WebGL baseras på OpenGL ES 2.0 och är utvecklat för rendering av 3D- och 2D-grafik i en webbläsare utan extra tillägg (eng. plug-ins). Medan de flesta webbläsarna omfamnat standarden har Microsoft varit motstridiga att implementera det i Internet Explorer. Företaget har tidigare rättfärdigt ställningstagandet genom att peka på flera säkerhetsproblem relaterade till WebGL.

Nu ser det ut som att Microsoft har ändrat åsikt. Den läckta versionen av den kommande Windows 8-uppdatering "Blue", bjuder på bland annat en tidig version av Internet Explorer 11. Webbutvecklaren Francois Remy analyserade webbläsaren och fann flera referenser till WebGL, men konstaterade att det inte var fungerande.

Nu har dock webbsidan Within Windows lyckats aktivera WebGL genom ett register-skript. Allt som behövs är att starta skriptet och starta om Internet Explorer 11 för att aktivera det. Det här garanterar inte att stöder kommer finnas där när Internet Explorer 11 introduceras, men blir så fallet innebär det att API-stödet i webbläsaren kommer likna det hos konkurrerande alternativ som Chrome och Firefox.