Microsofts Windows 11 bjuder på ett flertal grafiska förändringar jämfört med föregångaren. En av de mer kontroversiella ändringarna är den nya startmenyn, delvis på grund av fältet "Rekommenderat", som kan visa innehåll som de senast använda filerna och nyinstallerade program. Användare kan ändra vad som visas i fältet, men det går inte att stänga av helt. Nu kan rekommendationerna utökas ytterligare.

I den senaste testversionen av Windows 11 skymtas en ny inställning som utökar rekommendationerna som presenteras i startmenyn med tips, genvägar, förslag på nya program och "mer". Vad det innebär i praktiken är i nuläget okänt, där några frågetecken är hur program ska väljas för rekommendation, och vilka tips som kan tänkas dyka upp i startmenyn.

W11 Start Rec.jpg

Bildkälla: Neowin

Ett ännu större frågetecken är vad "mer" syftar på i sammanhanget. En möjlighet är att det än en gång rör sig mot reklam-liknande innehåll, vilket Microsoft nyligen försökte implementera i startmenyn. Då drogs funktionen tillbaka efter en våg av kritik från testare, och det är möjligt att liknande respons väntar företaget denna gång.

Frågorna om de nya rekommendationerna för startmenyn lär inte besvaras på ett tag, eftersom de i nuläget är i ett tidigt stadie och behöver aktiveras manuellt. När och om funktionen dyker upp i den vanliga versionen av Windows 11, samt hur implementationen då ser ut återstår att se.

Använder du rekommendationerna i startmenyn?