#windows-10

22

Windows verktyg för återställning lämnar kvar känslig data

Det inbyggda verktyget för att radera användardata och återställa operativsystemet lämnar i flera fall kvar data som påstås tas bort.

169

Rykte: Windows 12-utvecklingen påbörjas i mars

Dammet efter Windows 11-lanseringen har precis lagt sig och på ryktesväg framkommer nu att Microsoft börjar snickra på en efterträdare inom kort.

160

Windows Update kräver sex uppkopplade timmar för att få ut uppdateringar

I en färsk analys av telemetri upptäcker Microsoft att mer än hälften av alla datorer ligger efter i sina uppdateringar.

111

Mozilla Firefox blir första stora webbläsaren i Windows-butiken

Att leta på webben och stega igenom en installationsprocess blir ett minne blott, för den som har Windows och önskar ett Chromium-alternativ.

52

Intel rekommenderar scroll lock för DRM-problem med Alder Lake

Intel listar vilka spel vars DRM-skydd inte korrekt identifierar "Alder Lake"-processorer i Windows och rekommenderar en något spännande lösning.

156

Linux presterar 15 procent bättre än Windows 10

I en testsvit bestående av 27 olika applikationer lyckas Linux dra ifrån Windows 10 och Windows 11 med god marginal.

39

Steam Deck siktar på stöd för Windows 11

Valve ser inga hinder för Windows 11 till Steam Deck men arbetar tillsammans med AMD för att säkerställa kompatibilitet.

78

Windows 365 får pris och specifikationer

Företag kan nu hyra sin egen molndator med Windows 10 från cirka 300 kronor per användare och månad.

37

Förhandstitten av Directstorage nu tillgänglig – även för Windows 10

Microsofts kommande API för höghastighetskommunikation mellan NVME-enheter och grafikkort blir inte exklusivt för Windows 11.

32

Tudelad funktionsknapp och fler rundade hörn i Windows 11-uppdatering

Insider Preview Build 22000.71 är här och Microsoft åtgärdar flera brister samt smyger ut ett knippe nyheter i den mindre uppdateringen.

18

Microsoft tar Windows till virtuella molndatorer

Windows 365 är inte efterträdare till Windows 11, utan namnet på en företagsorienterad tjänst för att hyra virtuella system i Microsofts serverhallar.

34

Windows 11 ger användare 10 dagars provperiod

De som uppgraderar från Windows 10 till Windows 11 får tio dagar på sig att byta tillbaka om den nya designen inte faller i smaken.

63

Windows 11 höjer prestandan för Intels hybridprocessorer

Senare i år kombinerar Intel "Alder Lake" kraftfulla och energisnåla kärnor i en processor, ett upplägg förlupna Windows 11 verkar hantera bättre än föregångaren.

611

Windows 11 hittar ut i förtid – rundade hörn och ny startmeny

Den 24 juni förväntas Microsoft lyfta på locket till Windows 11, men redan nu presenterar Paul Thurrott första intryck i bild och text.

171

Windows 10 når vägs ände år 2025

Enligt Microsofts dokumentation tas Windows 10 av daga om drygt fyra år, varför ett nytt operativsystem kan vara nära förestående.