Med en vikt på som högst 63 gram och design utan hål i konstruktionen är den ungefär två år gamla G Pro X Superlight populär bland både e-sportproffs och entusiaster Nu ser Logitech ut att bjuda på en ännu lättare uppföljare, som byter superlätt mot hyperlätt.

I en teaser på Twitter fladdrar först Logitechs gaming-inriktade logga förbi, följt av matchtröjor med namnen "s1mple" och "juliano", vilka båda är professionella Counter-Strike: Global Offensive-spelare. Videon avslöjar inte några produktnamn, men lovar lansering senare i veckan.

gpro.jpg

På Twitter fladdrar G-loggan och kända e-sportares namn förbi.

53ei3C8NljwFNNxB.jpg

Den nu borttagna listade "Hyperlight"-produkten på Taobao.

Logitech är inte främmande för att anlita e-sportare för att ta fram möss, bland annat har de en modell gjord i samarbete med Counter-Strike-spelaren Michael "Shroud" Grzesiek. Att det inte bara är en liknande specialmodell i görningen tillskrivs en produktsida från kinesiska Taobao, som under en kort tid listade just "G Pro X Hyperlight".

Produktsidan är redan borttagen, men bland specifikationerna framgick en vikt på så lite som 49 gram, tillsammans med Logitechs Hero-sensor och polling rate på 8 000 Hz. Huruvida produktsidan är äkta har dock ifrågasatts och om någon sådan Hyperlight-modell faktiskt är i görningen återstår att se senare i veckan, när Logitech lyfter på skynket den 24 maj.

Källa: Techpowerup, Twitter