Bland nyheterna i Windows 11 var ett nytt widget-system, en menysida som låter användaren skapa ett personligt flöde med hjälp av widgets. För närvarande finns endast av Microsoft utvalda widgets, vilket inkluderar bland annat varianter för väder, nyheter och kalender.

Nyheterna i färska Windows 11

Redan innan lanseringen talades det om att Microsoft planerat stöd för widgets från tredjepart, även om det inte var planerat att inkluderas förrän vid ett senare skede. Nu ser det ut som att widget-utbudet snart växer, baserat på ett antal skärmdumpar publicerade av Windows-inriktade läckaren @Firecube på Twitter.

Det rör sig om tre bilder med information och rekommendationer för att publicera widget i Windows Store. Informationen ser ut att vara riktad mot specifikt utvecklare och innehåller även tips för att öka synligheten i Windows Store. Utöver det syns även rekommendationer om att använda så kallade "Adaptive Cards" för att bygga widgets.

Exakt när tredjeparts-widgets anländer framgår däremot inte. Det är möjligt att funktionen får premiär i Windows Insider-programmet först, innan det lanseras till samtliga användare.

Källa: Neowin

Använder du widgets i Windows 11? Saknar du någon särskild widget i nuläget? Dela med dig i forumet!