Uppdatering 2022-09-24
I ett Twitter-inlägg meddelar Nvidia att en ny beta-version av Geforce Experience har släppts. Enligt Nvidia ska uppdateringen åtgärda problematiken som framkommit med den senaste uppdateringen till Windows 11.

Originalartikel
Microsofts uppdatering till Windows 11 för årets andra hälft har börjat leta sig ut till stugorna genom Windows Update. Med på listan finns ett flertal nya uppdateringar och funktioner. Dessvärre ser släppet ut att vara mer än endast guld och gröna skogar.

Rapporter om problem med spelprestanda börjar leta sig ut, bland annat på Reddit (via Neowin). Användare beskriver avsevärt försämrad prestanda, stuttering och processorer som inte belastas korrekt. En återkommande punkt bland användarrapporterna är att grafikkort från Nvidia används. Bland personerna som har stött på patrull är Reddit-användaren "ChoPT", som i detalj beskriver problematiken.

I was having serious performance hitches, both on the desktop and especially in gaming (this completely broke gsync as well). Drops to ~30fps randomly from ~120, in non-graphically intense tests. Screen tearing like crazy. [...] These same problems were present in the insider build I tried months ago, and I am very disappointed they are still present at release.

Rolled back, and all the problems went away. – ChoPT, Reddit-användare

Enligt "ChoPT" var samma problem närvarande i beta-versionen för flera månader sedan, utan att ha åtgärdats. Istället har det nu letat sig ut till användare i det officiella släppet. En representant från Nvidia är aktiv i diskussionen och efterfrågar att användare som stöter på problematiken fyller i ett formulär med detaljer om upplevelsen för att underlätta felsökningen.

Fram till Microsoft och Nvidia listat ut problemet är den enklaste lösningen att backa tillbaka till en tidigare version av Windows 11. För den som har ett grafikkort från det gröna laget i burken och ännu inte har uppdaterat kan det vara lämpligt att avvakta till situationen klarnar.

Har du uppdaterat till den nya versionen av Windows 11 ännu?