AMD gjorde klart för media att dagens grafikkort skulle stå i centrum en större del av året och att ingen ny grafikarkitektur är på gång förrän slutet av 2013. Däremot avslöjade företaget att minst en ny grafikkrets är på gång, dock med arkitekturen Graphics Core Next precis som dagens HD 7000-serie.

Prestandadatabasen i CLBenchmark avslöjar "grafikkortet" Saturn (sv. Saturnus), ett namn i enlighet med företagets mobila grafikkortsfamilj Solar Systems för bärbara datorer. Vid närmare inspektion handlar det om Bonaire, en grafikkrets SweClockers tidigare hört kommer placeras mellan dagens Cape Verde och Pitcairn i Radeon HD 7700- respektive Radeon HD 7800-serien.

Grafikkretsen kommer enligt databasen med 12 beräkningsenheter för totalt 768 streamprocessorer och en klockfrekvens på 1 075 MHz. Det är dock möjligt att resultatet är producerat med ett överklockat grafikkort. Relaterat till detta så ska AMD avråda partners från att lansera fabriksöverklockade varianter av grafikkortet, då det kan hamna för nära Radeon HD 7850 i prestanda.

Grafikminnet består av 2 GB GDDR5, det är dock oklart om minnesbussen ligger på 128-bit eller 256-bit även om det förstnämnda är mest sannolikt. Bonaire kommer enligt uppgift användas i Radeon HD 7790, som väntas dyka upp i april.