Efter många år av tveksamma rykten blev i början av 2021 en remaster av Diablo II slutligen officiellt och då med utvecklaren Vicarious Visions bakom spakarna. Tidigt i höst lanseras det halvnya spelet som fått namnet Diablo II: Resurrected, men innan dess har Blizzard utlovat att någon gång i augusti hålla ett öppet betatest.

För den som väntat på ett exakt datum levererar Microsoft, som via sin egen butik Store anger att betatestet går av stapeln den 17 augusti. Mjukvarujätten var snabb med att ta bort datumet från listningen av spelet, men inte innan en användare på Reddit tog en skärmdump av sidan med tillhörande datum.

Diablo-2-beta.png
Diablo-2-beta.png

Likt vårens alpha-test blir även betatestet begränsat till spelets två första delar, Act I och Act II. Act III, Act IV och Act V blir tillgängliga först när spelet lanseras. Samtidigt får klasserna Amazon, Sorceress och Barbarian sällskap av Paladin och Druid. Den som vill testa Necromancer eller Assassin blir besviken, då dessa blir tillgängliga först när spelet lanseras skarpt.

Inte helt ovanligt är att den som förbeställt får förtur att ta del av ett spels betatest och så är även fallet här. Vid ett ännu ospecificerat datum öppnar Blizzard kranen och ger alla nyfikna chansen att betatesta spelet på plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One S/X, Xbox Series S/X, Sony Playstation 4 (Pro) och Playstation 5.

Diablo II: Resurrected lanseras den 23 september för samtliga ovannämnda plattformar och Nintendo Switch.

Diablo II: Resurrected är här – återvänd till helvetet 20 år senare