men designen ser like knepig ut. Behöver nog testa dem innan.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Centura
Om du har SBSettings så kan du ändra till / istället för ., iirc.

Man kan ändra "/" till ".", och det gäller bara datum.

Av s.c.s.i.

Är det någon av er som vet om det finns någon systemfil i telefonen man kan editera för att ändra på det svenska tidsformatet som operativsystemet använder sig av?

Jag har aldrig sett timmarna och minuterna separeras med en punkt, som de gör i iphonen, rätt störande att klockslaget ser ut som ett decimaltal. Känns som att denna information borde ligga i någon plist som ju är enkla att editera.

Jag har systemspråket inställt på engelska, så har provat sätta "region format" till UK, vilket fungerar bra (och man slipper de svenska veckodagnamnen som blandas med engelskan i övrigt), men då tappar man istället formateringen av telefonnummer. Så gick det att kombinera UK och Svenska här så vore det toppen.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Om han inte äter frukost vare sig på vardagar eller helger, men lider av kalla händer enbart på vardagar så har jag svårt att se kopplingen mellan frukost/kalla händer vara så stark...

På helger äter man ju istället någon slags "frunch". Tar oftast en ordentlig sovmorgon, säg till 10-11, och när man kliver upp så tar man det lugnt, dricker lite kaffe, och kanske en timme senare så äter man en ordentlig lunch. Så hinner nog inte känna av problemet de dagarna.

Men jag tror såklart heller inte att frukosten skulle vara någon slags mirakelbotemedel mot kalla händer eller dålig blodcirkulation. Säkerligen beror problemet huvudsakligen på luften där jag jobbar, men effekten går nog att förmildra på olika sätt.

Av s.c.s.i.

Re: Re: Re: Re: Re: Bästa lunchaket? Mest för pengarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Printscreen
Har du tittat på bilar på blocket.se någon gång? Varannan annons är helt fel ute.

Vad sägs om:

VOLVO V70 2.4i "SVENSKSÅLD", ungefär som att den inte är det.

Det är faktiskt delvis blockets fel (då de i det här fallet har för höga tankar om sina användare). När man lägger in en annons så står det typ "Om bilen är svensksåld, lägg då till texten "svensksåld"", varpå många dumt nog tolkar detta som att citationstecknen ska vara med.

Likaså om man säljer t.ex. tv-spel, så ska texten "original" vara med. Blir också lite roligt när folk skriver ut det med citationstecken

Av s.c.s.i.

Re: Re: Bästa lunchaket? Mest för pengarna.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Printscreen
Hej ursäkta om jag framstår som gnällig men du använder citationstecken helt fel. Du skall använda (parenteser) runt "en vego"...

Haha, fick mig att tänka på http://www.unnecessaryquotes.com/ , som jag nästan hade glömt bort.

Av s.c.s.i.

Har ätit frukost i morse (har svårt för att äta tidigt på morgonen, men jobbar ett senare skift denna dag), och känner faktiskt inte av problemet idag. Visst skulle jag fortfarande vilja ha 1-2 grader varmare här på kontoret, men händerna känns inte kallare än resten av kroppen.

Nu är jag naturligtvis skeptisk över att två ostmackor och ett glas juice kan göra en sådan dag/natt-skillnad, och det är väl möjligt att det är lite varmare här idag än vanligtvis, men ska försöka försöka fortsätta med frukosten, och se om effekten håller i sig.

Men helt sjukt om det skulle visa sig vara så enkelt. Jag "genomled" förra vintern på jobbet med iskalla händer också. Känns overkligt att lite frukost skulle ha kunnat råda bot på det. =S

Av s.c.s.i.

Jag antar att du vet att de 5 vertikala telefonerna på bilden är uppochner

Av s.c.s.i.

Nu finns beta4 uppe. Se första inlägget för lite mer info och nerladdningslänk.

http://hem.bredband.net/sp2/sp2_screens/sp2_alpha4.png

Av s.c.s.i.

Notifier (Cydia)

Ovärderligt program som ger återkommande påminnelser vid olästa sms och epost, missade samtal, och framförallt kalenderpåminnelser.

För mig är t.ex. kalenderpåminnelsefunktionen nästan värdelös utan det här programmet. Om man råkar vara ifrån telefonen just när telefonen piper till, så ser man ju inte påminnelsen förrän man tar upp och kollar på den. Med Notifier så piper telefonen till var tredje minut (inställningsbart) tills man bekräftar påminnelsen. Fungerar klockrent.

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Det är väl lämpligt att byta ut dom då och efter som du är så elajt så ska vi väl inte behöva tala om hur man ändrar namnen

Smickrare där!

