#arm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

17

Google släpper beta av Chrome för Windows på ARM

Intresset för Windows på ARM är svalt och Google konkurrerar med sitt eget Chromebook OS, men nu är en ARM-optimerad version av Chrome för Windows på väg.

17

Experter spår positiva siffror för datorförsäljningen under 2024

Datorbranschen har visat på negativa resultat de senaste sju kvartalen, men redan i början av 2024 kommer vändningen – Och man har AI att tacka.

11

ARM investerar i Raspberry Pi – blir minoritetsägare

Partnerskapet mellan enkortsdatorerna Raspberry Pi och ARM huggs i sten när kretsdesignern tar plats som minoritetsägare.

22

Qualcomms bärbara utmanare slår AMD i grafikprestanda

Demosiffror pekar på att x86-utmanaren Snapdragon X Elite både mäter sig och passerar konkurrenter som Intel, AMD och Apple.

29

Nvidia och AMD konkurrerar med Macbook med egna ARM-processorer

Enligt en ny rapport ämnar de båda halvledarjättarna att lansera Windows-kompatibla ARM-kretsar inom ett par år, där fokus ligger på hög prestanda vid lågt effektuttag.

15

ARM kan bli första kunden för Intels 18A-process

Intel hoppas komma ikapp och förbi TSMC med introduktionen av 18A-processen år 2025. Enligt nya uppgifter kan en av kunderna bli ARM.

16

Qualcomm ryktas ha problem med designen av egna CPU-kärnor

Snapdragon 8CX Gen 4 är tänkt att bli Qualcomms svar på Apples M1 och M2-kretsar, men en ny rapport påstår att den kan försenas.

19

Apples floppade Newton firar 30 år

Efter förseningar lanserades den handhållna Newton Messagepad 100 i augusti 1993, ett snedsteg som bidragit till dagens enheter.

22

Nvidia kan bli garant när ARM börsnoteras

När ARM taktar mot börsnotering uppges grafikjätten Nvidia vara aktuell som ankarinvesterare.

12

ARM lanserar nya kraftfulla kärnor för premiumtelefoner

Med kärnorna Cortex-X4 och Immortalis-G715 är designerna riktade mot systemkretsar för mobiler i premiumsegmentet.

14

Nvidia-grafik på väg in i telefoner

Enligt nya uppgifter ska Nvidia leverera grafikdelen till Mediateks kommande systemkretsar i flaggskeppsklassen för mobiltelefoner samt ARM-baserade bärbara datorer.

11

Microsoft utvecklar egna ARM-baserade systemkretsar

En rad platsannonser avslöjar "Microsoft Silicon" – en Apple-liknande satsning på att utveckla optimerade ARM-baserade systemkretsar för Windows 12.

11

ARM ska bygga egna kretsar

Brittiska ARM ligger bakom designen av halvledarkretsarna i en mycket stor del av världens elektronik. Nu ska företaget även börja tillverka färdiga kretsar.

12

Intel börjar tillverka ARM-kretsar

Intel Foundry Services och ARM har slutit ett samarbetsavtal som innebär att Intels fabriker ska börja tillverka olika ARM-kretsar.

27

Var fjärde PC blir ARM-baserad år 2027

Hårdvarumässiga fördelar med ARM-baserade processorer spås resultera i att Intel och AMD tappar marknadsandelar på processorsidan.