Sydkoreanska Samsung är ett bolag med många järn i elden. Sedan många år har företagsnamnet synts på allt från TV-apparater till telefoner, där högaktuella Galaxy Note 8 är den senaste flaggskeppstelefonen. Därtill har Samsung nyligen övertagit Intels plats som den största tillverkaren av kretsar.

I ett pressmeddelande uppger företaget att kretstillverkningen kommer utökas och förbättras under 2018. Samsung har tidigare angivit att fem tillverkningsprocesser är att vänta fram till 2020, bland annat 10 nanometer.

Uttalandet gör gällande att även en sjätte teknik adderas i form av 11 nanometer, som jämfört med 14 nanometer ska prestera upp till 15 procent bättre med samma energiåtgång och få plats med samma antal transistorer på en 10 procent mindre kretsyta.

Företaget talar också om introduktionen av Extreme Ultra Violet (EUV) för produktion på 7 nanometer, som även den sker under nästa år. EUV är en teknik för mikrolitografi som Samsung framgångsrikt tillämpat vid framställning av kretsar sedan 2014, och som i vissa fall inneburit yield om 80 procent.

Samsung förväntar sig att telefoner i mellansegmentet kommer gynnas av den nya 11-nanometerstekniken, som inleds under första halvan av 2018. Implementering av EUV för 7 nanometer är schemalagd till slutet av nästa år.