Microsoft använder Xbox-applikationen för att ge användaren tillgång till prenumerationstjänsten Xbox Game Pass i Windows 10-datorer. Mjukvaran gör det även möjligt att installera speltitlar och ersätter på så vis Microsoft Store när det kommer till spel. Applikationen befinner sig fortfarande i betastadiet och som brukligt är för mjukvara som är under utveckling bestyckas den med nya funktioner med jämna mellanrum.

Trots att utbudet av finesser i Xbox-mjukvaran har vuxit över tid har en del användare uttryckt missnöje över att den saknar stöd för att ändra och installera användarskapat innehåll, så kallade moddar. Microsoft vill råda bot på just detta tillkortakommande med den senaste uppdateringen av mjukvaran.

Xbox-App.jpg

Även om moddar nu stöds i Xbox-applikationen är stödet långt ifrån allenarådande. Enligt WindowsCentral är det för närvarande endast ett spel som kan nyttja moddar – strategispelet Into the Breach. Microsoft har alltså en lång väg att gå innan Xbox-mjukvaran på Windows 10 kan hävda sig mot konkurrerande plattformar som Valves Steam, men ett steg i rätt riktning har onekligen tagits.

Första iterationen av Xbox-mjukvaran gjordes tillgänglig den 2 juli år 2019, vilket alltså är mindre än ett år sedan. Det är därför troligt att Microsoft fortsätter utöka dess kapacitet och därigenom stöd för spelmodifikationer under det kommande året.

Använder du Xbox-applikationen? Är stöd för moddar nog för att du ska anamma den över andra plattformar som redan stöder detta?