Logitechs MX-serie är en av bolagets mer kontors- och arbetsinriktade modeller, med fokus på professionellt bruk. Nu får serien tillskott av nya produkter, som kombinerar låg profil med nya brytarval. Totalt handlar det om två tangentbord vid namn MX Mechanical och MX Mechanical Mini samt pekdonet MX Master S3. Som namnen avslöjar har de bestyckats med Logitechs egna mekaniska brytare, som påminner en hel del om lågprofilsversionerna av Cherrys MX-brytare.

MX Mechanical kan utrustas med tre olika brytare – bruna, blå eller röda. Som brukligt bjuder bruna och blå på taktil klickkänsla, medan de röda är linjära. Miniversionen av MX Mechanical är identiskt sitt storasyskon, men här kör Logitech på 75%-design utan numeriskt tillägg. Oavsett storlek får användare 15 dagars batteritid med belysning aktiverad, alternativt 10 månader med släckta ljus. Laddning sker via USB Type-C-kabel.

High_Resolution_PNG-MX Mechanical 3QTR Graphite US.jpg
High_Resolution_PNG-MX Mechanical Mini 3QTR Graphite UK.jpg
High_Resolution_PNG-MX Master 3S FRONT2 Pale Grey.jpg

I och med att det inte handlar om något gaming-tangentbord saknas funktioner via Logitech G Hub, men MX Mechanical kommer trots det med några mjukvaru-ess i rockärmen. Bland annat finns stöd för Flow, som möjliggör sömlöst byte mellan olika datorer och enheter som har stöd för tekniken. Det går att koppla tangentbordet till totalt tre enheter och enkelt skifta mellan dessa. Själva anslutningen sker via antingen medföljande USB-dongel eller Bluetooth LE.

Utöver tangentbordet presenterar Logitech även musen MX Master 3S, vilket är en lätt uppgradering av MX Master 3. Största nyheterna är nya brytare, som ska vara 90 procent tystare än tidigare samtidigt som klickkänslan bevaras. Även den optiska sensorn har förbättrats och kan nu hantera avläsning av 8 000 DPI, upp från 4 000 DPI på MX Master 3.

Samtliga nya MX-produkter finns tillgängliga att köpa via Logitechs webbsida, samt hos återförsäljare. Fullstora MX Mechanical har ett rekommenderat pris på 1 799 kronor. För MX Mechanical Mini krymper prislappen till 1 599 kronor och musen MX Master 3S kan köpas för 1 399 kronor.

Är du sugen på ett icke-gameigt mekaniskt tangentbord?