Apples kommande Macbook-serie har enligt tidigare rykten sett ut att förses med en ARM-baserad processor, där systemkretsen A14X Bionic framstått som ett logiskt alternativ. Med både 5G-stöd och ett tryggt hem i kommande Ipad Pro-uppställningen skulle A14X förenkla företagets tillverkning och lagerhållning, samtidigt som god prestanda och energieffektivitet uppnås.

Nu framkommer dock en läcka som säger emot användningen av A14X Bionic i den kommande Macbooken. Den påstådda informationen kommer från Jioriku, som hävdar att den bärbara datorserien får en skräddarsydd processor ämnad enbart för användning i familjen Macbook. Processorn påstås även vara "helt olik" A14X, även om detaljer i vanlig ordning saknas.

I sina spekulationer kring ämnet och Jiorikus tweet väljer dock Wccftech fortsatt att tro att den nya kretsen antingen är en lätt modifierad A14X-krets, eller rentav en större version av densamma. Sedan tidigare är det i vilket fall som helst sannolikt att priserna tar ett kliv ned för att börja på 799 USD, cirka 8 000 kronor, samtidigt som batteritider norr om tio timmar kan bli verklighet.

Vad som slutligen gäller får vi se mot slutet av året när Apples satsning med ARM-processorer väntas begå debut.

Läs mer om Apple: