Det råder ingen brist på grafikkort särskilt anpassade Mini ITX, vilket innebär ett längdmått på maximala 170 millimeter. Ironiskt nog gäller inte riktigt detsamma marknadens många datorlådor, där endast ett mindre antal är så pass kompakta att de inte rymmer grafikkort över "ITX-måttet".

Nu avtäcker Lian Li den komprimerade datorlådan PC-Q21, som beskrivs som ett tornchassi i miniformat. Med måtten 149 x 257 x 224 mm (B x H x D) har den en lådvolym på endast 8,58 liter och vikten anges till 1,47 kilogram. Som vanligt när det kommer från Lian Li är konstruktionen helt i aluminium.

För komponenter stöds moderkort upp till Mini ITX och grafikkorten likaså får inte vara längre än 170 millimeter. Valet av nätaggregat begränsas till mindre modeller enligt standarden SFX på uppemot 170 millimeter och för processorkylare är den maximala höjden 60 millimeter.

Kompakta mått till trots finns rum för ett gäng lagringsenheter. För de dedikerade platserna ryms antingen två 3,5-tums- eller tre 2,5-tumsenheter. I toppen finns även en plats för optisk läsare av typen Slim Slot-in, men kan också användas för att rymma ytterligare en lagringsenhet på 2,5-tum.

Lian Li PC-Q21 lanseras inom kort till det rekommenderade cirkapriset 74,99 USD, motsvarande 790 kronor inklusive moms.