För de allra flesta är sommaren synonym med sol, en och annan glass och kanske ett bad i närmsta sjö. Även lediga dagar och regnskurar hör sommaren till, och är perfekta tillfällen att beta av spel som alltför länge samlat damm i den digitala byrålådan. Årligen bjuder även spelplattformen Steam på möjlighet att fylla på backloggen genom rea, och nu är det dags för 2020 års upplaga att dra igång.

I vanlig ordning har Steam-skaparen Valve kokat ihop ett tema och årets variant är roadtrip, där köp av spel belönas med klistermärken för chatten och bakgrunder till profilen. Paradnumret är dock själva rean, där butikssidan exponerar utvalda titlar i topp. I skrivande stund handlar det om halva priset på halvfärska Borderlands 3 och Terraria, samt påminnelse om att Destiny 2 är gratis.

Steam summer sale 2020 1.PNG
Steam summer sale 2020 3.PNG
Steam summer sale 2020 2.PNG

Butiken presenterar också prissänkta spel baserat på aspekter som serie, kategori och popularitet. Under sistnämnda rubrik visas exempelvis Rockstars Grand Theft Auto V med en prislapp på 15 euro som innebär 50 procent rabatt, medan västernpangaren Red Dead Redemption 2 är nedsatt 20 procent. På en banderoll i toppen av butiken skyltas med att köp på 30 euro blir ytterligare 5 euro billigare, vilket bland annat gäller sistnämnda titel som har reapriset 48 euro.

Tidigare år har Steams sommarrea innehållit element såsom flash sales, där erbjudanden bara är aktiva under en viss tid. Några sådana inslag syns inte på startsidan detta år. När reaperioden tar slut är dock redan nu spikat och sker den 9 juli klockan 19:00.

Har du väntat med något spelköp inför sommarens reor, eller kommer du ligga lågt med köp? Berätta i kommentarerna!