Under förra veckan dök det upp rapporter om en bugg i Intels nya nätverkskrets för 2,5 Gbps Ethernet, där denna i kombination med viss hårdvara kunde tappa nätverkspaket och prestanda. Buggen var därtill inte möjlig att rätta till i mjukvara utan krävde åtgärder på kiselnivå, något som den första rapporten antydde kunde ta upp emot ett halvår att färdigställa.

Intel gick senare ut med ett uttalande om att tidsramen för den åtgärdade revisionen av kretsen inte stämde utan att denna redan var i produktion och på väg ut till företagets partnertillverkare. Kvar fanns dock ett stort frågetecken kring moderkortsmakarnas modeller som redan tillverkats med den defekta nätverkskretsen och huruvida dessa skulle komma att säljas i handeln till slutkund.

I ett uttalande till SweClockers meddelar nu komponenttillverkaren Asus att samtliga av företagets Z490-moderkort med Intels nätverkskrets i225 "Foxville" som skickas ut till butik har bestyckats med den reviderade nätverkskretsen. Exemplar som har den defekta versionen av kretsen har endast skickats ut till pressen, och kommer att bytas ut på begäran.

Den nya revisionen av kretsen, som går under det interna namnet "i225 v2" hos Intel, går att identifiera via modellkoden "SLNJY". Varianten med den tidigare rapporterade buggen har istället modellkoden "SLN9D". Huruvida resterande moderkortstillverkare följer i Asus fotspår med åtgärdade kretsar innan säljstarten senare i maj är i dagsläget okänt.