Sedan en tid tillbaka är Intel i full gång med utvecklingen av sina grafikkort, som får namnet Xe. Intel tar sikte på såväl integrerade kretsar som datacenter och vanliga konsumenter, vilket innebär att de blir direkta konkurrenter till både AMD och Nvidia.

Ännu är väldigt lite känt om satsningen, men via Twitter presenterar nu Intel vad de kallar för Odyssey vilket beskrivs som en viktig del i arbetet. Enligt företaget handlar det om en communitysatsning där användare kan skriva upp sig för att få de senaste nyheterna om Intels grafiksatsning, men även vara med och ge feedback under arbetets gång.

Användare som skriver upp sig för Odyssey får fylla i sådant som namn och mejl, och även välja evenemangsplats. Det handlar om ett flertal städer utspridda över Europa, Nordamerika och Asien och i listan återfinns bland annat Stockholm. Mycket tyder på att företaget planerar ett eller flera evenemang världen över och det är sedan tidigare känt att Intel ska tala om sin grafiksatsning på GDC 2019.

Detaljerna kring Xe är ännu höljda i dunkel, men troligt är att arkitekturen Arctic Sound ligger till grund för den. Intel har också bekräftat att den första generationen tillverkas på en 10-nanometersteknik och att de siktar på en lansering till år 2020.

Läs mer om Intels grafiksatsning: