Talesättet "en olycka kommer sällan ensam" är talande för den polska spelutvecklaren CD Projekt Red just nu. Sedan bolaget släppte Cyberpunk 2077 har kontrovers efter kontrovers uppdagats, och som för att strö salt i såren tillkännager spelutgivaren tillika utvecklaren nu att det blivit utsatt för dataintrång av episka proportioner.

I ett utlåtande på Twitter meddelar bolaget nu att "oidentifierade aktörer" skaffade sig "otillbörlig åtkomst" till dess intranät, där de samlade på sig data tillhörande spelutgivaren CD Projekt Red. Hackergruppen i fråga lämnade även efter sig ett meddelande som gör gällande att denne kommit över fullständig källkod till speltitlarna Cyberpunk 2077, Witcher 3, samt en ännu ej släppt version av den senare.

Inkräktarna gav CD Projekt en tidsfrist om 48 timmar innan försäljning av källkoder och information skulle inledas. Det polska bolaget säger i sitt uttalande att det inte kommer förhandla med hackers, risken för läckor till trots. Vidare bedömer CD Projekt att åtminstone ingen personlig information läckt ut, då de berörda systemen inte användes för hantering av persondata.

Avslutningsvis meddelas att en fullständig utredning av intrånget har inletts – huruvida informationen som fått fötter kommer säljas eller läckas ut återstår att se.

Läs mer om CD Projekt Reds sentida kontroverser: