För att inte drunkna i den annalkande flodvågen av tekniknyheter som kommer med CES 2022-mässan, smyger vissa företag ut ett axplock på förhand. I den officiella lådan finns exempelvis Intels smakprov på PCI Express 5.0-lagring, som visar att den teoretiska hastighetsgränsen hos "Alder Lake"-plattformen inte är utom räckhåll – när lagringsenheter väl dyker upp. Inofficiell information kring processorer och grafikkort på AMD-sidan är andra tidiga exempel.

Nu ansluter Samsung till de tidiga presentatörerna, genom ett pressmeddelande som i korthet berör den kommande spelskärmen Odyssey Neo G8. Pjäsen lånar samma futuristiska utseende som den påkostade 49-tummaren Odyssey Neo G9 från ifjol, vilket innebär en välvd panel med baksida av vit plast och en upplyst cirkel i centrum. Neo G8 är dock en mindre modell på 32 tum, men som trots mindre format vrider upplösningen till 3 840 × 2 160 pixlar.

odyssey neo g8 1.jpg

4K UHD-panelen skrotar således det ultrabreda bildförhållandet från Odyssey Neo G9 till förmån för 16:9, men den snäva krökningsradien om 1 000 millimeter (1000R) används även hos nykomlingen. Används gör också bakgrundsbelysning av Quantum Mini LED-typ, som enligt Samsung kan ta den maximala ljusstyrkan till 2 000 cd/m² och uppfylla vad bolaget kallar "Quantum HDR 2000". Kontrastförhållande på 1 000 000:1 utlovas som grädde på moset.

Utöver den höga upplösningen levereras Odyssey Neo G8 med uppdateringsfrekvens om 240 Hz och responstid om 1 millisekund (grå-till-grå), vilket gör modellen till en tungdriven men på papperet kompetent spelskärm. Vidare finns stöd för adaptiv bildsynkronisering enligt AMD Freesync Premium Pro och Nvidias G-Sync, vilket kan komma väl till pass med 4K UHD-upplösningen i åtanke.

► Läs alla artiklar från #CES-2022

I skrivande stund är det oklart vilken prislapp den påkostade produkten föräras, men detaljer saknas därtill kring när den lanseras och i vilken omfattning. Sådan information lär framkomma senare under veckan, när CES 2022 drar igång på riktigt.

Är Odyssey Neo G8 något du skulle vilja ha på skrivbordet? Berätta i kommentarstråden!