För en dryg vecka sedan adderade AMD ännu en processor till sockel TR4 och Ryzen Threadripper-familjen, i form av åttakärniga Ryzen Threadripper 1900x. Liksom de två tidigare modellerna baseras det nya tillskottet på serverhårdvara, där den osedvanligt stora integrerade värmespridaren är ett tecken på ursprunget.

Nu ansluter sig Phanteks till skaran av tillverkare som hittills har utformat vattenblock avsedda för att täcka hela processorarean. Med Glacier C399A ämnar bolaget förena nytta med nöje, där kylarens termiska design såväl som den integrerade RGB-belysningen framhävs.

Bottenstycket är tillverkat av nickelpläterad koppar och maximerar kontaktytan med vattnet genom kylflänsar med en höjd om fem millimeter. Överdelen tillverkas i transparent akryl och köparen får välja färg på de metalldetaljer som utgör fästanordningen, där valet står mellan blankpolerad krom och svart.

Vattenblocket levereras med inbyggd belysning, men också med en LED-slinga och kontakter för att ansluta de olika delarna. RGB-funktionen stöds av de system Phanteks chassin har, och fungerar även med moderkort från MSI, Asus och Gigabyte besitter. Uppgifter gällande säljstart och prissättning är ännu okända.