Turerna kring e-handlaren Amazons eventuella intåg i Sverige har varit många de senaste åren. Det har dels handlat om upphandlingar med Postnord för att upprätta en fraktkanal i landet, men även en upphaussad presskonferens i slutet av 2018 som dock visade sig handla om lanseringen av företagets molntjänst Amazon Web Services i Sverige.

Nu avslöjar Breakit att Amazon har öppnat en ny filial i Sverige, vilken registrerades hos Bolagsverket tidigare i februari. Enligt verksamhetsbeskrivningen ska det nya bolaget bedriva "upphandling och distribution av produkter och tjänster via webbsidan amazon.se", vilket tyder på att det handlar om en bredare satsning på företagets e-handelsdel i Sverige.

Huruvida det handlar om faktisk distribution av varor från lager i Sverige är ännu inte känt. Amazon använder i dagsläget sin distributionscentral i Tyskland för leverans av varor till många andra europeiska länder inklusive Sverige, och det är möjligt att denna kan kommas att användas om företaget öppnar upp en svensk version av sin e-handelsportal.

Då Amazon likt svenska CDON även driver en marknadsplats, genom vilken andra e-handlare kan sälja sina produkter i utbyte mot en andel av försäljningen, kan den svenska satsningen potentiellt sett fokusera på den delen av verksamheten.

Brukar du handla varor från Amazon, och hur smidigt upplever du det i dagsläget? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarstråden!