Integrering av populära chattverktyget Discord på andra plattformar än PC går sakta men säkert framåt. Tjänsten anlände till Xbox-plattformen under sommaren 2022 och är nu på ingång till Sonys senaste spelkonsol, men först ska tjänsten betatestas på plattformen.

Med Discord på Playstation är det möjligt att via appen ansluta sig till röstchatter för att prata med nära och kära på andra plattformar. Efter installation av nya mjukvaran behöver användare endast länka sina Playstation- och Discord-konton. För att hoppa in i röstchatter på Playstation behöver du använda applikationen i telefonen för att välja rätt chattrum.

d982bc8afe68b7e20fed7ffd7620b1df51e50201.jpg

Discord är som sagt för tillfället endast tillgänglig för betatestare av Playstation 5-mjukvaran. Tyvärr är det inte möjligt för svenskar att delta i betatestet, utan vi får vänta till den skarpa versionen av mjukvaran släpps senare i år.

Utöver stöd för Discord erbjuder nya betamjukvaran andra tillskott som efterfrågats av Playstation-fans. Bland annat stöd för variabel refresh rate, VRR, i 1440p-upplösning. Vidare ska det med betamjukvaran vara betydligt lättare att skicka skärmdumpar och spelvideor från konsolen till mobilen, vilket underlättar delning i sociala medier eller andra plattformar.

Varför det dröjt att baka in chattjänsten i Playstation är aningen oklart. När Sony investerade i Discord under sommaren 2021 var det många som antog att tjänsten skulle släppas till Playstation illa kvickt, men så blev det inte och Xbox-användare fick utökade chattfunktioner först.

När Discord, och andra funktioner som betatestas i nya mjukvaran, släpps skarpt till Playstation 5-ägare är för tillfället okänt. Historiskt sett har det inte dröjt allt för lång tid mellan betatest och skarp release och förhoppningsvis stämmer även detta med Discord-tillskottet.