Den som sneglat mot ett köp av Phanteks fulltower-chassi Enthoo Luxe 2 kan få svårt att hitta produkten i butiker. Anledningen till detta är att Phanteks tvingats byta namn på chassit sedan företaget mottagit ett brev från konkurrenten Thermaltake, som hävdar att produktnamnet inkräktar på företagets varumärke Luxa 2 där mobiltillbehör ingår.

PhanteksEnthoo719.jpg

Före detta Phanteks Enthoo Luxe 2, numera Enthoo 719.

I Phanteks officiella uttalande om namnbytet nämner företaget att marknadsföringen av Enthoo Luxe 2 inte är väsentligt annorlunda än med föregångaren, och att det därför på samma sätt inte inkräktar på Thermaltakes Luxa-varumärke. Phanteks väljer dock att inte ta striden och byter helt sonika produktnamn till Enthoo 719.

We would like to move on and spend less time on this matter and concentrate more on creating innovative products for our users. The Enthoo 719 will have no changes to the physical product other than its name. Thank you for your understanding

Det officiella meddelandet konstaterar något syrligt att man hellre fokuserar på att skapa innovativa produkter än att ägna tid och resurser på varumärkesdispyter. Detta är inte första gången Thermaltake är inblandade i frågor om varumärkesintrång. Under Computex 2015 anklagades Thermaltake för att plagiera chassidesigner från Fractal Design och Caselabs.

En tid senare gjorde den mest högljudda kritikern Caselabs en helomvändning och bad medier plocka bort artiklar om deras anklagelser mot Thermaltake. Spekulationer gjorde då gällande att Thermaltakes advokater fått Caselabs att omvärdera sin hållning i frågan, vilket i sin tur gav upphov till det mindre smickrande öknamnet #thermalfake.