Plextor är ett märke som har förknippats med hög prestanda och kvalitet men som nu har meddelat att det kommer att upphöra med sin verksamhet. Moderbolaget Kioxia har bestämt att de kommer att dra tillbaka varumärket Plextor för SSD-enheter för den breda marknaden. Det kommer att i stället marknadsföras under varumärket Solid State Storage Technology Corporation, SSSTC. Förändringen sker efter att Kioxia förvärvade Plextor och moderbolaget Lite-Ons SSD-verksamhet 2019.

Nu kommer SSSTC och Kioxia att fokusera helt och hållet på SSD-försäljning på företags-, datacenter- och industrisegmenten snarare än konsumentmarknaden.

När PCIe Gen 4 och PCIe Gen 5 SSD-kontroller kom ut på marknaden valde Plextor att inte anta de nya Phison- och InnoGrit-plattformarna och höll istället fast vid Marvell-kontroller, som gjorde att de misslyckades med att hålla sig uppdaterade till det rådande marknadsläget.

Samtidigt som nuvarande Plextor-SSD ägare även i fortsättningen kommer att få garantisupport och tillgång till RMA-tjänster väntas inga nya Plextor-enheter att lanseras.