Med CES 2024 nära förestående närmar sig en kavalkad av nya TV-apparater, eftersom mässan traditionellt är den plattform tillverkarna presenterar sina årsfärska modeller. Det inkluderar även LG, som förutom överdådig utställning på själva mässan väntas avtäcka en ny generation TV-apparater i sina OLED-bestyckade serier.

Nu letar sig tidiga uppgifter ut om vad som blir nytt i nästa års toppmodeller, men inte genom läckare. Istället är det information i AMD:s databas för Freesync-kompatibla skärmar som är källa, framgrävt av Flat Panels HD (via Computerbase). Där framgår att LG åter siktar på spelintresserade genom att skruva upp uppdateringsfrekvensen från 120 till 144 Hz.

Hittills uppges storlekarna 48, 55 och 77 tum vara verifierade för Freesync, men bara toppmodellerna i C4- och G4-familjerna listas som 40–144 Hz. Mellanmodellerna i B4-familjen stannar istället vid förra årets gräns, med stöd för upp till 120 Hz och VRR. Eftersom nuvarande generationen spelkonsoler stannar vid 120 Hz är det ett stöd som i nuläget främst skulle locka PC-sidan, där bland annat 48-tumsformatet blivit en vanligare syn på skrivborden under senare år.

Utöver uppdateringsfrekvens är det fortsatt informationsfattigt. Rykten talar om att paneler med optisk förstärkning via MLA-filter, blir fortsatt exklusivt för G-serien. Det introducerades med nuvarande års G3 och skulle i sådant fall endast bli aktuellt för uppföljaren G4. Huruvida det stämmer återstå att se under CES 2024, som går av stapeln den 9 januari.

Läs mer om TV och OLED: