I början av juni inledde Konkurrensverket en utredning av Kompletts tilltänkta förvärv av Webhallen, detta efter misstankar om att affären kan rubba konkurrensen inom marknaden för datorkomponenter. Utredningen lämnas dock "utan åtgärd" och affären kan därmed genomföras.

Den fördjupade undersökningen har nu avslutats och den visar att förvärvet inte påtagligt kommer att hämma förekomsten eller utvecklingen av en effektiv konkurrens på marknaden för datorkomponenter, vilket är det test konkurrenslagen uppställer. Därför har Konkurrensverket beslutat att lämna förvärvet utan åtgärd och affären kan därmed fullföljas.

I förvärvet tar norska Komplett över hemelektronikkedjan Webhallen, inklusive webbhandel och tio fysiska butiker i Sverige. Webhallen är ett dotterbolag till franska Pixmania, som i sin tur ägs av brittiska Dixons Retail – en av de största europeiska aktörerna inom hemelektronikbranschen.

Till SweClockers uppger Webhallens vd Wilhelm Sporrong att det inte blir några märkbara förändringar för de befintliga kunderna. Varumärket Webhallen blir kvar liksom butikskonceptet och webbhandeln.

– Det blir ingen skillnad, vi kommer att köra på precis som vanligt. Affären med Komplett ger oss däremot stordriftsfördelar vid inköp av varor och större möjligheter till expansion.

Webhallen Sverige AB som koncept grundades 1999 och har 145 anställda med tio fysiska butiker från Malmö till Uppsala. Affären uppges vara värd cirka 140 miljoner kronor och Konkurrensverket uppskattar att de båda företagen tillsammans kniper en marknadsandel på 25–40 procent inom datorkomponenter.