I samband med CES 2017 släppte AMD mer detaljer om arkitekturen Zen, som lägger grund för den kommande processorfamiljen Ryzen. Detta ackompanjeras av nya styrkretsar och inte minst av den nya sockeln AM4, där ökad komplexitet lett till att monteringshålen för kylare behövt flyttas.

Det här innebär att endast kylare som använder AMD:s snabbfäste är kompatibla även framåt. Såväl Corsair som Noctua har redan gått ut med att de kostnadsfritt ska skicka ut nya monteringskit för sockeln utan extra kostnad till redan befintliga kunder, någonting Cryorig nu följer upp med.

I pressmeddelandet framgår att Cryorigs nya monteringsanordning ska skickas ut till alla kunder som kan redovisa för sitt köp av en kylare, antingen med ett kvitto eller serienummer, samt köpbevis för antingen ett AM4-moderkort eller tillhörande processor i form av Ryzen eller Bristol Ridge. Dessa uppgifter skickas sedan till Cryorigs support via e-post.

Kylarna den nya monteringsanordningen fungerar till är R1 Universal/Ultimate, C1, H5 Universal/Ultimate, H7, H7 Quad Lumi, M9a, C7, A40, A40 Ultimate och A80. Utöver möjligheten att få monteringsanordningen för sockel AM4 kostnadsfritt ska den även finnas att köpa hos återförsäljare.

Lanseringen av AMD Ryzen äger rum under årets första kvartal.