Kinesiska telefonmakaren Oneplus sjösattes i december 2013. Företagets första telefon Oneplus One särskiljde sig från konkurrenterna genom att erbjuda specifikationerna hos en flaggskeppstelefon till ett lågt pris. Med tiden har priset för Oneplus telefoner gått upp, något företaget kontrade med budgetalternativet Oneplus X år 2015.

OnePlus_X.jpg

Oneplus X agerade budgettelefon år 2015.

Den första modellen fick dock aldrig en uppföljare, något Oneplus nu planerar. Max Weinback, projektansvarig för utvecklarportalen XDA Developers, meddelar i ett Twitter-inlägg att branschkontakter berättat att Oneplus återvänder till budgetsegmentet. Den nya budgetserien ska dock inte återvända till Oneplus X-namnet utan blir en ny produktserie.

Mer detaljerade uppgifter än så saknas i dagsläget. Tidigare rapporter pekar på att den nya budgetserien kan introduceras som enklare och billigare modeller i Oneplus 8-serien, med namnet Oneplus 8 Lite vanligt förekommande i rapporter. Uppgifter om prisnivåer saknas, men ett avtäckande kan ske i samband med att de nya telefonerna avtäcks under april månad.

Är du en tidigare Oneplus-kund som övergivit företaget på grund av ökade prisnivåer? Skulle en billigare Oneplus 8 vara nog för dig att återvända?