Intel väntas presentera nästa generation processorer för stationära datorer på Intel Innovation 2023-konferensen i september. Enligt rykten kommer de få namnet Raptor Lake-S refresh, och det bekräftas nu mer eller mindre officiellt av moderkortstillverkaren Asus, skriver Videocardz.

Asus lanserade i veckan en rad nya moderkort med Intels styrkretsar Z790, H770 och B760 på Gamescom-mässan, och på sin webbplats hade företaget tidigare en text om att dessa passar dels 12:e och 13:e generationens Intel-processorer, som säljs idag, men också 14:e generationen, Raptor Lake-S refresh. Texten har nu ändrats, men internet glömmer inte.

Genom att släppa en tredje generation processorer med samma sockel möjliggör Intel för uppgradering av enbart processorn istället för att tvinga de som vill ha den senaste tekniken att även skaffa nytt moderkort och eventuellt andra komponenter.

Nästa år väntas Intel lansera en ny sockel, LGA 1851, tillsammans med nya styrkretsar med Z890 i spetsen och den nya processorfamiljen Arrow Lake-S.