Sagan om Apple-återförsäljaren Digital Inn och dess miljonskulder är på väg mot sitt slut, då företagets styrelse lämnat in en konkursansökan, rapporterar Computersweden. Anledningen är att fodringsägarna, däribland Skatteverket och distributören Ingram Micro inte ansett Digital Inns rekonstruktionsplaner vara realistiska och lönsamma nog.

Mot bakgrund av de omständigheter som föreligger, där verksamheten i Digital Inn sedan en tid står stilla och där coronavirusets effekter omöjliggör normal drift, bedömer styrelsen att konkurs nu tyvärr är den enda vägen.

Moderbolaget Ambia Trading, även kända för att ha tidigt år 2020 köpt upp Teknikmagasinet under pågående rekonstruktion, lägger i ett pressmeddelande skulden delvis på nuvarande COVID-19-kris som sägs ha försvårat leveransflödet. De föreliggande omständigheter som nämns syftar på skulder som under februari månad uppgick till drygt 50 miljoner kronor hos över 100 borgenärer.

Det finns fortfarande en viss möjlighet att starta en ny verksamhet med samma inriktning, vilket vi kommer att se över nu när det visar sig att det inte heller går att genomföra en rekonstruktion av bolaget.

I ett uttalande till Computersweden meddelar Ambia Tradings VD Marcus Andersson att det kan bli aktuellt att öppna upp en ny verksamhet med liknande inriktning som konkursdrabbade Digital Inn. Marcus Andersson står sedan tidigare åtalad för under år 2012 undanhållna momsbetalningar om 4,5 miljoner kronor samt försvårande av skattekontroll.