Men det handlar säkerligen om ett mjukvarufel, kan inte tänka mig hur annars ett hårdvarufel just skulle manifestera sig vid en inkommande sms, och bara då. :s

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Om du jailbreakat så kan du ju kopiera ut sms-signalerna och se om det är någon skillnad mellan #1 (tri tone) och de andra (#2-#6).
Kan ju hända det skiljer på samplingsfrekvens eller likande på aiff-filen (vilket caf-filen är, ändra ändelse bara) och i så fall kan du ju ändra den för #1 och lägga tillbaka den i uppdaterat (terättat) utförande.

Det är inget fel på ljudfilen i sig, den spelas upp helt normalt, utan förvrängning, när man t.ex. väljer den i inställningarna.
Dessutom verkar det inte hända varje gång, har nu märkt att den har spelats upp normalt vissa gånger jag har fått ett sms.

Men kollar man på det officiella apple-forumet jag länkade till, så får jag inte intrycket av att de med problem där har jailbreakat telefonerna.

Nåja, det är ju inget större problem egentligen, gäller bara att hitta ett bättre ljud, då jag tycker att de andra tillgängliga som sagt är skrattretande dåliga (Stackars de som inte jailbreakar när de kommer till ljuden, där iphone måste vara den _enda_ telefon där dessa inte går att byta ut.), men det känns som en ganska bisarr bug.

Av s.c.s.i.

iPhone - förvrängt ljud vid inkommande sms

Är det någon som upplever den sjukt konstiga buggen där ljudet när man får ett sms medan telefonen är låst låter förvrängt, som som om högtalaren skulle vara sprängd?
Konstigt nog verkar det bara gälla det förvalda ljudet, alltså "Tritone". Ändrar man till någon av de andra (fruktansvärda) ljuden, så låter de normalt.

Googlade lite, och det verkar vara fler som har samma problem;
http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2180893&tst...
http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-732849.html

Hittar dock ingen lösning på det. Telefonen är jailbreakad med några program från Cydia installerade, som eventuellt skulle kunna orsaka detta. Är dock inte så sugen på att återställa telefonen för att ta reda på det.

Någon som har upplevt detta, och kanske känner till en lösning, eller åtminstone orsaken?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Personligen tycker jag det är så tradigt att försöka få svenskan till ett fattigt språk.

Det handlar ju inte om språket i sig, utan om kulturen som finns tillgänglig i/med det. Det finns ju otaligt många fler böcker, filmer, serier, tidningar, osv, på engelska än på svenska, mycket av det populärkultur som naturligtvis myntar nya uttryck. På så vis är engelskan mycket rikare än svenskan.

Svenskan är ett litet språk som inte på långa vägar har samma utvecklingsmöjlighet som engelskan, det är väl ganska självklart. De flesta av oss kommer idag knappt i kontakt med svensk språkbaserad kultur, så hur skulle språket kunna utvecklas? Hur ska ett nytt svenskt uttryck ta fäste när ingen kommer att få höra det?

Av s.c.s.i.
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret
Du kan aldrig (farligt ord, jag vet, men jag vågar ta den risken) översätta talesätt eller ordspråk mellan två språk baserade i så olika kulturer. Å andra sidan så står ofta närbesläktade begrepp att finna som använda i rätt sammanhang fungerar lika bra.
Tar vi exemplet "quit a day job" - som är av amerikanskt ursprung om jag inte misstar mig - så måste du känna till arbetsmarknaden i USA för att få ut hela poängen och begreppet är knappt applicerbart i Sverige.

Håller inte alls med här, varken med ditt påstående (speciellt inte ditt påstående) eller ditt exempel.

Jag har faktiskt aldrig hört uttrycket "quit a day job", dock "don't quit you day job", och även om man inte kan översätta det ordagrant och behålla "snitsen", så är ju betydelsen helt uppenbar, även för oss i Sverige. Säger man det till någon så menar man alltså att det de just gjorde inte håller någon hög klass, och att de inte kommer att kunna försörja sig på det, därav bör de behålla sitt "vanliga jobb".

"Säg inte upp dig från ditt vanliga jobb" låter som sagt kasst, men betydelsen - både ordagrant och semantiskt - är ju identisk.
Du har kanske någon djupare tanke gällande uttrycket, men det är knappast mer avancerat än så.

Edit: Sedan är det ju naturligtvis skillnad på ordspråk/talesätt och uttryck. Uttryck behöver ju inte vara vettiga/logiska alls. Ta det klassiska "bee's knees", t.ex..