När det kommer till kringutrustning är Razer ett av de mer populära märkena och företaget tillskrivs ofta med att ha släppt den första spelfokuserade musen. Nu tillkännager bolaget en tillspetsad variant av av klassikern Viper, vars polling rate tar ett rejält kliv upp från 1 000 till 8 000 Hz.

Razer-Viper-4.jpg
Razer-Viper-1.jpg

Modellen heter Viper 8 KHz och marknadsförs under parollen "Hyperpolling Technology". En mus polling rate är hur ofta den uppdaterar sin position och knapptryckningar till datorn. Normalt för dagens spel möss är 1 000 Hz eller en gång per millisekund (0,001 sekund), medan nya Viper gör detsamma varje åttondels millisekund (0,000125 sekunder).

Razer-Viper-5.jpg

Enligt Razer själva har tillverkare genom åren lagt fokus på precision och responstid, utan hänsyn till i vilken frekvens klick och rörelser skickas till datorn. Med åtta gånger högre frekvens påstår bolaget att de eliminerat micro-stutter och att de levererar ett övertag i spel där "en bråkdels sekund räknas".

Speldonet ansluts med sladd på 1,8 meter till en USB-port och den höga uppdateringsfrekvensen ska möjliggöras av en ny USB-mikrokontroller. Under skalet sitter även bolagets egen optiska sensor som specificerats till 20 000 DPI. Bland andra nödvändiga finesser är Razer Chrome RGB; discobelysning med stöd för 16,8 miljoner färger.

Fysiskt har musen en ambidexter-design för att passa såväl höger- som vänsterhänta och brytarna för Razer Viper 8 KHz har en specificerad livslängd på 70 miljoner klick. De angivna måtten är 126,7 × 57,6 × 37,8 millimeter (L × B × H) och vikten är 71 gram, varav det senare inte innefattar dess USB-kabel.

Razer Viper 8 KHz är på väg till butik och det rekommenderade priset är 89,99 euro, motsvarande drygt 900 svenska kronor.

Brukar du märka av micro-stutter i musrörelserna och ser du en poäng med polling rate på 8 000 Hz?