Det är knappt en vecka kvar till Intel väntas avtäcka Core 12000-serien "Alder Lake", som både blir startskottet för PCI Express 5.0 och först ut med stöd för minnesstandarden DDR5. I mitten av månaden bjöd Corsair på en första titt på nya de primärminnena i den påkostade serien Dominator Platinum, som utöver ett kliv till DDR5 behåller samma utseende och design.

SweClockers och Kingston djupdyker i DDR5

Enligt den standard satt av standardiseringsorganet JEDEC startar DDR5 vid den effektiva klockfrekvensen 4 800 MHz. Likt nuvarande standarden DDR4 finns utrymme för överklockning, men huruvida det blir moduler överklockade från fabrik redan till lanseringen är något som merparten minnestillverkare ännu inte talat högt om.

Bilden på Dominator Platinum följdes inte av några specifikationer, vilket givetvis satt Twitter-läckaren @momomo_us i arbete, vilket resulterat i både fler bilder och specifikationer.

Enligt uppgift rör det sig om fabriksöverklockade minnen med en effektiv klockfrekvens på 5 200 MHz och timings på 38-38-38-84. Det framgår däremot inte vilken kapacitet det rör sig om eller vad de landar på för pris, däremot ska de kräva 1,25 V för att drivas med de specificerade inställningarna. Föga förvånande får de även stöd för Corsairs mjukvara ICUE för att styra RGB-belysningen.

Lanseringen av Intels Core 12000-serien Alder Lake äger rum den 4 november.

Läs mer om DDR5: