Reparationsguiden Ifixit är alltid snabba med att lägga vantarna på ny hårdvara och bland det senaste att skruvas isär är Ipad Air 2. Det mesta är sedan tidigare känt i nyhetsväg och bland höjdpunkterna är kraftfullare hårdvara, en bättre bakmonterad kamera, fingeravtrycksläsaren Touch ID och ett profilmått på ynka 6,1 millimeter.

Apple gör gällande Ipad Air 2 är världens tunnaste surfplatta och för att möjliggöra detta har batteriet krympts till 27,62 wattimmar från 32,9 wattimmar för första Ipad Air, men ska trots detta leverera likvärdig batteritid. Det här kan sannolikt tillskrivas processorn A8X, som samtidigt parats ihop med 2 GB primärminne – det dubbla jämfört mot tidigare Ipad- och Iphone-modeller.

Ifixit ger beröm för att batteriet fortfarande inte är fastlött, vilket underlättar vid byte. Att skärmpanel och glas numera är sammanfogat gör den även lättare än tidigare att plocka isär, men bidrar även med högre reparationskostnad om det skulle bli sprickor i glaset. Avdrag ges dock framförallt för att bindemedel håller ihop hela surfplattan och överlag försvårar alla former av reparation.

Sammantaget får Ipad Air 2 två av tio i reparationsbetyg, där tio är bästa möjliga. Hela genomgången kan läsas på Ifixit.