Att strömma spel över internet är idag högaktuellt i spelvärlden, men har varit på gång sedan ett antal år tillbaka med tjänster från flera olika aktörer. En av dem är Sony med Playstation Now, som gör det möjligt att strömma spel på olika enheter och under 2016 blev den även tillgänglig för PC/Windows.

Tjänsten lanserades dock endast i ett fåtal länder och Sverige var att av dem som utelämnades. Nu meddelar Sony att Playstation Now släpps i flera europeiska länder, däribland Sverige, Norge, Finland och Danmark. Tjänsten ger tillgång till över 600 speltitlar till både Playstation 2, Playstation 3 och Playstation 4, såsom Red Dead Redemption och The Last of Us.

Systemkrav för Playstation Now på PC

Rekommenderade systemkrav

Operativsystem

Windows 7 (SP1), 8.1 eller 10

Processor

Intel Core i3, 3,5 GHz eller högre
AMD A10, 3,8 GHz eller högre

Primärminne

2 GB

Lagringsutrymme

300 MB

Handkontroll

Dualshock 3, Dualshock 4 eller tredjepartskontroll med Xinput

Användare som är intresserade av tjänsten kan anmäla intresse för att testa betaversionen, som blir tillgänglig i början av februari. Det gäller dock endast för Playstation 4 och Sony meddelar att ett betatest för PC/Windows kommer dröja ytterligare ett tag. Playstation Now kostar 12,99 pund per månad alternativt 84,99 pund per år, motsvarande 150 respektive 1 000 kronor.

Är du intresserad av Playstation Now? Vilka spel intresserar dig mest? Diskutera i kommentarstråden!