Variationen bland chassin har ökat lavinartat på senare år, där design och formfaktor är två variabler som tillverkare flitigt förändrar. Den taiwanesiska tillverkaren Lian Li är inget undantag, där bolaget fokuserar på material i form av metall och glas parat med kreativa formfaktorer.

I samma anda lanserar nu företaget datorchassit PC-TU150, vilket likt föregångaren PC-TU100 har ett bärhandtag i taket och formfaktorn Mini ITX. Tanken är att chassit ska vara lätt att bära med sig till LAN-partyn, medan handtaget som kan bära 15 kg går att fälla ned i chassit när det inte behövs.

Lian Li front silver handle.jpg
Lian Li back.jpg
Lian Li backplate.jpg

Fokus på en sober design tar inte slut där, utan Lian Li har bestyckat chassit med 1,5 millimeter tjocka paneler i borstat aluminium. Dessa kommer i färgerna svart eller silver, parat med en sidopanel i 3 millimeter tjockt härdat glas. I framkant gäller även ventilationshål för bättre luftflöde från frontpanelen. Samtliga paneler fästs med klickfästen som inte kräver några verktyg.

Lian Li inside.jpg

Invändigt märks en enskild kammare, där SFX-L eller SFX-nätaggregatet tar plats i chassits framkant. Detta har parats med begränsat utrymme för kabeldragning bakom moderkortsplåten, något som bereder plats för relativt breda processorkylare som kan vara 165 millimeter höga. För att kompensera det knappa utrymmet har Lian Li skapat ett utrymme under takpanelen, där användare kan stuva undan överblivna kablar.

Lian-Li-TU150-8.jpg

Vidare finns tre expansionsplatser för extra tjocka grafikkort, vilka får vara upp till 320 mm långa och 165 mm höga, vilket innefattar de flesta modeller på marknaden. För att kyla ner komponenterna finns fyra fläktplatser på 120 mm, två i botten och en i varje ände av chassit. I bakkant kan fläkten bytas mot en radiator.

För att svälja alla komponenter mäter PC-TU150 in på 375 × 203 × 312 mm (L × B × H), med en vikt på 3,6 kg. Något som inte är lika rymligt är utrymmet för lagring, där enbart två 2,5-tumsenheter går in, alternativt en 3,5-tumsenhet och en 2,5-tumsenhet.

Avslutningsvis är IO-panelen placerad på chassits ovansida, och kommer med två USB 3.0 Type-A, en USB 3.1 Type-C, in- och utgångar för ljud samt start- och resetknappar. Lian Li PC-TU150 har försäljningsstart nu till ett rekommenderat pris om 109 USD, motsvarande cirka 1 330 kronor inklusive moms.

Läs mer om kompakta chassin:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!