Med nya generationer av Core-processorer har Intel som tradition att uppdatera logotyper och produktmärkningar, där klistermärken som följer med processorer kanske är den detalj som flest entusiaster stöter på. I en databas skymtas nu logotypdesigner som Intel skapat för kommande produkter, där en större omdaning med färre detaljer och dämpade färger står på menyn.

Bildmaterialet innehåller den välkända och allmänna "Intel inside"-märkningen som kommer i blått, medan märket som avslöjar processorfamiljen under skalet stoltserar med "Core"-text och familjenamn mot grå bakgrund. Helt ny är däremot en märkning med texten "Evo" i mitten, följd av "Powered by Core" och ett familjenamn såsom "i5".

Huruvida sistnämnda är en stämpel avsedd för processorer återstår att se, men ett tänkbart användningsområde är hybridprocessorer såsom "Alder Lake" där hög- och lågpresterande kärnor paras. Redan lanserade "Lakefield" är också ett exempel på hybridlösning med en blandning av Core- och Atom-kärnor, men på familjens produktsida syns samma logotyp som för resten av den tionde generationens Core-familj.

Intel har också ett förflutet med att sätta standarder för bärbara datorer, där Ultrabook-konceptet i fjol efterträddes av Project Athena, som också fått en egen märkning. En annan möjlighet är att Evo också är framtida standard, men det får framtiden utvisa. Om arsenalen av varumärken har koppling till den elfte generationens Core för bärbara, med kodnamn "Tiger Lake", kan officiella detaljer komma att avtäckas den 2 september.

Bildkälla: Justia trademarks (Evo, Intel Inside, Core) via Techpowerup

Vad tycker du om den mer avskalade stilen, och vad tror du att Evo-stämpeln innebär? Berätta i kommentarstråden!